Медицински и стоматолошки факултет

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Не идете на тоа вишата, заебанција е, има право Ѓавол. Пари во бунар се тоа.

Член од
26 март 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Ако си забен техничар со средно и ти иде работата, ти фаќа раката не е заебанција вишата за забни техничари, ама ако си од гимназија не губи за џабе време. Ем нема да научиш за три години, особено ако не ти фаќа раката таква работа (талент). Ако мислиш дека можиш да успееш ОК е тоа, можеш и сам да отвориш забна техника после.
Гимазија сум да, затоа и не сум сигурна .....А да знам дека неможе да се продолжи со специјализација,... ништо, решението ке биде очигледно отказ од таа опција...

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Гимазија сум да, затоа и не сум сигурна .....А да знам дека неможе да се продолжи со специјализација,... ништо, решението ке биде очигледно отказ од таа опција...
Ако си добра ученичка оди на стоматологија, нема да имаш проблем. Јас сум 4та година, незнам како поминаа годините.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.538
Ако си добра ученичка оди на стоматологија, нема да имаш проблем. Јас сум 4та година, незнам како поминаа годините.
Како помина првите 3 години?
Јас сум прва и мамето ни го разменија до сега. Ептен тешко.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Како помина првите 3 години?
Јас сум прва и мамето ни го разменија до сега. Ептен тешко.
Прва и втора сериозно ќе си ги сфатиш, ќе си учиш. Ќе си скратиш од животот може две години за други работи, ама ќе ти се исплати, после ќе влезеш во форма и шибаш. Учи само.

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.538
Прва и втора сериозно ќе си ги сфатиш, ќе си учиш. Ќе си скратиш од животот може две години за други работи, ама ќе ти се исплати, после ќе влезеш во форма и шибаш. Учи само.
Се сеќавам на еден твој пост од порано за анатомија асистентот демек многу ве испрашувал.
Аце ти беше? :D

УАУ. Премногу е анатомија. Особено тој на вежби као ме нервира...шо кур му е гајле коа ке научам за колоквиум него. Може сакам вечерта пред колоквиум да научам. Плусови минуси ко основно тибам системот.
:icon_lol:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Се сеќавам на еден твој пост од порано за анатомија асистентот демек многу ве испрашувал.
Аце ти беше? :D
:icon_lol:
E времиња.

Аце сеа другарчиња сме. Ние му бевме прва генерација. Незнам дали држи вежби уште

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.538
E времиња.

Аце сеа другарчиња сме. Ние му бевме прва генерација. Незнам дали држи вежби уште
Држи уште. Мене ми е асистент.
Сеа и на колоквирање одиме кај негo :D

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Се ближи крајот и мене рапидно ме зафаќа несопирлива параноја.Ај некој што се запишал во блиско минато нека ме поштеди од престојната агонија и нека ми каже каков е просекот на оние кои влагаат со приватна квота.

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.538
Се ближи крајот и мене рапидно ме зафаќа несопирлива параноја.Ај некој што се запишал во блиско минато нека ме поштеди од престојната агонија и нека ми каже каков е просекот на оние кои влагаат со приватна квота.
Лани медицина последниот (190тиот) влезе со 92 и нешто поени, а на стоматологија негде под 80 последниот ваљда.
Јас имав 84 и влегов 70ти од 90 примени.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Ти одговорија од прилика, еве и јас да си кажам, отприлика над 90 би требало да имаш за на општа. Над 80 за на стоматологија. Во пракса тоа ти значи дека ти е дозволена една 4 на државна матура (за екстерен правам муабет, овие интерниве помалку носат), се останато да ти биде 5.
Нема потреба за параноја, кога ќе си ги пресметаш поените ќе ти е јасно дали може воопшто да влезеш или не. :)

GavolRulz

Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.538
Дали ако имам потпис од асистент и катедра, а тој предмет го презапишам наредната година ќе значи дека нема да морам да одам на вежби и предавања?
Или пак ќе морам?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Дали ако имам потпис од асистент и катедра, а тој предмет го презапишам наредната година ќе значи дека нема да морам да одам на вежби и предавања?
Или пак ќе морам?
Официјално мора, ама шефовите на катедра дозволуваат шо значи немора, само за плаќање го измислија тоа презапишувањето

Член од
11 мај 2012
Мислења
12
Поени од реакции
0
Здраво дечки.Ме интересира и сакам да ве прашам што мислите за факултетот што е со три години, забен техничар? Што учат и како учат?Јас баш би сакал дур студирам и да работа на тоа.поле.Веќе средно заботехничко завршувам а имам работно искуство веќе 2 години е сега дали се исплати да се продолжи на тоа и да се научи на пример да се работи најновата технологија CAD CAM.Благодарам однапред, мислења баш сакам да чујам.:)
--- надополнето: 11 мај 2012 во 18:51 ---
Здраво дечки.Ме интересира и сакам да те прашам што мислиш за факултетот што е со три
години, забен техничар? Што учат и како учат?Јас баш би сакал дур студирам и да работам на тоа.поле.Веќе средно заботехничко завршувам а имам работно искуство веќе 2 години е сега дали се исплати да се продолжи на тоа и да се научи на пример да се работи најновата технологија CAD CAM.Благодарам однапред, мислења баш сакам да чујам

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Здраво дечки.Ме интересира и сакам да те прашам што мислиш за факултетот што е со три
години, забен техничар? Што учат и како учат?Јас баш би сакал дур студирам и да работам на тоа.поле.Веќе средно заботехничко завршувам а имам работно искуство веќе 2 години е сега дали се исплати да се продолжи на тоа и да се научи на пример да се работи најновата технологија CAD CAM.Благодарам однапред, мислења баш сакам да чујам[/quote]
Ако си забен техничар со средно и ти иде работата, ти фаќа раката не е заебанција вишата за забни техничари, ама ако си од гимназија не губи за џабе време. Ем нема да научиш за три години, особено ако не ти фаќа раката таква работа (талент). Ако мислиш дека можиш да успееш ОК е тоа, можеш и сам да отвориш забна техника после.

Kajgana Shop

На врв Bottom