Медицински и стоматолошки факултет

Член од
11 мај 2012
Мислења
12
Поени од реакции
0
Здраво дечки.Ме интересира и сакам да те прашам што мислиш за факултетот што е со три
години, забен техничар? Што учат и како учат?Јас баш би сакал дур студирам и да работам на тоа.поле.Веќе средно заботехничко завршувам а имам работно искуство веќе 2 години е сега дали се исплати да се продолжи на тоа и да се научи на пример да се работи најновата технологија CAD CAM.Благодарам однапред, мислења баш сакам да чујам
[/quote]

Значи ти сметаш дека е добра идејава?:) Се мислам многу помеѓу стоматологија и забна техника..:) :S :S

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Значи ти сметаш дека е добра идејава?:) Се мислам многу помеѓу стоматологија и забна техника..:) :S :S[/quote]

Ако мислиш дека имаш талент воопшто не размислувај, техниката е супер работа, само ќе си се надоградуваш и ако работиш совршено ќе те бараат докторите сами. А за доктор малку ти е ризично, 5-6 год факултет, па пракса па да најдеш работа, па миљон стоматолози, а ако си веќе техничар и имаш талент и ја сакаш работата не ти е лош избор да знаеш/

Член од
11 мај 2012
Мислења
12
Поени од реакции
0
Значи ти сметаш дека е добра идејава?:) Се мислам многу помеѓу стоматологија и забна техника..:) :S :S
Ако мислиш дека имаш талент воопшто не размислувај, техниката е супер работа, само ќе си се надоградуваш и ако работиш совршено ќе те бараат докторите сами. А за доктор малку ти е ризично, 5-6 год факултет, па пракса па да најдеш работа, па миљон стоматолози, а ако си веќе техничар и имаш талент и ја сакаш работата не ти е лош избор да знаеш/[/quote]

Да,тоа си во право 5-6 години ќе сака да студираш па после пракса, па специјализација,јас имам можносто додека студирам и да работам, не само рачно него и со CAD CAM технологијата...Е сега на мене е да одлучам,а јас веќе две години работа на парцијалка и на тотална.Што мислење имаш ти за CAD CAD? :) :)

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
А нешто некој да каже за патологија!

На цел испит сум ме има паднто у јануари а се и напишав!!!

Имам шанси д го пројдам у јуни?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
..Е сега на мене е да одлучам,а јас веќе две години работа на парцијалка и на тотална.Што мислење имаш ти за CAD CAD? :) :)
Кад Кам е иднината, секако ако има поволни индикации. Ама супер работа, имаме работено во ординација ние неколку случаи, скапа кој има да си ја приушти, ама ќе се користи во иднина се повеќе според мене. Добро платена.
--- надополнето: 11 мај 2012 во 19:27 ---
А нешто некој да каже за патологија!

На цел испит сум ме има паднто у јануари а се и напишав!!!

Имам шанси д го пројдам у јуни?
По кој систем полагаш патологија цела или 1 и 2?

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Цела !
--- надополнето: 11 мај 2012 во 19:36 ---
Но мислам дека може на еден датум да го полагам еден дел, а втор датум втор дел :)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Цела !
--- надополнето: 11 мај 2012 во 19:36 ---
Но мислам дека може на еден датум да го полагам еден дел, а втор датум втор дел :)
Која генерација си пиле?
Мислам дека се укина веќе стариот начин на полагање сеа мора со новата генерација кец и двојка.

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
абе овие од Правен се жалат ах камо да знаат како ни е нам на медицина ,ни казнена сесија ниту положување со 51 поен НИТУ РАСПУСТ :facepalm:

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Дали ќе направам грешка ако се запишам на медицина во Скопје?!

Искрени одговори ве молам,не прашувам бидејќи неќам медицина да учам туку ради тоа што сум слушнал дека медицината во Македонија е срање.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.537
Дали ќе направам грешка ако се запишам на медицина во Скопје?!

Искрени одговори ве молам,не прашувам бидејќи неќам медицина да учам туку ради тоа што сум слушнал дека медицината во Македонија е срање.
Според мене, ако си кадарен да учиш, МНОГУ ДА УЧИШ и планираш да одиш на специјализација после факултет, запиши се.
Во Македонија мислам дека има потреба од специјалистички кадар, така да добро ќе бидеш и платен (ваљда).

Ако планираш да останеш општ доктор, не би ти препорачал, 6 години ќе те умрат од учење, и на крајот да останеш општ со 20-25 илјади плата. Тоа е само мое мислење, поздрав :D

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
Според мене, ако си кадарен да учиш, МНОГУ ДА УЧИШ и планираш да одиш на специјализација после факултет, запиши се.
Во Македонија мислам дека има потреба од специјалистички кадар, така да добро ќе бидеш и платен (ваљда).

Ако планираш да останеш општ доктор, не би ти препорачал, 6 години ќе те умрат од учење, и на крајот да останеш општ со 20-25 илјади плата. Тоа е само мое мислење, поздрав :D
Фала на одговорот,сепак планирам специјализација надвор негде, прашував за првите 6 години кај нас.

Kajgana Shop

На врв Bottom