Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
25 март 2012
Мислења
8.541
Поени од реакции
5.095
puno не го тупи бе до толку. Лупни ја поентата, не туку околиши.

Колку и да се трудиш да ги претствиш твоите соверници како мирни, желни за соживот, кои на мува не газат, џабе ти е.

После Велигденм се ви е џабе, злобата во вас излезе на виделина, баграта го покажа вистинскиот лик.

Ккао и секаде, во секое стадо црно овци, мож ќе се појави и по некоја бела, ради реда, ама и то не сум сигурен за вас.

Затоа олади и не прави тензии.

Не сакам да претерам, но е глупост да кажете дека е вршено етничко чистење врз македонците.......
До сега сите би можеле да се вратат, но да имаше волја за тоа, да имаше волја државата па и самите македонци..........но на државата не и интересира, на иселениците подобро им е така, и кој е дежурниот виновник???? - Албанците се виновниците, тие не избркаат, тие вршат етничко чистење......замисли локално население кои немаат никаква алатка на власта во рака вршат етничко чистење.........

Мене лично не ме интересира што ќе помислите за некој поединец албанец, и јас имам лошо мислење за поединци, но вие омразата сте ја насочиле кон колективот..........

После великден се случи монструозно убиство, но тебе тоа не ти дава право да се сомничиш во мене подифолт, вие тоа го правите.........
После великден излезе на виделина вашата омраза, вашата фобија, вашата неспособност да трпите различни од вас........

Да, секое стадо има бели и црни овци, проблемот е што според вас во моето стадо гледате се црно.....јас ви велам извадете ги сончевите очила, затоа што ви тврдам дека кај вашите очи е проблемот.......

Како мислиш дека правам тензии, зар размислувањето што е различно, е тензично овде?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не сакам да претерам, но е глупост да кажете дека е вршено етничко чистење врз македонците.......
До сега сите би можеле да се вратат, но да имаше волја за тоа, да имаше волја државата па и самите македонци..........но на државата не и интересира, на иселениците подобро им е така, и кој е дежурниот виновник???? - Албанците се виновниците, тие не избркаат, тие вршат етничко чистење......замисли локално население кои немаат никаква алатка на власта во рака вршат етничко чистење.........

Мене лично не ме интересира што ќе помислите за некој поединец албанец, и јас имам лошо мислење за поединци, но вие омразата сте ја насочиле кон колективот..........

После великден се случи монструозно убиство, но тебе тоа не ти дава право да се сомничиш во мене подифолт, вие тоа го правите.........
После великден излезе на виделина вашата омраза, вашата фобија, вашата неспособност да трпите различни од вас........

Да, секое стадо има бели и црни овци, проблемот е што според вас во моето стадо гледате се црно.....јас ви велам извадете ги сончевите очила, затоа што ви тврдам дека кај вашите очи е проблемот.......

Како мислиш дека правам тензии, зар размислувањето што е различно, е тензично овде?
Провокатор си. И ти оној Дарданиа.

Делувате како лоботомиран колектив и се е насочено против тој колектив. Нормално е тоа.

Видовте дека ветерот малку дува спротивно, и дека во евентуално повторувањ ена 2001ва ќе го јадете дебло, па завртевте плочата, и сеа балегате дека сте мирољубиви.

После велигден излезе вистината на видело, за тоа кои ст еи какви сте. ДНОТО НА ЦИВИЛИЗАЦИЈАТА.

Ги извадивме очилата и го видовме вашиот колектив, овојпат сите. Без исклучок.

Тензичен си бе, ало. Ова е Макеоднски форум и шириш тензии и провокации.

Не се лигави.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.541
Поени од реакции
5.095
Провокатор си. И ти оној Дарданиа.

Делувате како лоботомиран колектив и се е насочено против тој колектив. Нормално е тоа.

Видовте дека ветерот малку дува спротивно, и дека во евентуално повторувањ ена 2001ва ќе го јадете дебло, па завртевте плочата, и сеа балегате дека сте мирољубиви.

После велигден излезе вистината на видело, за тоа кои ст еи какви сте. ДНОТО НА ЦИВИЛИЗАЦИЈАТА.

Ги извадивме очилата и го видовме вашиот колектив, овојпат сите. Без исклучок.

Тензичен си бе, ало. Ова е Макеоднски форум и шириш тензии и провокации.

Не се лигави.
не сум провокатор, јас цело време кажувам тоа што мислам, тоа што е различно мислење од тебе не значи дека провоцирам, да имашецело време слични мислење овој македонски форум одамна ќе се затвораше заради досада и неупотребливост.......

Еднаш викаш дека се трудам да испаднам мирољубив, а истовремено викаш дека сум тензичен, навистина тешко е да те дешифрирам.....

не гледам ветер, гледам само омраза, омраза која на сите ќе ни штети.......

Во Сад едно дете уби преку 20 деца, што сега?, зарем американците се дното на цивилизацијата??

Уште не сте ги ваделе очилата, верувај ми........

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.619
Во Сад едно дете уби преку 20 деца, што сега?, зарем американците се дното на цивилизацијата??
Дали ти на овој начин сакаш да го оправдаш масакрот што се случи тука?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.541
Поени од реакции
5.095
Дали ти на овој начин сакаш да го оправдаш масакрот што се случи тука?

Јас на овој на чин сакам да кажам дека не се сите американци виновни за убиството на 20- те деца

Зборот оправдување ви влегло во глава изгледа.......

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.619
Јас на овој на чин сакам да кажам дека не се сите американци виновни за убиството на 20- те деца

Какво оправдување, сакаш да направиш некаква си паралела, ти си тој што се обидува да се оправда за нешто.
Кажав во еден пост претходно, си ја има некој мувата на капата.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.933
Поени од реакции
83.204

Дали Американците застанаа на страна на убиецот? Излегоа ли на насилни протести да го бранат убиецот и да бараат слобода за него?

си го кажа ти своето многу јасно...

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
не сум провокатор, јас цело време кажувам тоа што мислам, тоа што е различно мислење од тебе не значи дека провоцирам, да имашецело време слични мислење овој македонски форум одамна ќе се затвораше заради досада и неупотребливост.......

Еднаш викаш дека се трудам да испаднам мирољубив, а истовремено викаш дека сум тензичен, навистина тешко е да те дешифрирам.....

не гледам ветер, гледам само омраза, омраза која на сите ќе ни штети.......

Уште не сте ги ваделе очилата, верувај ми........
Не ве етикираме сите поради "поединците" кои го извршија грозоморниот чин. Проблемот е што 80+ % излегоа на протест да ги бранат убијците само затоа што се албанци и муслимани, без воопшто да почекаат судот да се искаже за нивната вина. Е затоа сте сите црни овци

Член од
25 март 2012
Мислења
8.541
Поени од реакции
5.095
Не ве етикираме сите поради "поединците" кои го извршија грозоморниот чин. Проблемот е што 80+ % излегоа на протест да ги бранат убијците само затоа што се албанци и муслимани, без воопшто да почекаат судот да се искаже за нивната вина. Е затоа сте сите црни овци
Илјада пати сум објаснил зошто имаше протести, но вие по секоја цена сакате да терате свој филм....

Протести имаше заради монтажи, заради неверување кон власта, затоа што мислеа дека се невини.... јас сите албанци кои ги знам се запрепастија од убиството и ги осудуваа убијците........

Осомничените веќе од МВР и целата македонцска јавнсот се изгласаа како виновни, без судење и без никакви докази............Тоа е притисок врз судството, и треба и тоа да се осуди,......

Како јас да верувам во МВР, кога јанкуловчка тврди дека убијците биле во Авканистан да војуват против САД, и се што нашле дома се Курани, и други религиски книги.........
Биле претресени над 70 куќи, биле приведени стари жени...........
Затоа имаше протести, а не како што викате вие.......

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Ако оџата ти повтори некоја глупост у петок попладне автоматски тоа е вистина.
Ај тоа, па си видел дека моќно изгледа и си праиш филмови тука, го глумиш оџата по форуми.
Капацитет на мозокот како на флопи дискета.

Altair

Шмеќер
Член од
30 јуни 2008
Мислења
306
Поени од реакции
192
Илјада пати сум објаснил зошто имаше протести, но вие по секоја цена сакате да терате свој филм.... .
Ти паметен си ајде да речеме дека причината за протест е оправдана ( иако немаше притисок врз судот во форма на протести и слично)
Ама факт е дека 90% од луѓето присутни таму беа за да провоцираат, да предизвикаат инциденти, затоа што ги викнале па колку да се случува нешто - битно да е против каурите. Ако не е така тогаш што кур носеа исламистички знамиња , знамиња на Ал Каеда ( ТЕРОРИСТИЧКА организација) , извикуваа УЧК УЧК (исто терористичка организација, ако не си бил запознаен) ???
Тоа е според тебе демократско барање на правдата? Протест против притисокот врз судот?! Немој да ме јебеш...

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064

Добро ти глуп си или глуп се правиш....споредуваш масакр којшто го изврши ментално нестабилнeн дечко врз мали деца без никаков мотив .... со масакр којшто го извршиле триесе и нешто годишни волови со мотив строго да се убие Македонец.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.861
Поени од реакции
4.805
puno aj be oladi malku.....dosta ne pravis nas rozevi....nema clen na forumov koj se slaga so tebe osven dardania i toa samo po kolektiv....Fakt e deka tvoite se neandrtalsko pleme....Jasno ti e tebe ama nekes da pomirish....ima isklucoci i kaj vas ama vie i tie ne gi podrzavate.....Nikoj neve saka.....Kosovo ,Abanija...kaj nas tuka....pa duri i vo USA (tamu kade ste sto ziveete) ima poplaki od vas....kaj otidovte trn zatrnivte....ke vi treba dolg period da se emancipirate...sakale ili ne... a dotogas ne se trudi....dovolno sme pametni ....ne ni trebaat tvoite rozovi objasnuvnja koi gi sam si gi vadis od rakav so cel da se ubedis sam sebe si deka taka taka stojat rabotie....(ima strucno ime za ovoa mozocna osobina) me mrzi da baram sea......

Член од
25 март 2012
Мислења
8.541
Поени од реакции
5.095
Добро ти глуп си или глуп се правиш....споредуваш масакр којшто го изврши ментално нестабилнeн дечко врз мали деца без никаков мотив .... со масакр којшто го извршиле триесе и нешто годишни волови со мотив строго да се убие Македонец.
Алооооо.....
Чим тие триесет годишни убиле момчиња, сигурно им фали нешто во мозокот.......

И споредбата е феноменална, пораката е осуди го сторителот..........
--- надополнето: 28 декември 2012 во 20:53 ---
Ти паметен си ајде да речеме дека причината за протест е оправдана ( иако немаше притисок врз судот во форма на протести и слично)
Ама факт е дека 90% од луѓето присутни таму беа за да провоцираат, да предизвикаат инциденти, затоа што ги викнале па колку да се случува нешто - битно да е против каурите. Ако не е така тогаш што кур носеа исламистички знамиња , знамиња на Ал Каеда ( ТЕРОРИСТИЧКА организација) , извикуваа УЧК УЧК (исто терористичка организација, ако не си бил запознаен) ???
Тоа е според тебе демократско барање на правдата? Протест против притисокот врз судот?! Немој да ме јебеш...
Имаше притисок врз судството, и не мора да има протести за тоа, но факт е дека сите македонски медиуми и целото мак. општествот ги прогласи како виновници уште пред судење........тоа е притисок, тоа ќе влиае врз судството, затоа што тие судии не живеат на марс........

Мвр провоцираше со тоа дека во Македонија има радикални исламисти, и секако дека ќе излезат и религиски луѓе да протестираат со арабски натписи, а и само неколку мина имаше со арабски натписи, другите протестираа нормално, и од 10000 сигурно барем 500 биле одлепени кои не знаеле што се случува......
ОНА за албанците не е терористичка организација.........

Kajgana Shop

На врв Bottom