Матура

Член од
16 јуни 2011
Мислења
10
Поени од реакции
2
А како ги решивте овие прашања?
1. Колкава е дијагоналата во квадар со дадени страни (нз кои броеви беа) ? - незнаев ф-ла за оваа :confused:
2. Таа со дадена точка А(3,-3) и нешто во одговорите имаше y=x+3, y=x-3, y=x...
3. Дадената низа 2,-4,8 е __________ прогресија со општ член___

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.722
Поени од реакции
9.445
1. Колкава е дијагоналата во квадар со дадени страни (нз кои броеви беа) ? - незнаев ф-ла за оваа :confused:
1.Дијагоналата ти е квадратен корен од квадратите на а b и c
2.Ги заменвиш кординатите х и y и одговорот ти беше y=-x
3. геометриска прогресија со членот не ми текнува сега како беше...

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Полнозначни е, бар според Прирачникот е полнозначни, затоа што имаше прашално зборче.
Епа весело, ја имав заокружено проклитика/реторско прашање/нарација/административен, а како што глеам викаат све дека се погрешни овие...

Г

Грејвдигер

Гостин
1.Дијагоналата ти е квадратен корен од квадратите на а b и c
2.Ги заменвиш кординатите х и y и одговорот ти беше y=-x
3. геометриска прогресија со членот не ми текнува сега како беше...
3) членот е -2... 2*(-2)=-4; -4*(-2)=8; итн...

Член од
15 јуни 2011
Мислења
22
Поени од реакции
22
Епа весело, ја имав заокружено проклитика/реторско прашање/нарација/административен, а како што глеам викаат све дека се погрешни овие...
А као демек не е административен?! На која планета тоа бе?! Џизс. Јасна забрана беше тоа. Иначе за реторско прашање уште не сум сигурна, и јас имам исто, а нарација за што беше?

Ова Џизс не се однесува на тебе, no worries :) Би било глупаво да не признаат административен, пошто не е логично да не е административен.

Член од
14 април 2010
Мислења
75
Поени од реакции
17
И јас ги имам одговорено исто. Тоа се прашањата кои ќе ни ја одлучат оценката. Ќе видиме на 12-13 јули што сме добиле :)

Член од
15 јуни 2011
Мислења
22
Поени од реакции
22
Дали на некој по некоја случајност му текнува како идеше реченицата за тоа публицистички/административен?

Немирлика

all I need is love, friends & a piano☺
Член од
15 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
126
Дали на некој по некоја случајност му текнува како идеше реченицата за тоа публицистички/административен?
..."Се забранува употреба на било какви лесно запаливи средства."...
Отприлика вака некако беше

Член од
15 јуни 2011
Мислења
22
Поени од реакции
22
..."Се забранува употреба на било какви лесно запаливи средства."...
Отприлика вака некако беше
Епа мили и драги, административен треба да е, поточно законодавно-правен, затоа што изрекува забрана од држава према граѓани. Публицистички е само од новинари.

Немирлика

Член од
15 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
126
Епа мили и драги, административен треба да е, поточно законодавно-правен, затоа што изрекува забрана од држава према граѓани. Публицистички е само од новинари.
Дефинитивно! ;)

Член од
17 јуни 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
И јас ги имам одговорено исто. Тоа се прашањата кои ќе ни ја одлучат оценката. Ќе видиме на 12-13 јули што сме добиле :)
a zosto se samo tie prasanja neli spored celio test ke se bodira ...ne mi e jasno
--- надополнето: Jun 17, 2011 10:22 PM ---
a zosto se samo tie prasanja neli spored celio test ke se bodira ...ne mi e jasno
?
?

Член од
14 април 2010
Мислења
75
Поени од реакции
17
--- надополнето: Jun 17, 2011 10:22 PM ---

?
?
Па останатите прашања 90% од нас сме ги исто одговориле. А само овие различно и сеуште не го знаеме точниот одговор. Разликата меѓу оценките(4-5) ќе биде неколку поени, претпоставувам, така да ако си ги погодил одговорите имаш шанси за поголема оценка.

Член од
17 јуни 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
da samo mi se razlicni 1 i 4 vezba kako sto citav po forumov drugite se taka nekako...haha mene mi e samo za prolazna

Немирлика

Член од
15 јуни 2011
Мислења
225
Поени од реакции
126
Едно прашање до бившите матуранти: најмногу колку бодови можеа да ти одземат лани, а сепак да имаш 5 а не 4 ?

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.656
Поени од реакции
11.789
Едно прашање до бившите матуранти: најмногу колку бодови можеа да ти одземат лани, а сепак да имаш 5 а не 4 ?
Не се секирај за тоа ќе најдат начин да ти одземат доволно ако сакаат. А што ти 5ка сакаш? Браво браво. Какви глупости испонапишав 3ка ќе ми е ок а 4ка пак ќе е како Господ да слегол! :D А далеку од тоа дека сум задоволен со 3ка или 4ка

Kajgana Shop

На врв Bottom