треба да ги знаеш и сите оценки од средно четирите години па после на калкулаторот од ФИНКИ мислам дека беше да си пресметаш целосно поени за уписиај ве молам некој нека ми каже колку поени имам од државна матура никако неможам да и пресметам имам 3 македонски 32 перцепитален и 3 англиски 42 перцепитален 100 пати се обидоф ама ептен некако нелогично излегува
ama drugite gi presmetaf i sam a ovie od matura nemozesheshe ni tamu ni sam ne mozam nema vrska toa tie si posebno poeniтреба да ги знаеш и сите оценки од средно четирите години па после на калкулаторот од ФИНКИ мислам дека беше да си пресметаш целосно поени за уписи
3 * 2 *32/100 = 1.92 Македонскиај ве молам некој нека ми каже колку поени имам од државна матура никако неможам да и пресметам имам 3 македонски 32 перцепитален и 3 англиски 42 перцепитален 100 пати се обидоф ама ептен некако нелогично излегува
Јас лани се запишував општа медицина...Во државна квота беа до 96 ми се чини, јас со 94,3..незнам другите цифри за малку немаше да влезам..ама ја проширија квотата..Искрено ако сакате да се запишете медицински и имате навистина голема желба за тоа, не гледајте државна приватна квота..гледајте да ве примат....порано имаше многу разлика во цените, меѓутоа сега разликата е 200е ...барем по мене, јас се молев да ме примат...без разлика на квотаИ мене истово ме интересира, исто така со колку поени се запишува на факултетов, колку се приватна, а колку државна квота
i sea kako ti se 4ini prva godina mn bubanje ili za kogo kakoЈас лани се запишував општа медицина...Во државна квота беа до 96 ми се чини, јас со 94,3..незнам другите цифри за малку немаше да влезам..ама ја проширија квотата..Искрено ако сакате да се запишете медицински и имате навистина голема желба за тоа, не гледајте државна приватна квота..гледајте да ве примат....порано имаше многу разлика во цените, меѓутоа сега разликата е 200е ...барем по мене, јас се молев да ме примат...без разлика на квота
абе остај ги нека си прашват децата, шо те заболе тебе ко ни мене ни тебе не не прашвет .Има многу бубање секаде. Ајде.
Ама сте запнале ебаго.
Избирате животна професија (или барем така лажат), и се поставуваат глупи прашање у стил на:
има бубање? Има комунистички професори? Има плавуши асистентки? А со црнечки пендрек професори?
Аманте.
brat4e jas gleam perspektvna profesija kade mozesh zivotot da go obezbedish za*bi ti toa zivotna profesija gledaj vremevo od losho poloshoИма многу бубање секаде. Ајде.
Ама сте запнале ебаго.
Избирате животна професија (или барем така лажат), и се поставуваат глупи прашање у стил на:
има бубање? Има комунистички професори? Има плавуши асистентки? А со црнечки пендрек професори?
Da, ne treba da bide postar od 6 meseci.Jas kje bidam malku nadvor od temava...ama sakam da prasam ,dali za upis na fax treba izvodot da ne e postar od 6 meseci..taka slusnav..
--- надополнето: Aug 6, 2011 11:05 PM ---
Jas kje bidam malku nadvor od temava...ama sakam da prasam ,dali za upis na fax treba izvodot da ne e postar od 6 meseci..taka slusnav..
Дан знајш случајно колку време треба за да се извади извод нов ?Da, ne treba da bide postar od 6 meseci.