- Член од
- 15 јуни 2011
- Мислења
- 386
- Поени од реакции
- 98
не нов треба да еП.С. Дали ако не е наведено дали изводот треба да е понов од 6 месеци, важи и стар извод?
не нов треба да еП.С. Дали ако не е наведено дали изводот треба да е понов од 6 месеци, важи и стар извод?
Нема нигде се утепав од барање,а кај мене е слабо англискиот слабо ! ,ако сеа во август ништо,др година не се чека... завршен и чао пријатноhttp://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/vtora-shansa-za-maturantite-da-polozat-drzavna-matura
Не знам дали го гледавте ова, ама јас го гледав и се чудев. Како ова бистро девојче ги нашла прашањата за матура што се “објавени на интернет“?????? Имате слушнато/видено нешто такво да прошета низ форумиве или други места, дај да им помогнеме на тие што требаат да полагаат англиски, француски и не знам друго што.. Ако најдете нешто пишете
ajde kazi sto trebaАј нека пише некој од тука шо е полагал англиски и е поминал ми требат две три работи у врска со есеите или составите кои што требше да ги пише во 6,7 задача на матурата у јуни?
Па паднав математика сега ојдех англиски па ме интересират последнтие 2 вежби од англиски што полагаа какфи беа есеите или составите за што се однесуваа и што требаше да се пишува.Дали е обичен состав или некое писмо формално неформално.И неш у врска со задачите какфи беа и дали се тешкиajde kazi sto treba
Кои се тие белези на неформалното писмо ај ако немас проблем напиши едно неформално одприлиак да видма како изгледа а оваа второт е обичен состав по тоа што го викаш како што имаше да се пише состав по македонскиEdnoto bese neformalno pismo do prijatel demek si bil te vika na nekoja zabava i dadeni se tamu instrukcii so treba da ti sodrzi pismoto. Samo treba tie da gi sklopis i uste nekoja recenica od tebe i da gi zapazes tie karakteristicnite belezi na neformalno pismo.
Vtoriot esej bese za jazicite. Nesto kako koi se trite najteski raboti so koi se soocuvame pri ucenje na stranski jazik. Treba da navese 3 argumenti i da gi odbranis- toa vo vovedot. Vo glavniot del nesto opsto za jazicite i ucenje stranski jazici i zaklucok tvoj da dades.
Ако сакаш можиш копии да си напрајш за тебе заверени на нотар поради можноста да ти ги загинат или други срања.Сведителствата шо ќе ги носиме за упис за на факултет, требат да се заверат на нотар ?
Јас прееска праев муабет со едно девојче лани што се запиша на факултет, и ми рече дека морало а не ако си сакал ти.Ако сакаш можиш копии да си напрајш за тебе заверени на нотар поради можноста да ти ги загинат или други срања.
Поради што пријавувањето се врши со оригинални документи, пожелно е кандидатите претходно да си направат преписи од документите за свои потреби.Јас прееска праев муабет со едно девојче лани што се запиша на факултет, и ми рече дека морало а не ако си сакал ти.
Сеа мене чудно ми падна, ако не ми требет копии зш да прам.