Матура

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Мобилните и личните работи ќе треба да ги оставиме на катедра и после полагањето ќе си ги земеме.:toe:
И као тоа матурата пробиена?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Така... Секоја година се пробива... Таму кај што се штампаат ако платиш добро ти ги даваат темите или цели тестови. Секоја година истото. И оваа година некој платил. Само се шири информацијата дека е пробиено а не и што ќе има (нажалост).

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што ако ја пробиеш кога не знаеш дали текстот ќе му се свиѓа на тестаторот, плус, да научиш 3-4 текста таму напамет, да не знаеш да напишеш свои, не знам што бараш на факултет тогаш :))))

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Епа тие што ги пробиваат не им е баш гајле колку им е развиена креативноста. Ниту пак дали се способни за на факс кога не знаат во рок од пола саат логички да поврзат 400-500 зборови:)

Како и да е, пробиена - непробиена, во сабота ја полагаме. Со среќа нека ни е.

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
хех пробиена? има шанси...како и да е, во сабота ке видите дека не е тешко како професорите што ви кажуваат. ај со среќа нека ви е:smir:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Еден интересен совет што добив од претходните генерации: Не искачај од училница и ништо ако незнаеш ...нешто во смисол дека надлгедувачите на крај добивале некоја чудесна добрина и кажувале дел од прашањата :)
Мој совет да не спиеме на тоа уво :)

Кога се правеше матурата се очекуваше оваа година више да почне сериозно да се сваќа е сега се надевам дека нема да биде така!

Иначе делата што се од прирачникот ги прочитав ( дел ми беа потсетување а некои и ги немав прочитано) разлистав за формата на Есејот формата за составување на молба,извештај записник.... Граматика (малце тука заостанувам) читав само не ја владеам толку се надевам дека ќе бидат лесни прашањата како и претходните години нема да дудлаат тие што ги составиле тестовите :)
Треба на уште нешто да припазам или да разлистам овоа што го набројав до сега уште еднаш утре ? :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еден интересен совет што добив од претходните генерации: Не искачај од училница и ништо ако незнаеш ...нешто во смисол дека надлгедувачите на крај добивале некоја чудесна добрина и кажувале дел од прашањата :)
Мој совет да не спиеме на тоа уво :)

Кога се правеше матурата се очекуваше оваа година више да почне сериозно да се сваќа е сега се надевам дека нема да биде така!

Иначе делата што се од прирачникот ги прочитав ( дел ми беа потсетување а некои и ги немав прочитано) разлистав за формата на Есејот формата за составување на молба,извештај записник.... Граматика (малце тука заостанувам) читав само не ја владеам толку се надевам дека ќе бидат лесни прашањата како и претходните години нема да дудлаат тие што ги составиле тестовите :)
Треба на уште нешто да припазам или да разлистам овоа што го набројав до сега уште еднаш утре ? :)
Јас мислам дека е доста, истово и јас како тебе го направив зошто мене Менгеле професорка ми предаваше македонски 4 години, два пати го прочитав прирачникот само и како тебе, утре, уште еднаш ќе поминам по примероците за текстови, зошто тоа како што велат е работа на вкус, па да се потрудиме да им го погодиме вкусот на тестаторите :)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Јас мислам дека е доста, истово и јас како тебе го направив зошто мене Менгеле професорка ми предаваше македонски 4 години, два пати го прочитав прирачникот само и како тебе, утре, уште еднаш ќе поминам по примероците за текстови, зошто тоа како што велат е работа на вкус, па да се потрудиме да им го погодиме вкусот на тестаторите :)
Од 5 до 8 класна ми беше македонски (организираше одење на одмори преку нејзе и јас идев со друштво и редовно имав 5ка поради тоа :) ) во средно пак ми се погоди класна по македонски и не се трудев многу на граматика, а за делата ги читав претежно... Ако положам со 4-5 ќе бидам презадоволен ...

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Абе луѓе ќе имаме есеј на општа тема или од материјалот?

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Досеа беше на општа тема колку шо знам...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Темите ќе бидат општи,за семејство,образование такви...

Ekologija, film, muzika, droga, negativnoto vlijanie na mediumite,
nastani od sekojdnevniot `ivot - од програмата точно

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
Кај нас у школо така кажаа се брои се‘ освен интерпункциски знаци:pos:ако имате посигурни извори прашајте зашто ова не е 100% сигурно. За место,име презиме и такви ствари тоа сигурно се брои а за датумот утре кога ќе идам во школо пак ќе прашам уште еднаш ако те уште интересира очекувај ПП.
Да, заинтеренсирана сум. Ако можеш пиши ПП кога ќе добиеш информација. :)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Нека пише на темава сите да бидеме информирани :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Што ако ја пробиеш кога не знаеш дали текстот ќе му се свиѓа на тестаторот, плус, да научиш 3-4 текста таму напамет, да не знаеш да напишеш свои, не знам што бараш на факултет тогаш :))))
Лоша споредба матура-факултет, исто како што и лошо кажа што ако е пробиен, не е исто да ги имаш сите прашања и точните теми и да не се мислиш на некоја тема од типот: Што ако утре не дојде?, и ќе треба да напишеш 400 збора внимавајќи на ракопис, правопис, интерпукциски знаци, содржина и форма... за некој тоа е тешко па скоро и невозможно...

Така... Секоја година се пробива... Таму кај што се штампаат ако платиш добро ти ги даваат темите или цели тестови. Секоја година истото. И оваа година некој платил. Само се шири информацијата дека е пробиено а не и што ќе има (нажалост).
Ако е пробиена(а е) сигурно некој знае, само не се шири баш така лесно, треба да си го најдеш вистинскиот човек :)

Kajgana Shop

На врв Bottom