Медицински и стоматолошки факултет

Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
za vo drzavna kvota zavisi uspehot na tie sto se prijaveni zatoa sto nema striktno so tolku poeni ke bidis vo drzavna:D

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
Дали некој знае од минатата година, колку бодови имал последниот примен во државна квота на општа медицина? :)
Abe koj 92 vo drzavna kvota ne tresete gluposti obavezno preku 96-97 bodovi treba da imash i epten jaki vrski

Член од
13 јули 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
ме интересира отприлика колку поени минимално треба да имаш за да се запишеш на општа медицина во скопје. со колку во државна, а со колку во приватна квота? истотака ме интересира и за во штип отприлика колку поени во државна , а колку за во приватна квота? Ако некој знае нека пише ... :) бидејки ми треба таква информација за да можам да одлучам каде да се запишам. ...

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.535
ме интересира отприлика колку поени минимално треба да имаш за да се запишеш на општа медицина во скопје. со колку во државна, а со колку во приватна квота? истотака ме интересира и за во штип отприлика колку поени во државна , а колку за во приватна квота? Ако некој знае нека пише ... :) бидејки ми треба таква информација за да можам да одлучам каде да се запишам. ...
Зависи од овогодинешниот успех на учениците што ќе се запишат.
Ама ако имаш под 90 поени мали се шансите да влезеш во Скопје, во било која квота. Лани последниот во приватна влезе со 92.

Член од
13 јули 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
фала на информациите GavolRulz. А дали некој нешто може да ми каже за општа медицина во штип колку поени се потребни минимум за во државна а колку во приватна квото... Благодарам однапред (y)

Член од
15 јули 2011
Мислења
33
Поени од реакции
7
Колеги да не има некој од вас што бара цимери? Инаку се извинувам што пишувам тука.. знам дека има посебна тема ама напишав затоа што бараме стрикно од медицина или стоматологија. Ако има некој заинтересиран нека ми пиши :)

^.~

Член од
13 јуни 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
еве овде може да ги видиш претметите за сите 5 години
http://www.stomfak.ukim.edu.mk/upload_vesti/dok/39_940472037.pdf

и овде
http://www.stomfak.ukim.edu.mk/mk_predmeti.php
ти благодарам многу :)

ќе може ли некој да ми каже која е разликата помеѓу доктор по стоматологија и доктор по дентална медицина ... и дали има да се избира такво нешо на уписи?

Член од
15 јули 2011
Мислења
33
Поени од реакции
7
Нема разлика помеѓу доктор по стоматологија и доктор по дентална медицина... Програмата е сменета пред 2 години, а и називот се смени, иначе исто е. На уписите може да пишува доктор по стоматологија ама исто е затоа што формуларите најверојатно не се сменети од предходните години.. барем лани јас кога се запишував така беше. Ќе си прашате на студентски прашања за секој случај. Можеш да си видиш и по други универзитети по светот дека скоро секаде факултетот се нарекува факултет по дентална медицина :)

• Ми се допаѓа
Reactions: ^.~
Член од
4 јануари 2008
Мислења
505
Поени од реакции
65
фала на информациите GavolRulz. А дали некој нешто може да ми каже за општа медицина во штип колку поени се потребни минимум за во државна а колку во приватна квото... Благодарам однапред (y)
За во Скопје над 90 поени да имаш а во Штип и со 70 може да те примат:)

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Abe koj 92 vo drzavna kvota ne tresete gluposti obavezno preku 96-97 bodovi treba da imash i epten jaki vrski
Ова врска нема.
Ако имаш доволни бодови - влагаш, ако немаш - не влагаш.
Инаку лани со 96.нешто бода беше последниот примен. А за во Штип нема граница, само проблемот е со неакредитираните студии и единствено можеш да продолжиш на штипскиот после 6те години (освен ако не се префрлиш после прва/втора година во УКИМ) и тоа мислам дека имаа само офталмологија .

Член од
27 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
42
Ова врска нема.
Ако имаш доволни бодови - влагаш, ако немаш - не влагаш.
Инаку лани со 96.нешто бода беше последниот примен. А за во Штип нема граница, само проблемот е со неакредитираните студии и единствено можеш да продолжиш на штипскиот после 6те години (освен ако не се префрлиш после прва/втора година во УКИМ) и тоа мислам дека имаа само офталмологија .
a ako ti kazam deka znam dete prvenec na generacija (da ne davam ime i prezime javno nema smisla) i go kontaktiraa mu pobaraa 2000 evra samo za da go primat sega vo stip e i ima prosek preku 9.7 ....
a me interesira shto e problemot so shtip ne te razbrav

Член од
13 јули 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
последниот примен со 96 бода во скопје е бил во државна или во приватна квота ?

Kajgana Shop

На врв Bottom