Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Мвр провоцираше со тоа дека во Македонија има радикални исламисти
Ги обожавам „јас-не-сум-одовде“ постовите.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Мвр провоцираше со тоа дека во Македонија има радикални исламисти

А нема ?

И не се бламирај со бранење ..... јасно се виде на колку од вас (шќипераите) им значи да се фати убиецот на децата ....Битно вие си испротестиравте зашто шќипераи се сторителите ....и како немате доволно права .

Мрш

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Сега Косоварите почна да купуват овие новите станови што се градат по Скопје само јас што ги познавам лично 6 пријатели од Косово купија стан тука кај нас ;)

Според новата регулатива, државјани на Косово (ниту Србија) не можат да купуваат недвижности во Македонија. Недвижности во Македонија можат да купуваат само странците од ЕУ, Кадана, Сад, Австралија, Норвешка и Јапонија (а мислам дека и Русија, Кина ) и државјаните од овие земји можат да добијат тапија т.е. сопственост на недвижен приватен имот.
--- надополнето: 28 декември 2012 во 21:13 ---
А нема ?

И не се бламирај со бранење ..... јасно се виде на колку од вас (шќипераите) им значи да се фати убиецот на децата ....Битно вие си испротестиравте зашто шќипераи се сторителите ....и како немате доволно права .

Мрш
На протестите се извикуваа пароли со верска омраза кон христијаните-каурите. Такви протести секаде во светот ги нарекуваат исламистички.

Македонија има проблем со радикалниот исламизам кој веќе се` повеќе се шири меѓу албанската исламска популација. И на Косово се збори дека има многу радикални исламисти, но мислам дека во Македонија има најмногу џихадисти.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.541
Поени од реакции
5.095
Според новата регулатива, државјани на Косово (ниту Србија) не можат да купуваат недвижности во Македонија. Недвижности во Македонија можат да купуваат само странците од ЕУ, Кадана, Сад, Австралија, Норвешка и Јапонија (а мислам дека и Русија, Кина ) и државјаните од овие земји можат да добијат тапија т.е. сопственост на недвижен приватен имот.

На протестите се извикуваа пароли со верска омраза кон христијаните-каурите. Такви протести секаде во светот ги нарекуваат исламистички.

Македонија има проблем со радикалниот исламизам кој веќе се` повеќе се шири меѓу албанската исламска популација. И на Косово се збори дека има многу радикални исламисти, но мислам дека во Македонија има најмногу џихадисти.
Те молам објасни ми што значат овие две поими???
--- надополнето: 28 декември 2012 во 21:31 ---

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
--- надополнето: 28 декември 2012 во 21:31 ---

Procitaj si sam:
http://en.wikipedia.org/wiki/Militant_Islam
http://en.wikipedia.org/wiki/Jihad

----------------------------------------------------------------------------------------------
Izvadok od Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jihad#Warfare_.28Jihad_bil_Saif.29
Warfare (Jihad bil Saif)

....The primary aim of jihad as warfare is not the conversion of non-Muslims to Islam by force, but rather the expansion and defense of the islamic state.

Како да се сфати етно-верското чистење на Македонци и други христијани од една населба, како на пр. Чаир, Араиново, Синхгелиќ, итн....

Член од
25 март 2012
Мислења
8.541
Поени од реакции
5.095
Procitaj si sam:
http://en.wikipedia.org/wiki/Militant_Islam
http://en.wikipedia.org/wiki/Jihad

----------------------------------------------------------------------------------------------
Izvadok od Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jihad#Warfare_.28Jihad_bil_Saif.29
Warfare (Jihad bil Saif)

....The primary aim of jihad as warfare is not the conversion of non-Muslims to Islam by force, but rather the expansion and defense of the islamic state.

Како да се сфати етно-верското чистење на Македонци и други христијани од една населба, како на пр. Чаир, Араиново, Синхгелиќ, итн....

:facepalm:
и што има врска ова со албанците?

H

HITCH

Гостин
:facepalm:
и што има врска ова со албанците?
Па оние што протестираа после убиството на децата и ќе го правеа Скопје хавуз ем ќе го палеа со бенѕин беа вахабии. Не ги виде сликите од протестите? НВО „Разбуди се“ ги организираше тие протести.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.611
Поени од реакции
8.661
Алооооо.....
Чим тие триесет годишни убиле момчиња, сигурно им фали нешто во мозокот.......

И споредбата е феноменална, пораката е осуди го сторителот..........
--- надополнето: 28 декември 2012 во 20:53 ---

Имаше притисок врз судството, и не мора да има протести за тоа, но факт е дека сите македонски медиуми и целото мак. општествот ги прогласи како виновници уште пред судење........тоа е притисок, тоа ќе влиае врз судството, затоа што тие судии не живеат на марс........

Мвр провоцираше со тоа дека во Македонија има радикални исламисти, и секако дека ќе излезат и религиски луѓе да протестираат со арабски натписи, а и само неколку мина имаше со арабски натписи, другите протестираа нормално, и од 10000 сигурно барем 500 биле одлепени кои не знаеле што се случува......
ОНА за албанците не е терористичка организација.........
За Албанците може Марс и сателит да им се гледа, тоа што вас ви се гледа не ни мора да биде вистина, а и најчесто не е.
Добро знаеме дека џихадот (напишан на ,,арапските,, нели знамиња) што значи.

И трето, кога можеше ИВЗ да каже дека постои радикален ислам и да ги повика верниците да не се глупираат....

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Илјада пати сум објаснил зошто имаше протести, но вие по секоја цена сакате да терате свој филм....

Протести имаше заради монтажи, заради неверување кон власта, затоа што мислеа дека се невини.... јас сите албанци кои ги знам се запрепастија од убиството и ги осудуваа убијците........

Осомничените веќе од МВР и целата македонцска јавнсот се изгласаа како виновни, без судење и без никакви докази............Тоа е притисок врз судството, и треба и тоа да се осуди,......

Како јас да верувам во МВР, кога јанкуловчка тврди дека убијците биле во Авканистан да војуват против САД, и се што нашле дома се Курани, и други религиски книги.........
Биле претресени над 70 куќи, биле приведени стари жени...........
Затоа имаше протести, а не како што викате вие.......
Мислам дек акрајно време е да престанеш да иритираш.

Какви бре монтажи, какво неверување кон власт. Што лупеташ глупости. Излеговте да го бранит еубијците, да направите притисок врз држават за евентуални придобивки понатаму.

Па 5000 кормањонци ли најдоа да прават притисок врз судството.

Дај бе затни се жити се.

Па нормално дека се претресени куќи и приведени стари жени, кога од старо до младо, од машко до женско сте лоботомирани, сите до еден.

И да, и курани се најдени, точно. Кај такви лоботомирани религиски отпадници ќе има куран. Само кај Исламот го има тоа. Капираш зашто е битно што е најден Куран? Не верувам, толку ви сече.

И што у ствари ти сакаш да постигнеш со муабетите, иритрајќи се околу тебе?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.158
Поени од реакции
18.188
Eдна свежа информација, соодветната тема е затворена.

29 дек 2012, 14:42

Велешанец бил претепан и ограбен за само 40 денари
Непознати лица кои говореле албански јазик вчера нападнале, претепале и ограбиле дваесетгодишен велешанец во близина на Судска палата во Скопје.

Според полицијата, разбојништвото било извршено врз К.В., а тројцата разбојници прво му пришле на велешанецот и му проговориле на албански јазик, а откако виделе дека не знае албански, му се обратиле и на македонски јазик барајки му пари. Истовремени насилно му го одзеле новчаникот и му украле 40 денари, колку што имало внатре. Велечанецот некако успеал да си го поврати новчаникот и почнал да бега кон железничката станица. Но, насилниците почнале да го бркаат, го стигнале и почнале да го тепаат со клоци и тупаници во пределот на главата и телото. Велешанецот минал со видливи повреди и отоци на лицето, а при бегањето го повредил и глуждот на ногата. Полицијата трага по насилниците.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.611
Поени од реакции
8.661
Абе у подрумот слабо светлина, па не им се читаат добро книгите.
Разбери ги, на свеќи читаат уште.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
абе што зборите што пробувате да им објасните на 5 6 поединци кои со сила се прават дека не разбираат?

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
However, албаците се дефинитивно проблем на Балканов. Не дека јас лично имам нешто против нив, чест на исклучоите со кои имам пријателски односи и дружам, ама самите дозволија мнозинството од нив да не прифаќаат држава ( ни својата, Албанија не ја прифаќаат како политичко-правен систем), да одат контра се што е современа придобивка на едно современо општество. Нека ми извинат албанците во доскусијава, ама самите албанци дозволија да бидат на тапет по лоши работи низ цел свет.
-Кога некој македонец направи масовно убиство како ова за кое се муабети овде?
-Кога од македонец на ваков начин пострадале албанци?
-Не е ли надвор од здрава памет да се брани ваков злостор без оглед од кого е направен и кој на која етничка група и припаѓа?
--- надополнето: 30 декември 2012 во 05:12 ---
Алооооо.....

Мвр провоцираше со тоа дека во Македонија има радикални исламисти, ....
-Да не сакаш да кажеш дека ги нема??? Само кај мене на работа ги има барем тројца, со брадите до папок, поведнати, со 2 педи од кондурите подкусени пантолани, секој ден клањаат по 5 пати... Ќе ми кажеш дека не си влегол во Јаја Паша Џамија во Скопје па не знаеш кој држи проповеди таму? Не се парави набудала, зашто се е познато. Биди си муслиман, никој не те чепка, јас ќе ти ја почитувам религијата повеќе од твоите луѓе. -Ама радикален ислам нема да толерирам во ниеден случај !

Kajgana Shop

На врв Bottom