Ме избркаа од работа затоа што не станав ВМРО

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Последни 9 години
антички корен современ македонец
јас не сум вмро

Хммм... чудно.
Не значи ако сум со јасна македонска национална свест дека сум вмровец.

Јас сум неутрален, ако ги видите моите претходни постови, ја фалев владава за проектите што ми се допаѓаа (инвест ин Мацедониа, Скопје 2014), а ја критикував за глупавите решенија (опридонесување на сите приходи од неработен однос, за водењето архива на сите фирми, за високата основица за плаќање придонеси несразмерно со пензионите привилегии).

Исто така ја критикувам и “нашата“ опозиција за нејзините проекти кои не ми се допаѓаат, а тоа секако е федерализацијата и додатната насилна албанизација на државава.

Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Види го уште тупи федерализација на Македонија...

АЛОО ВМРО НЕМА ВРСКА ТОА СО ТЕМАВА!
Човек сендвич, што да се очекува од него?

Последната директива од штабот е да се брани следната теза.

Власта треба да си оди, ама дури кога ќе се наде подобра.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Човек сендвич, што да се очекува од него?

Последната директива од штабот е да се брани следната теза.

Власта треба да си оди, ама дури кога ќе се наде подобра.
Сендвичшчанец.

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
А Словени не сме :( не лажеа во 5то соросоидиве они беа на власт

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не значи ако сум со јасна македонска национална свест дека сум вмровец.
Let me hear you say
This shit is bananas, B-A-N-A-N-A-S

This shit is bananas, B-A-N-A-N-A-S
This shit is bananas, B-A-N-A-N-A-S!

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
А Словени не сме :( не лажеа во 5то соросоидиве они беа на власт
Словени сме кога треба да се потенцира православното братство со Русите, на кои за жал Грујо им откажа љубов. Сега почесто ќе бидеме антички Македонци.

E

Epsilon

Гостин
Море пичку материна оваа демократија му даде право на секоја ретарда да има свое мислење и да ги заразува паметните и "изабува" со текот на времето.

Мислете бе малце, глупави човечки креатури, "да се смене власта само ако има подобра"... :pos:

Ако не почувствува опасност власта дека може да биде променета тогаш ништо нема да прават само ќе пикаат во џеб, ене читам по студентскине домови се радуваат дека ќе има избори затоа што тогаш партииве ќе ги подобреле условите во домовите или со сладоледи на чоколадирани + ванила ако се... прва класа ( смешно, а истворемено и жално).

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас сум неутрален, ако ги видите моите претходни постови, ја фалев владава за проектите што ми се допаѓаа (инвест ин Мацедониа, Скопје 2014), а ја критикував за глупавите решенија (опридонесување на сите приходи од неработен однос, за водењето архива на сите фирми, за високата основица за плаќање придонеси несразмерно со пензионите привилегии).

Исто така ја критикувам и “нашата“ опозиција за нејзините проекти кои не ми се допаѓаат, а тоа секако е федерализацијата и додатната насилна албанизација на државава.
Супер тоа се, само да те прашам нешто (иако офф топик ќе ме извинете);

Тие разговорите какви се;
Сечени, лепени, монтирани?
Вистина, полу вистина и лага?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.794
Поени од реакции
25.238
Без разлика од кој е организирано или кој го поттикнал, никој не е присилен да присуствува, мотивот да се протестира е оправдан, и не ја оцрнувај секоја општествена група која има храброст да излезе и да си изрази незадоволство.

Дури и да има доза неутралност у оваа што го пишеш, треба да знаеш дека смена на систем и ротација на функции, преместување на надлежности и слично, не може да дојде пред чистење на држателите на функциите чиј авторитет обезвредниле и делегитимизирале, ако тие останат на власт, џабе е секаква "систематска промена"
Не се гради куќа од покрив, незнам како да го поедноставам оваа.

А каде си прочитал дека сум рекол нешто против протести или сум агетирал да не се излегува или сум оцрнил некоја група? Кој сака слободно може, јас само викам дека на тој начин нема ништо да се промени. Покажување на сила преку протести може да работи само ако имаш излезеност а сега за сега тоа го нема, напротив сите контра протести биле попосетени.

Чистење на држителите на фунции во МКД значи само замена со нови, сеедно од која партија. Сега кога има притисок и инволвираност од страна може да се направи нешто. За година две, кога ќе дојдат „подобри времиња“ нема ништо да биде зашто тогашната власт нема да сака промени, ќе сакаат само контрола врз администрацијата ко оваа сега. Сега е моментот, ако сега нешто не се смени, воопшто не се надевјате за во иднина. Сеедно е сега кој држи функција кога се знае дека ќе има строго конторлирани избори за неполна година. Сега е моментот да се избори народот за промена на системот, се друго е само борба за власт.

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Не капираш ти , кој што ја отвори оваа тема, дека коските на тие луѓе за кој бараш правда им се превртуваат во гроб, пепел се направија до сеа од толкуте прозивки за нив.
Океј е да си го кажеш твојот случај али не генерализирај како истите оние кој што бесцелно партиски одат на протест за да ја искажат својата фрустра.
Половина од тие луѓе кога беше '' падот на Влатата '' ги знам и тоа беа оние хулигани кој што се во весниците, половина од тие се платени за да прават такви заебанции и да ги тепаат џандарите кој што не штитат, пола се само хулигани кој што идат да прават неред од чисто задоволство, но кога сфатија дека тој процес е сосема политизиран од страна на некои дегенренци, се повлекоа и се анти тој чин. ( во тој случај премногу жал ми падна за полицијата зашто само чуваше територија, а не употреби нималку сила.)
Случајот Нешковски е затворен, си има виновник кој што го признал делото и се си е по прописна процедура за која верувам дека е исправна. /* Пуци ми беше пријател. (Замисли ја мојата фрустра колкава е!)
Случајот Тамара .. греота е да се споменува и да се користи во свои цели таа трагедија.
Бог дава живот и Бог одзема живот , против тоа се не може... Одговорноста ќе си ја сноси вака или така тој што треба да си ја сноси , не можеш и несмееш ти да кажуваш кој да сноси одговорност.
Останатите твои барања се дување во цевка и не се докажани како такви дека постојат , си постои суд и ќе се докаже тоа... тоа се само концепти од тие аудио мобилни снимки кој што не претставуваат никаков доказ за ништо а и внимателно ако анализираш ќе сфатиш како што треба.
Снимките на куртонот Заев немаат ефект, немаат валидност, јасна е ситуацијата во тој контекст.
Ако ставаш прашалнк на синонимот - куртон - , тоа го мислам, зашто тоа и е: аболиран криминалец со ниска интелегенција и еготрипец кој што е главен инструмент на многу непријателски фактори.
Инаку, работев и јас во државна институција, скоро две години , после две години не ми го продолжија договорот, не затоа што немам партиска книшка туку зашто едноставно заврши проектот за кој работев. И немам партиска книшка и не ми ни треба ....
Дали можеби требаше да се бунтувам за тоа дека не ми продолжија договор?
Одговорот е НЕ! Така требаше да биде и тоа е тоа. Не идам контра на државата зашто не работам повеќе за нејзе, туку тоа ми дава само еден друг аспект на гледање на тој систем и на функционалноста на истиот... мое е дали ќе се борам за истата функција или ќе се унапредам во нешто помоќно и повеќе исплатливо.
Сметам дека ако сум компетентен за таа работа за која што аплицирам и сакам да ја работам не ми треба никаква партија, врски или што и да е .... *едноставно можеш да се интегрираш во тој систем со некои поголеми твои перспективи, желби и акти. / тврдата реалност не се согласува со оваа точка од ова мислење, иако невидливото го ставам пред , така што согласен сум со таа мисла.
И не е криминал ако се вработиш преку партија или ако си член на партија, тоа е сопствен избор и подржувач на идеологија... твое е дали сакаш или не сакаш а никој не може да те натера на тоа.
Не мора да значи дека ако си Опозиција дека си Комуњар или дека ако ја подржуваш Владата дека си ВМРОвец.
Едно е да си партиски војник друго е да си партиски симпатизер.
Ти давам позитивна критика, го сфаќам твојот револт и затоа следи го советот:
Внимавај во што веруваш , најубаво се размислува со своја глава - одкако ќе ја анализираш целата ситуација почнувајќи од минатотот ( 30 години назад ) па се до овој момент , и кога ќе ја видиш рационално големата слика, тогаш ќе гледаш многу поинаку на работите.
Плус на сите нас ни одговара да кењаме дека државата не ја бива, дека државата за се е крива - тоа е неточно. Самите ние сме си криви или прави за све во животот , таков е законот на животот, таков е законот на мислата и таков е законот на природата.
Оние што највише опозиционо кењаат и шират највеќе шизофренија се истите оние кој што највише пари имаат , додека добар % од тука само реално гледаат на работите и се молат на подобро утре и делат позитивна мисла со минус во џеб и дома.
Не кењам никој али спремен сум да ја бранам Македонија од секакви негативни фактори кој што и мислат лошо и на овој народ кој што е многу добар.
Го чекам исходот на целиот овој немил процес за да сите видиме што се дешава и да видиме кој е цврст а кој е лигав , кој и мисли добро а кој лошо , кој е вистински а кој е лажен...во политичка смисла. А се додека ќе има вакви пречки во водството на една владеечка струкура се повеќе ќе има незадоволство во сите системи , зашто пречката го прави тоа - логично. Поздрав!

п.с: На секој твој втор ред муабет алудираш на тоа да сите ние дојдеме пред владата на тие смешни седенки што не е кул и е вон контекст на твојата првична состојба.

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.419
За жал @Ставрогин неколку страни наназад беше во право. Фали уште гасоводот
За жал државните институции ни се киднапирани од партиски насилници и тие во заложништво го држат нормалниот живот на граѓаните во оваа држава. .
За ова нешто имам пишувано и порано негде 2008-2009. Како што се приватизира стопанскиот сектор во 90тите, се продолжи со земјоделието во 2000тите, реков дека остана да се раск**рца уште државните и јавни фирми. Само оној кој е истомисленик со власта ќе просперира. Затоа и плански (со други зборови курнаски) се удвои бројот во администрацијата за да при евентуално кастрење се "задоволи" волјата на ЕУ, буџетот и граѓаните. Да останат само истомислениците на власта. Тоа и на врапците им е јасно. Притоа толку го намалија стандардот што луѓе се би сториле за работно место и многу повеќе од се.
Чистење на држителите на фунции во МКД значи само замена со нови, сеедно од која партија. .
не е точно. Чистење и пресуди за криминал од сите видови (од поткуп и партиски пре-вработувања па натаму) нема баш да им е сеедно на следните кои ќе не водат. Доколку затвореа барем 50тина олигарси, политичари и други мрачни ликови од приватизацијата и транзицијата,...

Последно уредено:
Член од
30 август 2011
Мислења
1.106
Поени од реакции
1.364
Случајот Тамара .. греота е да се споменува и да се користи во свои цели таа трагедија.
Бог дава живот и Бог одзема живот , против тоа се не може... Одговорноста ќе си ја сноси вака или така тој што треба да си ја сноси , не можеш и несмееш ти да кажуваш кој да сноси одговорност.
Така е!Бог ја дава власта и сите власти се од бога и лошите тие се знак дека ние закрепостените селани сме биле лоши и сме го налутиле бога!Да се оди против божјата власт е грев,бидете добри и само ќе помине,ако ве крадат и ве лажат на нив гревот ќе биде работете си вие вредно па кога ќе си умрете на онај свет бог ќе процени кој е крив а кој не е,вас ве чека вечното царство чунки послушни сте биле,а грујо ако кради ќе гори во пеколот.don't worry god will take care of this!

Снимките на куртонот Заев немаат ефект, немаат валидност, јасна е ситуацијата во тој контекст.
Ако ставаш прашалнк на синонимот - куртон - , тоа го мислам, зашто тоа и е: аболиран криминалец со ниска интелегенција и еготрипец кој што е главен инструмент на многу непријателски фактори.
the black helicopters?

Одговорот е НЕ! Така требаше да биде и тоа е тоа.
Божја волја синко,ако...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Бог дава живот и Бог одзема живот , против тоа се не може...
Ако имаш некогаш дете, и ако не дај боже му се искриви кичмата, тогаш немој да одиш по доктори, туку мантрај Бог дава живот, Бог зема живот.

Тркало глупо.

Gandradelic

Banderash
Член од
31 март 2014
Мислења
1.297
Поени од реакции
782
Така е!Бог ја дава власта и сите власти се од бога и лошите тие се знак дека ние закрепостените селани сме биле лоши и сме го налутиле бога!Да се оди против божјата власт е грев,бидете добри и само ќе помине,ако ве крадат и ве лажат на нив гревот ќе биде работете си вие вредно па кога ќе си умрете на онај свет бог ќе процени кој е крив а кој не е,вас ве чека вечното царство чунки послушни сте биле,а грујо ако кради ќе гори во пеколот.don't worry god will take care of this!

the black helicopters?

Божја волја синко,ако...
Whateva man... Убаво е да го мислиш тоа што го пиша во првиот риплициран пост,
останатото ти е обид за кењање на место кај што не треба. Поздрав!

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.794
Поени од реакции
25.238
За жал @Ставрогин неколку страни наназад беше во право.
Фали уште гасоводот За ова нешто имам пишувано и порано негде 2008-2009. Како што се приватизира стопанскиот сектор во 90тите, се продолжи со земјоделието во 2000тите, реков дека остана да се раск**рца уште државните и јавни фирми. Само оној кој е истомисленик со власта ќе просперира. Затоа и плански се удвои бројот во администрацијата за да се "задоволи" волјата на ЕУ, буџетот и граѓаните, за да останат само истомислениците на власта.
Пак не е точно. Чистење и пресуди за криминал од сите видови (од поткуп и партиски пре-вработувања па натаму) нема баш да им е сеедно на следните кои ќе не водат. Доколку затвореа барем 50тина олигарси, политичари и други мрачни ликови од приватизацијата и транзицијата,...

Ама не затворија ни едните ни другите нели? Зашто мислиш дека сега ќе биде различно? Сите си ги знаат срањата едни за други и дур народ се расправа овде они кафиња си пијат заедно во клуб на пратеници.

Kajgana Shop

На врв Bottom