Матура

Член од
12 март 2009
Мислења
77
Поени од реакции
73
Матуранти (ки) читнете го ова за тоа есеите и другите текстови :)
Код:
http://www.matura.gov.mk/data_files/state_graduate/mk/0952_primeri-%20MAKEDONSKI-KOREGIRANI.pdf

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Знам дека и лани некои копилиња ги имаа прашањата по англиски и македонски, а да биде трагиката уште поголема - ги немаа научено и се шлепаа со ливчиња. Во медицина ова.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Матуранти (ки) читнете го ова за тоа есеите и другите текстови :)
Код:
http://www.matura.gov.mk/data_files/state_graduate/mk/0952_primeri-%20MAKEDONSKI-KOREGIRANI.pdf
Не знам зошто се корегирани некои работи, изразувањето во литературата е индивидуално и релативно, некогаш проста реченица од два збора мене ми има повеќе смисла од сувопарно филозофирање и дрвење до бескрај. Некои од работиве што ги поправиле во првиот текст не знам ни зошто се поправени (освен граматичките грешки).

--- надополнето ---

Знам дека и лани некои копилиња ги имаа прашањата по англиски и македонски, а да биде трагиката уште поголема - ги немаа научено и се шлепаа со ливчиња. Во медицина ова.
Син му на Бранко кај мене ја имаше матурата по англиски лани, цело школо ја доби па дојде неспремно пак :tapp:.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Зашто???

Член од
28 април 2008
Мислења
258
Поени од реакции
9
Ај едно прашање вакааааа има текст кој глас: Националната библиотека во Кина - Се наоѓа во Пекинг и е трета библиотека најголема во светот, и најголема библиотека во Азија. Има колекција од 22 милиони тома каде припаѓаат 1, 6 милиони книги ...... итн на ова следува прашање ВО КОЈ ГРАД СЕ НАОЃА НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА ВО КИНА е сега прашањето ми е дали треба да се одговори кратко се наоѓа во Пекинг или треба да се одговори со извадок од текстот???

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Ај едно прашање вакааааа има текст кој глас: Националната библиотека во Кина - Се наоѓа во Пекинг и е трета библиотека најголема во светот, и најголема библиотека во Азија. Има колекција од 22 милиони тома каде припаѓаат 1, 6 милиони книги ...... итн на ова следува прашање ВО КОЈ ГРАД СЕ НАОЃА НАЦИОНАЛНАТА БИБЛИОТЕКА ВО КИНА е сега прашањето ми е дали треба да се одговори кратко се наоѓа во Пекинг или треба да се одговори со извадок од текстот???
Го најдов прашањево од јуни 2009 и во клучот пишува само ВО ПЕКИНГ без извадок од текстот:toe:

Член од
28 април 2008
Мислења
258
Поени од реакции
9
Го најдов прашањево од јуни 2009 и во клучот пишува само ВО ПЕКИНГ без извадок од текстот:toe:
Да видов и јас само да не испадни после краток е одговорот па ајде намалување бодови затоа прашував

Штрудл

од раѓање ме викат злоба
Член од
6 април 2010
Мислења
40
Поени од реакции
4
Да видов и јас само да не испадни после краток е одговорот па ајде намалување бодови затоа прашував
Препиши ја целата реченица од почеток до крај. Зашто ке ти намалат бодови ако пишеш само Во Пекинг.

--- надополнето ---

Да, заинтеренсирана сум. Ако можеш пиши ПП кога ќе добиеш информација. :)
Кажаа дека ќе бројат се и точки и запирки и компири, да ги ебам мамата.

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Кажаа дека ќе бројат се и точки и запирки и компири, да ги ебам мамата.
Е аман бе, молбата ќе треба тогаш 20 збора да ми биде, а иди ти кажи се што се бара во 20 збора и да ти стигне до зборовната рамка! Значи сигурно се што ќе се напише се брои?

Е

експерт

Гостин
Абе што зборувате , не се бројат точките и запирките.

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Аман бе, па нормално дека не се бројат точки,запирки,прашалници,наводници,тире и слично.:jaj:
Муабетот беше за датумот. nicole_l и Дим4е прашаа така да денес конечен одговор што добив беше: Се брои и датумот пример 12.4.2000 се брои како 3 збора.

Со среќа на сите утре.:smir:

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Значи, пример во една молба, ќе се брои и тоа До тојитој, Скопје 12.06.2010 и моето име презиме на крај?

Е

експерт

Гостин
Со среќа и од мене, и не заборавајте вечерва баталете колку имате научено, легнете си порано и убаво наспијте се (јас си мислам дека имав 5 оти добро се наспав), оти од ова ви зависи ако сакате да се запишите во државна квота на подобар факултет.

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Со среќа и од мене, и не заборавајте вечерва баталете колку имате научено, легнете си порано и убаво наспијте се (јас си мислам дека имав 5 оти добро се наспав), оти од ова ви зависи ако сакате да се запишите во државна квота на подобар факултет.
Фала:smir: Јас мислам дека џабе ќе ми биде и во 9 да си легнам коа знам нема цела вечер око да склопам :(

Kajgana Shop

На врв Bottom