Матура

Член од
14 април 2010
Мислења
75
Поени од реакции
17
Едно прашање до бившите матуранти: најмногу колку бодови можеа да ти одземат лани, а сепак да имаш 5 а не 4 ?
Јас оваа година сум матуран, ама ми имаат кажано дека лани со 98 поени имало 4-ки :confused: Е сега незнам колку е точно...

Но се зависи како направиле матурантите на ниво од цела Македонија. Според тоа ќе се направи бодирањето. Мислам дека само 5% можат да се со одлични(5).

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
А као демек не е административен?! На која планета тоа бе?! Џизс. Јасна забрана беше тоа. Иначе за реторско прашање уште не сум сигурна, и јас имам исто, а нарација за што беше?

Ова Џизс не се однесува на тебе, no worries :) Би било глупаво да не признаат административен, пошто не е логично да не е административен.
Па не знам наводно викаат некои дека не било административен..Што знам сега сите зборат различно али не можам ја више да се замарам, решив ќе го чекам клучот па тогаш ќе видиме и така више не може ништо да се смени :\ А иначе имав нарација заокружено за тој извадокот од Црноризец Храбар..

И јас ги имам одговорено исто. Тоа се прашањата кои ќе ни ја одлучат оценката. Ќе видиме на 12-13 јули што сме добиле :)
Aбе ја да ти кажам искрено уште си се надевам дека ми се точни одговориве (нели надежта последна умира) пошто ако ми се неточни, оценката нигде :D

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Лани имаше со 95 % математика 5ка , а со 93% македонски 4ка. :)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
7
Поени од реакции
2
ако не ти се решени по математика последните 10 задачи што носат по 3 бода што ке оценка ке извадиш на матура?

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.667
Поени од реакции
11.817
Јас оваа година сум матуран, ама ми имаат кажано дека лани со 98 поени имало 4-ки :confused: Е сега незнам колку е точно...

Но се зависи како направиле матурантите на ниво од цела Македонија. Според тоа ќе се направи бодирањето. Мислам дека само 5% можат да се со одлични(5).
Да бе....едни со сите можни освоени 100 поени паднале...замисли :D
Инаку да....велат дека ќе има врска со тоа што направиле другите

Немирлика

all I need is love, friends & a piano☺
Член од
15 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
126
Не се секирај за тоа ќе најдат начин да ти одземат доволно ако сакаат. А што ти 5ка сакаш? Браво браво. Какви глупости испонапишав 3ка ќе ми е ок а 4ка пак ќе е како Господ да слегол! :D А далеку од тоа дека сум задоволен со 3ка или 4ка
Па, сметам дека знам за 5 . А и ќе ми требаат 5ки ако сакам да се запишам на медицина во Скопје : )))
--- надополнето: Jun 18, 2011 1:06 AM ---

И јас го чув истото :(

Член од
16 јуни 2011
Мислења
60
Поени од реакции
23
А она во каква форма е извадокот на горио што напишавте?
Јас ИнТРОСПЕКЦИЈА :ROFLMAO: има некои ретроспекција има некои прво лице некои нарација некои монолог.. Ајдееее свадба!

Немирлика

all I need is love, friends & a piano☺
Член од
15 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
126
А она во каква форма е извадокот на горио што напишавте?
Јас ИнТРОСПЕКЦИЈА :ROFLMAO: има некои ретроспекција има некои прво лице некои нарација некои монолог.. Ајдееее свадба!
ИНТРОСПЕКЦИЈА и јас ! : ))) Се надевам во право сме !

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дечки. ви ја читам темава повремено и ве гледам шо праите. верувате на се што ке видите и слушнете. еден совет од мене. - пред да поверувате во такви работи добро помислете и испитајте ја ситуацијата. како може со со 98 поени да има 4ка некој на тест??? ова верно ви е ??според секој систем кај нас за оценување за 5ка се потребни 91/92 проценти од цел тест! и кога се прегледуваат тестовите верувајте дека и таму има толеранција на некои работи и тие кои ги прегледуваат тестовите биле некад средно и знаат како ви е на вас моментално. така да што и да е веќе поминало и надевајте се на позитивни резултати. бидете малку оптимисти барем :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Не паничете бе, кога ви ги читам постовите ко вакви ве замислувам, најсериозно

Ќе ви доаѓаат испити на факултет, сесии, ако на секоја сесија имате навика да правите вака (а имаат некои мои колеги) од стресови до 30 години дали ќе живеете.

Член од
27 август 2009
Мислења
1.540
Поени од реакции
1.671
Ајде уште математика и хемија и да не ги гледам книгиве повеќе :p
Иначе околу прашањата погоре административен/публицистички реторско/антитеза......речиси цела генерација ме убедува дека се публицистички и антитеза(спротивно од она што јас го имам пишано) ама додека не излезе клучот верувам во она јас што го напишав. :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Ајде уште математика и хемија и да не ги гледам книгиве повеќе :p
Иначе околу прашањата погоре административен/публицистички реторско/антитеза......речиси цела генерација ме убедува дека се публицистички и антитеза(спротивно од она што јас го имам пишано) ама додека не излезе клучот верувам во она јас што го напишав. :)
Не може да е антитеза, тоа е негирање на тезата а таму беше типично реторско прашање, си постави прашање чоекот и си го одговори. Подобра варијанта ќе беше словенска антитеза ама може намерно пишале антитеза за да ги збунат останатите. Иначе другото го одговорив дека е публицистички стил :)

Член од
18 јуни 2011
Мислења
8
Поени од реакции
0
Епа весело, ја имав заокружено проклитика/реторско прашање/нарација/административен, а како што глеам викаат све дека се погрешни овие...
Jas imam isto vaka odgovoreno i misalm deka se tocnii..Uzivaj neamj gajlee :))
--- надополнето: Jun 18, 2011 5:20 PM ---
Inaku isto i jas polagav matematika i stvarno mi beshe mnogu tesko iako imav konstantna 5ka 4godini zadackite bea malku poveke da se potapis i na kraj nisho xD sepak se andevame na 3ka :D
Inaku mi kazaa deka poenive kako sto vikate deka se70 se na se odele vaka:
0-20 ----(1)
21-31---(2)32-48 --(3)
45-59 --(4)
60-70 --(5)

Kajgana Shop

На врв Bottom