А можеш за во државна квота.. најверојатно тоа е шеесетиот, да провериш? Благодарам однапредАааа за државна незнамммм
Општо ти кажувам
Сеа проверив
190-тиот 92.2 поени.
А можеш за во државна квота.. најверојатно тоа е шеесетиот, да провериш? Благодарам однапредАааа за државна незнамммм
Општо ти кажувам
Сеа проверив
190-тиот 92.2 поени.
Ајде ќе се распрашам, ако дознаем одма ќе ти кажемА можеш за во државна квота.. најверојатно тоа е шеесетиот, да провериш? Благодарам однапред
Abe koj 92 vo drzavna kvota ne tresete gluposti obavezno preku 96-97 bodovi treba da imash i epten jaki vrskiДали некој знае од минатата година, колку бодови имал последниот примен во државна квота на општа медицина?
Зависи од овогодинешниот успех на учениците што ќе се запишат.ме интересира отприлика колку поени минимално треба да имаш за да се запишеш на општа медицина во скопје. со колку во државна, а со колку во приватна квота? истотака ме интересира и за во штип отприлика колку поени во државна , а колку за во приватна квота? Ако некој знае нека пише ... бидејки ми треба таква информација за да можам да одлучам каде да се запишам. ...
ти благодарам многуеве овде може да ги видиш претметите за сите 5 години
http://www.stomfak.ukim.edu.mk/upload_vesti/dok/39_940472037.pdf
и овде
http://www.stomfak.ukim.edu.mk/mk_predmeti.php
За во Скопје над 90 поени да имаш а во Штип и со 70 може да те приматфала на информациите GavolRulz. А дали некој нешто може да ми каже за општа медицина во штип колку поени се потребни минимум за во државна а колку во приватна квото... Благодарам однапред
Ова врска нема.Abe koj 92 vo drzavna kvota ne tresete gluposti obavezno preku 96-97 bodovi treba da imash i epten jaki vrski
a ako ti kazam deka znam dete prvenec na generacija (da ne davam ime i prezime javno nema smisla) i go kontaktiraa mu pobaraa 2000 evra samo za da go primat sega vo stip e i ima prosek preku 9.7 ....Ова врска нема.
Ако имаш доволни бодови - влагаш, ако немаш - не влагаш.
Инаку лани со 96.нешто бода беше последниот примен. А за во Штип нема граница, само проблемот е со неакредитираните студии и единствено можеш да продолжиш на штипскиот после 6те години (освен ако не се префрлиш после прва/втора година во УКИМ) и тоа мислам дека имаа само офталмологија .
Во државна.последниот примен со 96 бода во скопје е бил во државна или во приватна квота ?