Waverly Raven
Valedictorian
- Член од
- 3 мај 2013
- Мислења
- 156
- Поени од реакции
- 83
Хахахаах со среќа!Da site taka vikaat. A jas pak sakam on da mi se padne.
Хахахаах со среќа!Da site taka vikaat. A jas pak sakam on da mi se padne.
Не се секирај, Аце не може да ти се падне, само професори ќе испрашуваат. По ново колку што знам Зафировска е исто доцент/професор. Аце сеуште не е прашува колку што знам. Иначе Аце е многу заштитнички настроен према неговите групи и ако си кај него во група ќе ве намести кај некоја полесна професорка бар така правеше со нашата генерација. Да не ве опуштам ама ќе си положите, првата колоквиумска се полабави, ама после треба пак да си учите и не спијте на уво дека истиот критериум ќе биде како првиот пат. Секако зависи кај која професорка ќе се паднете ама во главном добри се повеќето. И уште една работа што и да ве прашаат размислете, не се добиваат бонус поени за брзина за одговор, обично тогаш киксови се прават. Со среќаПак јас....Другата недела ни се колоквиумите и ме фаќа страв конкретно за анатомија да не ми се падни Аце бидејќи некако многу строг се прикажува а и така го кажуваат.. ајде некој совет или ваше мислење за него
Edna prijatelka i padnal Ace lani za glava koga polagala, a isto i on i bil asistent. I ja padnal. A mene pak sakam da mi se padne on posto mi e polesno da odgovaram kaj luge sto sum imal komunikacija. Covekot e tolku dobar u objasnuvanje sto e cudo. Kaj nego 40% za vtor kolokvium nauciv materijal. I znae da se nasali i se.Не се секирај, Аце не може да ти се падне, само професори ќе испрашуваат. По ново колку што знам Зафировска е исто доцент/професор. Аце сеуште не е прашува колку што знам. Иначе Аце е многу заштитнички настроен према неговите групи и ако си кај него во група ќе ве намести кај некоја полесна професорка бар така правеше со нашата генерација. Да не ве опуштам ама ќе си положите, првата колоквиумска се полабави, ама после треба пак да си учите и не спијте на уво дека истиот критериум ќе биде како првиот пат. Секако зависи кај која професорка ќе се паднете ама во главном добри се повеќето. И уште една работа што и да ве прашаат размислете, не се добиваат бонус поени за брзина за одговор, обично тогаш киксови се прават. Со среќа![]()
Стажот околу 9-10 месеци. Праксата нула, единствено на орална хирургија се чепка нешто и на протетика/детско ако ти се падне асистент кој што дава студентите да работат.Ќе може ли некој накратко да ми објасни како стојат работиве со Стоматолошкиот Факултет според новата програма од 2015 ( 6 години е сега факсот нели) ? Ме интересира стажирањето после завршувањето колку трае? Во однос на практичната настава како фукционира? И дали и преку лето си многу зафатен со учење како на Општа медицина? Пишете се што знаете, секакви информации се добредојдени! Фала однапред![]()
Ако положиш колоквиуми од прва, да не треба да одиш на поправни, ќе си се договориш со професорите да полагаш порано (дозволуваат на студенти кои треба да одат за САД) и до 25-6 мај имаш можност да си завршен/а.Значи преку лето си слободен а? Пошто знам за општа медицина дека има и завршни испити и јунски и августовски сесии така да они се зафатени и преку лето. А ова за праксава на стоматолошки не се иде преку нели? Иначе планирам да идам на Ворк енд Травел за Америка па затоа се распрашувам дали ќе има слободно време пошто нели мај и јуни се поаѓа зависно кој термин сакаш. Иначе ти која година си ?
Епа топ, ај баш ќе те аднам на фб да се дораспрашам уште нешто. У порака ќе ти пишам фбАко положиш колоквиуми од прва, да не треба да одиш на поправни, ќе си се договориш со професорите да полагаш порано (дозволуваат на студенти кои треба да одат за САД) и до 25-6 мај имаш можност да си завршен/а.
Ако паднеш на колоквиуми, поправните се малку покасно, па после тоа усно/практично и тешко пред 15ти јуни. Инаку завршен сум јас од лани.
Додај ме на фејсбук ќе ти објаснам што ти треба.
1. Општа стоматологијаЗдраво. Дали може да ми кажете кои потписи треба да се соберат за да се полага државен испит за стоматолог. И уште едно прашање: Дали некој ги има прашањата за државниот. Благодарам
Благодарам1. Општа стоматологија
2. Детска стоматологија
3. Ортодонција
4. Протетика
5. Орална хирургија
6. Болести на заби и ендодонт
7. Болести на уста и пародонт
8. Максилофацијална хирургија
9. Социјална медицина
Прашањата ги има на страната на стоматолошката комора.