- Член од
- 24 јануари 2011
- Мислења
- 523
- Поени од реакции
- 148
Далеку е од заебанција и курташак ситуацијава....и да ги знаат и да не ги знаат нема теоретски шанси да ги кажат јавно поготово не ако се албанци или со полно име и презиме - знаете дека заради вакво нешто може војна да избие? можда некој ке се смее на ова ама јас сум сериозен. граѓаните на радишани и бутел се страшно гневни а од страна има повеќе албански села... доволно се 2 3 инцидента да се случат за да прераснат во поголеми немири... во бутел и во радишани деновиве ми шетаат блиндирани оклопни возила со по 5 6 души внатре до заби наоружани - исто вака беше и кога почна да се војува во 2001. не е заебанција ситуацијава воопшто!!!
Ние како граѓани од "оваа страна на Скопје" сме многу гневни и целава ситуација може да излезе надвор од контрала за неколку саати...
Се е наелктризирано
Не за џабе кога проагаш низ бутел и идеш накај радишани има речиси на секои 50до100 метри по 3-4 оклопни возила Volf и околу нив полно е со ЕБР а на секои 10 метри стојат обичните полицајци...
Има и мн цивилки кои шетаат и ја следат ситуацијава 24часа...
Посебо на почетокот на Бутел 1 каде што евидентно е дека и подобранциве се исплашени и се групираат и они...
Инаку НЕМА теоретска шанса да видиш девојче/жена(до буливе зборам) да шета по улица
А влезот во Љуботен е чуван како очите...
Секоја кола се претресува,документи се прегледуваат
Се гледа по улиците ова е главна тема на разговор на секое ќоше.
Како да не се велигденски празници...
И сите зборат за некоја одмазда