Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.619
- Поени од реакции
- 59.423
Ги обожавам „јас-не-сум-одовде“ постовите.Мвр провоцираше со тоа дека во Македонија има радикални исламисти
Ги обожавам „јас-не-сум-одовде“ постовите.Мвр провоцираше со тоа дека во Македонија има радикални исламисти
Мвр провоцираше со тоа дека во Македонија има радикални исламисти
Сега Косоварите почна да купуват овие новите станови што се градат по Скопје само јас што ги познавам лично 6 пријатели од Косово купија стан тука кај нас
На протестите се извикуваа пароли со верска омраза кон христијаните-каурите. Такви протести секаде во светот ги нарекуваат исламистички.А нема ?
И не се бламирај со бранење ..... јасно се виде на колку од вас (шќипераите) им значи да се фати убиецот на децата ....Битно вие си испротестиравте зашто шќипераи се сторителите ....и како немате доволно права .
Мрш
Те молам објасни ми што значат овие две поими???Според новата регулатива, државјани на Косово (ниту Србија) не можат да купуваат недвижности во Македонија. Недвижности во Македонија можат да купуваат само странците од ЕУ, Кадана, Сад, Австралија, Норвешка и Јапонија (а мислам дека и Русија, Кина ) и државјаните од овие земји можат да добијат тапија т.е. сопственост на недвижен приватен имот.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 21:13 ---
На протестите се извикуваа пароли со верска омраза кон христијаните-каурите. Такви протести секаде во светот ги нарекуваат исламистички.
Македонија има проблем со радикалниот исламизам кој веќе се` повеќе се шири меѓу албанската исламска популација. И на Косово се збори дека има многу радикални исламисти, но мислам дека во Македонија има најмногу џихадисти.
Те молам објасни ми што значат овие две поими???Според новата регулатива, државјани на Косово (ниту Србија) не можат да купуваат недвижности во Македонија. Недвижности во Македонија можат да купуваат само странците од ЕУ, Кадана, Сад, Австралија, Норвешка и Јапонија (а мислам дека и Русија, Кина ) и државјаните од овие земји можат да добијат тапија т.е. сопственост на недвижен приватен имот.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 21:13 ---
На протестите се извикуваа пароли со верска омраза кон христијаните-каурите. Такви протести секаде во светот ги нарекуваат исламистички.
Македонија има проблем со радикалниот исламизам кој веќе се` повеќе се шири меѓу албанската исламска популација. И на Косово се збори дека има многу радикални исламисти, но мислам дека во Македонија има најмногу џихадисти.
Procitaj si sam:Те молам објасни ми што значат овие две поими???
--- надополнето: 28 декември 2012 во 21:31 ---
Те молам објасни ми што значат овие две поими???
Procitaj si sam:
http://en.wikipedia.org/wiki/Militant_Islam
http://en.wikipedia.org/wiki/Jihad
----------------------------------------------------------------------------------------------
Izvadok od Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jihad#Warfare_.28Jihad_bil_Saif.29
Warfare (Jihad bil Saif)
....The primary aim of jihad as warfare is not the conversion of non-Muslims to Islam by force, but rather the expansion and defense of the islamic state.
Како да се сфати етно-верското чистење на Македонци и други христијани од една населба, како на пр. Чаир, Араиново, Синхгелиќ, итн....
Па оние што протестираа после убиството на децата и ќе го правеа Скопје хавуз ем ќе го палеа со бенѕин беа вахабии. Не ги виде сликите од протестите? НВО „Разбуди се“ ги организираше тие протести.
и што има врска ова со албанците?
За Албанците може Марс и сателит да им се гледа, тоа што вас ви се гледа не ни мора да биде вистина, а и најчесто не е.Алооооо.....
Чим тие триесет годишни убиле момчиња, сигурно им фали нешто во мозокот.......
И споредбата е феноменална, пораката е осуди го сторителот..........
--- надополнето: 28 декември 2012 во 20:53 ---
Имаше притисок врз судството, и не мора да има протести за тоа, но факт е дека сите македонски медиуми и целото мак. општествот ги прогласи како виновници уште пред судење........тоа е притисок, тоа ќе влиае врз судството, затоа што тие судии не живеат на марс........
Мвр провоцираше со тоа дека во Македонија има радикални исламисти, и секако дека ќе излезат и религиски луѓе да протестираат со арабски натписи, а и само неколку мина имаше со арабски натписи, другите протестираа нормално, и од 10000 сигурно барем 500 биле одлепени кои не знаеле што се случува......
ОНА за албанците не е терористичка организација.........
Мислам дек акрајно време е да престанеш да иритираш.Илјада пати сум објаснил зошто имаше протести, но вие по секоја цена сакате да терате свој филм....
Протести имаше заради монтажи, заради неверување кон власта, затоа што мислеа дека се невини.... јас сите албанци кои ги знам се запрепастија од убиството и ги осудуваа убијците........
Осомничените веќе од МВР и целата македонцска јавнсот се изгласаа како виновни, без судење и без никакви докази............Тоа е притисок врз судството, и треба и тоа да се осуди,......
Како јас да верувам во МВР, кога јанкуловчка тврди дека убијците биле во Авканистан да војуват против САД, и се што нашле дома се Курани, и други религиски книги.........
Биле претресени над 70 куќи, биле приведени стари жени...........
Затоа имаше протести, а не како што викате вие.......
Овие на сликата мексиканци ли се?
и што има врска ова со албанците?
Toa knigite trebashe da ve napravat lugje, a ne pukanki koi eksplodiraat nezavisno od temperaturata na koja se izlozzeni......Курани, и други религиски книги.........
-Да не сакаш да кажеш дека ги нема??? Само кај мене на работа ги има барем тројца, со брадите до папок, поведнати, со 2 педи од кондурите подкусени пантолани, секој ден клањаат по 5 пати... Ќе ми кажеш дека не си влегол во Јаја Паша Џамија во Скопје па не знаеш кој држи проповеди таму? Не се парави набудала, зашто се е познато. Биди си муслиман, никој не те чепка, јас ќе ти ја почитувам религијата повеќе од твоите луѓе. -Ама радикален ислам нема да толерирам во ниеден случај !Алооооо.....
Мвр провоцираше со тоа дека во Македонија има радикални исламисти, ....