Медицински и стоматолошки факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Попај
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дечки.Ме интересира и сакам да те прашам што мислиш за факултетот што е со три
години, забен техничар? Што учат и како учат?Јас баш би сакал дур студирам и да работам на тоа.поле.Веќе средно заботехничко завршувам а имам работно искуство веќе 2 години е сега дали се исплати да се продолжи на тоа и да се научи на пример да се работи најновата технологија CAD CAM.Благодарам однапред, мислења баш сакам да чујам
[/quote]

Значи ти сметаш дека е добра идејава?:) Се мислам многу помеѓу стоматологија и забна техника..:) :S :S

Значи ти сметаш дека е добра идејава?:) Се мислам многу помеѓу стоматологија и забна техника..:) :S :S[/quote]

Ако мислиш дека имаш талент воопшто не размислувај, техниката е супер работа, само ќе си се надоградуваш и ако работиш совршено ќе те бараат докторите сами. А за доктор малку ти е ризично, 5-6 год факултет, па пракса па да најдеш работа, па миљон стоматолози, а ако си веќе техничар и имаш талент и ја сакаш работата не ти е лош избор да знаеш/

Значи ти сметаш дека е добра идејава?:) Се мислам многу помеѓу стоматологија и забна техника..:) :S :S

Ако мислиш дека имаш талент воопшто не размислувај, техниката е супер работа, само ќе си се надоградуваш и ако работиш совршено ќе те бараат докторите сами. А за доктор малку ти е ризично, 5-6 год факултет, па пракса па да најдеш работа, па миљон стоматолози, а ако си веќе техничар и имаш талент и ја сакаш работата не ти е лош избор да знаеш/[/quote]

Да,тоа си во право 5-6 години ќе сака да студираш па после пракса, па специјализација,јас имам можносто додека студирам и да работам, не само рачно него и со CAD CAM технологијата...Е сега на мене е да одлучам,а јас веќе две години работа на парцијалка и на тотална.Што мислење имаш ти за CAD CAD? :) :)

А нешто некој да каже за патологија!

На цел испит сум ме има паднто у јануари а се и напишав!!!

Имам шанси д го пројдам у јуни?

..Е сега на мене е да одлучам,а јас веќе две години работа на парцијалка и на тотална.Што мислење имаш ти за CAD CAD? :) :)
Кад Кам е иднината, секако ако има поволни индикации. Ама супер работа, имаме работено во ординација ние неколку случаи, скапа кој има да си ја приушти, ама ќе се користи во иднина се повеќе според мене. Добро платена.
--- надополнето: 11 мај 2012 во 19:27 ---
А нешто некој да каже за патологија!

На цел испит сум ме има паднто у јануари а се и напишав!!!

Имам шанси д го пројдам у јуни?
По кој систем полагаш патологија цела или 1 и 2?

Цела !
--- надополнето: 11 мај 2012 во 19:36 ---
Но мислам дека може на еден датум да го полагам еден дел, а втор датум втор дел :)

Цела !
--- надополнето: 11 мај 2012 во 19:36 ---
Но мислам дека може на еден датум да го полагам еден дел, а втор датум втор дел :)
Која генерација си пиле?
Мислам дека се укина веќе стариот начин на полагање сеа мора со новата генерација кец и двојка.

абе овие од Правен се жалат ах камо да знаат како ни е нам на медицина ,ни казнена сесија ниту положување со 51 поен НИТУ РАСПУСТ :facepalm:

Дали ќе направам грешка ако се запишам на медицина во Скопје?!

Искрени одговори ве молам,не прашувам бидејќи неќам медицина да учам туку ради тоа што сум слушнал дека медицината во Македонија е срање.

Дали ќе направам грешка ако се запишам на медицина во Скопје?!

Искрени одговори ве молам,не прашувам бидејќи неќам медицина да учам туку ради тоа што сум слушнал дека медицината во Македонија е срање.
Според мене, ако си кадарен да учиш, МНОГУ ДА УЧИШ и планираш да одиш на специјализација после факултет, запиши се.
Во Македонија мислам дека има потреба од специјалистички кадар, така да добро ќе бидеш и платен (ваљда).

Ако планираш да останеш општ доктор, не би ти препорачал, 6 години ќе те умрат од учење, и на крајот да останеш општ со 20-25 илјади плата. Тоа е само мое мислење, поздрав :D

Според мене, ако си кадарен да учиш, МНОГУ ДА УЧИШ и планираш да одиш на специјализација после факултет, запиши се.
Во Македонија мислам дека има потреба од специјалистички кадар, така да добро ќе бидеш и платен (ваљда).

Ако планираш да останеш општ доктор, не би ти препорачал, 6 години ќе те умрат од учење, и на крајот да останеш општ со 20-25 илјади плата. Тоа е само мое мислење, поздрав :D

Фала на одговорот,сепак планирам специјализација надвор негде, прашував за првите 6 години кај нас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom