Гимазија сум да, затоа и не сум сигурна .....А да знам дека неможе да се продолжи со специјализација,... ништо, решението ке биде очигледно отказ од таа опција...Ако си забен техничар со средно и ти иде работата, ти фаќа раката не е заебанција вишата за забни техничари, ама ако си од гимназија не губи за џабе време. Ем нема да научиш за три години, особено ако не ти фаќа раката таква работа (талент). Ако мислиш дека можиш да успееш ОК е тоа, можеш и сам да отвориш забна техника после.
Ако си добра ученичка оди на стоматологија, нема да имаш проблем. Јас сум 4та година, незнам како поминаа годините.Гимазија сум да, затоа и не сум сигурна .....А да знам дека неможе да се продолжи со специјализација,... ништо, решението ке биде очигледно отказ од таа опција...
Како помина првите 3 години?Ако си добра ученичка оди на стоматологија, нема да имаш проблем. Јас сум 4та година, незнам како поминаа годините.
Прва и втора сериозно ќе си ги сфатиш, ќе си учиш. Ќе си скратиш од животот може две години за други работи, ама ќе ти се исплати, после ќе влезеш во форма и шибаш. Учи само.Како помина првите 3 години?
Јас сум прва и мамето ни го разменија до сега. Ептен тешко.
Се сеќавам на еден твој пост од порано за анатомија асистентот демек многу ве испрашувал.Прва и втора сериозно ќе си ги сфатиш, ќе си учиш. Ќе си скратиш од животот може две години за други работи, ама ќе ти се исплати, после ќе влезеш во форма и шибаш. Учи само.
УАУ. Премногу е анатомија. Особено тој на вежби као ме нервира...шо кур му е гајле коа ке научам за колоквиум него. Може сакам вечерта пред колоквиум да научам. Плусови минуси ко основно тибам системот.
E времиња.Се сеќавам на еден твој пост од порано за анатомија асистентот демек многу ве испрашувал.
Аце ти беше?
Држи уште. Мене ми е асистент.E времиња.
Аце сеа другарчиња сме. Ние му бевме прва генерација. Незнам дали држи вежби уште
Лани медицина последниот (190тиот) влезе со 92 и нешто поени, а на стоматологија негде под 80 последниот ваљда.Се ближи крајот и мене рапидно ме зафаќа несопирлива параноја.Ај некој што се запишал во блиско минато нека ме поштеди од престојната агонија и нека ми каже каков е просекот на оние кои влагаат со приватна квота.
Ти одговорија од прилика, еве и јас да си кажам, отприлика над 90 би требало да имаш за на општа. Над 80 за на стоматологија. Во пракса тоа ти значи дека ти е дозволена една 4 на државна матура (за екстерен правам муабет, овие интерниве помалку носат), се останато да ти биде 5.Се ближи крајот и мене рапидно ме зафаќа несопирлива параноја.Ај некој што се запишал во блиско минато нека ме поштеди од престојната агонија и нека ми каже каков е просекот на оние кои влагаат со приватна квота.
Официјално мора, ама шефовите на катедра дозволуваат шо значи немора, само за плаќање го измислија тоа презапишувањетоДали ако имам потпис од асистент и катедра, а тој предмет го презапишам наредната година ќе значи дека нема да морам да одам на вежби и предавања?
Или пак ќе морам?
Здраво дечки.Ме интересира и сакам да те прашам што мислиш за факултетот што е со триАко си добра ученичка оди на стоматологија, нема да имаш проблем. Јас сум 4та година, незнам како поминаа годините.
Ако си забен техничар со средно и ти иде работата, ти фаќа раката не е заебанција вишата за забни техничари, ама ако си од гимназија не губи за џабе време. Ем нема да научиш за три години, особено ако не ти фаќа раката таква работа (талент). Ако мислиш дека можиш да успееш ОК е тоа, можеш и сам да отвориш забна техника после.