- Член од
- 10 март 2019
- Мислења
- 23
- Поени од реакции
- 2
ne e bash takaА у Софија се знае кој иде,богаташките деца што не можат да завршат у Скопје и што немаат никакви шанси да ги примат.
ne e bash takaА у Софија се знае кој иде,богаташките деца што не можат да завршат у Скопје и што немаат никакви шанси да ги примат.
Вонредните студенти идат само на испити колку што знам. Не мораш да одиш на предавања, затоа си вонреден.Другари,имам збунка.
Сакам да се упишам Вонредно Радиолошки Технолог,е сеа прочитав дека и за нив има распоред за предавања,меѓутоа сите почнуваат во 15:00 а јас кога сум прва смена сум до 16 на работа? Дали е тоа идење апсолутно морално или не?
Кога ќе се исполни државна се преминува на приватна.Здраво сакам да ве прашам во кој случај се преминува од државна на приватна квота
Не мислев сум државна квота примен сега треба 2 година да запишам па прашувам во кој случај се минува од државна на приватна квотаКога ќе се исполни државна се преминува на приватна.
Ако паднеш година по втор пат мислам дека беше.Не мислев сум државна квота примен сега треба 2 година да запишам па прашувам во кој случај се минува од државна на приватна квота
А во кои случаи се паѓа годинаАко паднеш година по втор пат мислам дека беше.
Краток одговор - ако не фатиш услов за наредна.А во кои случаи се паѓа година
Фала ти многу за одговоривеКраток одговор - ако не фатиш услов за наредна.
Долг одговор - порано на УКИМ се паѓаше 3та према 4та година ако ги немаше сите предмети положено. Сега мислам дека е исто и на УКИМ и на УГД, треба да имаш одреден број на кредити за да упишеш наредна година. На пример ти си сега 2ра година, за да упишеш трета ќе ти требаат 90 кредити. Ако освоиш 90+ ондак честито а ако не освоиш тогаш ќе квадрираш. Потоа ќе ти требаат 150 за четврта итн. Ако 2 пати по ред паднеш година тогаш идеш во квота за кофинансирање.
А уште нешто извини вака за од прва во втора колку треба освоени кредити 30? и дали важи исто и за медицински и за стоматолошки факултетКраток одговор - ако не фатиш услов за наредна.
Долг одговор - порано на УКИМ се паѓаше 3та према 4та година ако ги немаше сите предмети положено. Сега мислам дека е исто и на УКИМ и на УГД, треба да имаш одреден број на кредити за да упишеш наредна година. На пример ти си сега 2ра година, за да упишеш трета ќе ти требаат 90 кредити. Ако освоиш 90+ ондак честито а ако не освоиш тогаш ќе квадрираш. Потоа ќе ти требаат 150 за четврта итн. Ако 2 пати по ред паднеш година тогаш идеш во квота за кофинансирање.
36.А уште нешто извини вака за од прва во втора колку треба освоени кредити 30? и дали важи исто и за медицински и за стоматолошки факултет
Јас сум стоматолог и за услов 2 имам 3 предмета во случај да не положиш 1 ке ти влече соодветен предмет 2год ова што рече 36 кредита сигурен си дека важи за стоматологија и ако да што се сличува ако квадрираш?36.
Мислам да.
Веројатно мислиш на условни предмети? Бидејќи има такви предмети, како на пример за да полагаш Патологија треба да ти е положено Анатомија (итн). Ако немаш положено Анатомија автоматски нема да смееш да полагаш Патологија се додека не го положиш претходниот условен предмет.Јас сум стоматолог и за услов 2 имам 3 предмета во случај да не положиш 1 ке ти влече соодветен предмет 2год ова што рече 36 кредита сигурен си дека важи за стоматологија и ако да што се сличува ако квадрираш?
Да на тоа мислев но на уким не важи тоа со 36 кредити 2 год,90 3 год туку се бркаат условувачки предмети така?Веројатно мислиш на условни предмети? Бидејќи има такви предмети, како на пример за да полагаш Патологија треба да ти е положено Анатомија (итн). Ако немаш положено Анатомија автоматски нема да смееш да полагаш Патологија се додека не го положиш претходниот условен предмет.
Јас кога бев 2ра година имаше предуслов да смеам да запишам четврта година ако сите предмети ми беа положени од 1ва до 3та година. Сега мислам дека сменија систем дека се со кредити како УГД.Да на тоа мислев но на уким не важи тоа со 36 кредити 2 год,90 3 год туку се бркаат условувачки предмети така?