- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 4.002
- Поени од реакции
- 4.245
Да.Го испечатив интерниот пријавен лист.. дали треба да се испечати и делот со бројките на општините?![]()
Да.Го испечатив интерниот пријавен лист.. дали треба да се испечати и делот со бројките на општините?![]()
УПИС - СТУДИСКИ ПРОГРАМИ 2012-13А шо праиме шо кај мене на правен коа се пријавуваш не ти дава да го испечатиш ?
Исто знам дека и за медицина кога се пријавуваш не дава да се печати...
Него ќе може ли некој да ми каже на тоа уплатницата за тие 300 денари кај Цел на дознака што треба да се пише ?
Oткако ќе се запишеш, односно кога ќе дознаеш дека си примен на факултетот треба да одиш да се запишеш, утре е ден кога се пријавуваш не ден кога се запишувашПри запишувањето, примените кандидати поднесуваат:
1. индекс, студентска легитимација и пријавни листови
2. три фотографии (две фотографии со димензии 3,5 х 4,5 и една со димензии 2 х 3)
3. потврда за уплатени 750 денари за информативни, информатички, културни и спортски активности на
студентите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, со назнака ИКСА на УКИМ, _______
(да се наведе факултетот - носител на студиската програма), на жиро-сметката 100000000063095
депонент: НБРМ, со сметка на буџетски корисник 1600103689 788 18 приходна шифра 723012, програма
41.
Ова се прави откако ќе се запишеш или мора утре?
А оваа изјава за припадност треба ние македонците да ја пополнуваме?Oткако ќе се запишеш, односно кога ќе дознаеш дека си примен на факултетот треба да одиш да се запишеш, утре е ден кога се пријавуваш не ден кога се запишуваш![]()
Искрено да ти кажам, ниакде каде што пишуваше кои документи се потребни таа не беше спомната, макар да мене, што планирам да се запишувам на ФИНКИ ми излезе. Мислам дека во изводот пишува за националноста и не верувам дека ќе ми биде потребна. Иначе дали знае некој од колку часот ќе почнат уписите?А оваа изјава за припадност треба ние македонците да ја пополнуваме?
16 - 17.VIII 2012 (четврток и петок) - 09:00-14:30 часот - Пријавување на кандидати за првиот уписен рокПфф сите различно ми кажуваат, едни од 8, други од 9, трети од 10... Да не знае некој поточно за ФИНКИ?
Ист случај беше и кај мене, треба повторно да го пратиш.Треба ипак да стиснам на прати или не ?