Матура

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
*Интерниот пријавен лист и останатите изјави за рачно пополнување може да се подигнат во деновите на упис од просториите на студентска служба

Убаво си пишувало, не ги принтајте изјавите, таму се земаат и РАЧНО се потполнуваат...

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Дајте некој калкулатор за бодојте !

(не ја пратам темата одамна)

Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
За сите оние кои не се информирани...
http://upisi.ukim.mk
тоа што ќе го внесите овде, треба да го печатите :)
не само бројчето ! :P

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Значи, електронско пријавување е неопходно, така ?!!

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Да. И да го имате сите испечатено тоа :)
А шо праиме шо кај мене на правен коа се пријавуваш не ти дава да го испечатиш ?
Исто знам дека и за медицина кога се пријавуваш не дава да се печати...

Него ќе може ли некој да ми каже на тоа уплатницата за тие 300 денари кај Цел на дознака што треба да се пише ?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Ја имам извод од 2006-та, денес отидов нов да вадам, ама не ми го дадоа одма, ќе треба да се почека. Ај нека каже некој за сигурно дали е важно колку е стар изводот?
Ова е од електронска пријава што пишува.

4. Извод од матична книга на родените(оригинал - независно колку е стар)

5. Доказ за државјанство на РМ (оригинално уверение или решение – независно колку е старо)

П.С. Тапа си :нинџ:

Член од
16 септември 2011
Мислења
36
Поени од реакции
3
А шо праиме шо кај мене на правен коа се пријавуваш не ти дава да го испечатиш ?
Исто знам дека и за медицина кога се пријавуваш не дава да се печати...

Него ќе може ли некој да ми каже на тоа уплатницата за тие 300 денари кај Цел на дознака што треба да се пише ?
Proveri dobro uste ednas dali ima bidejki isto taka i kaj mene nemase ama sega otvoriv i postaveni se :)
Kaj cel na doznaka mislam deka treba NADOMEST ZA UPIS (taka barem pisuva vo primerot za uplatnica od elektronskoto prijavuvanje)

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Пријава за запишување со уплатница од 50,00 денари административна такса (пријавата е достапна во книжарницата на Факултетот и чини 50 денари)

Оваа уплатницата на истата жиро сметка се уплаќа или..? и потоа уште пријава од факултетот да си купам?
Уште ова да ми го разјасни некој :icon_lol:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Пријава за запишување со уплатница од 50,00 денари административна такса (пријавата е достапна во книжарницата на Факултетот и чини 50 денари)

Оваа уплатницата на истата жиро сметка се уплаќа или..? и потоа уште пријава од факултетот да си купам?
Уште ова да ми го разјасни некој :icon_lol:
Пријава таму ќе и купиш, а таксата оди в банка речи му адм. такса од 50 и тој ќе ти ја среди се, само потпис удираш, нема таму жиро-сметки да пишиш.:D
--- надополнето: 15 август 2012 во 01:38 ---
За сите оние кои не се информирани...
http://upisi.ukim.mk
тоа што ќе го внесите овде, треба да го печатите :)
не само бројчето ! :P
Што треба да печатиш бе? Последната страна кај што го има бројчето? Или тие пријавите, ако е за нив пишува дека тие се земаат таму и РАЧНО се потполнуваат...

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Доколку ја пратам пријавата, потоа може да направам некои измени и повторно да ја пратам?

Член од
12 август 2012
Мислења
5
Поени од реакции
3
Доколку ја пратам пријавата, потоа може да направам некои измени и повторно да ја пратам?
Додека не ги поднесете документите, дозволено е да ја промените вашата
електронска пријава, но тоа мора да го направите целосно од почеток.

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
Го испечатив интерниот пријавен лист.. дали треба да се испечати и делот со бројките на општините? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom