Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

A

Ali Pasha

Гостин
Си убивате вие арнаутите деца, не ви е тоа непознато.

Не, не, ама и на вас каурите не ви е непознато, само во Слупчане не знам колку убивте од фамилијата Зумбери. Ај не ми се правите светци. Да не зборам за србите, пошто примерот со нив го зеде. Над 1000 убија и масакрираа само во последната војна 98-99 во Косово, да не зборам во Босна.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.459
Поени од реакции
7.782
Не, не, ама и на вас каурите не ви е непознато, само во Слупчане не знам колку убивте од фамилијата Зумбери. Ај не ми се правите светци. Да не зборам за србите, пошто примерот со нив го зеде. Над 1000 убија и масакрираа само во последната војна 98-99 во Косово, да не зборам во Босна.
Дај бе еден пример како Македонци од 91 па навака масакрирале деца, и после за да протестираат други Македонци за осудените...

Уште си фатил и ги браниш твоите сограѓани, како не ти е срам...

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Од командантот фамилијата?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.352
Поени од реакции
21.758
Леле сега Спасовски кога ќе им ги пушти ЕБР да ги растераат како што апсеа и казнуваа македонци за Бадник околу оган, за фрлање на крстот за Водици, на карневалот во Вевчани, а бе тешко нив ќе биде. Oh wait...

Последно уредено:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Дај бе еден пример како Македонци од 91 па навака масакрирале деца, и после за да протестираат други Македонци за осудените...

Очекуваш срам од такво албанчиште,најлажни муслимани се овие ..затоа и не превземаат одговорност.

Последно уредено од модератор:
A

Ali Pasha

Гостин
Како не ти е срам тебе бе така да лажеш и да клеветиш. Или си голем манипулатор или идиот со низок IQ.
Што бранам јас бе, ај оди прво научи се да читаш, па дојди тука да толкуваш некое мислење на другите (очигледно не си способен да имаш сопствено мислење).

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.459
Поени од реакции
7.782
Како не ти е срам тебе бе така да лажеш и да клеветиш. Или си голем манипулатор или идиот со низок IQ.
Што бранам јас бе, ај оди прво научи се да читаш, па дојди тука да толкуваш некое мислење на другите (очигледно не си способен да имаш сопствено мислење).
Па што релативизираш од прееска и збориш како биле убивани Албански деца кога нема ни еден пример, што ми спомнуваш во време на војни? Кажи ми во мирни услови во Македонија дали е извршен масакар врз возрасни Албанци а камо ли деца? Па ни во воени услови во 2001 не е убиен ни еден Албански цивил... Срам да ви е...

Кажи дека најстрого ги осудуваш протестите, пиши јавно на Фејсбук, огради се од твоите сограѓани и повикај на соживот... Во спротивно си само една обична мивка што се навлажнува на голема Албанија и на своите албански криминалци и психопати што убиваат деца...

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Фамилијата Зумбери при битката во Слупчане губи 10 членови. Незнам дали сите се од иста фамилија, како и да е голема трагедија. Не сакам да навлегувам на таа тема, но кога прави македонската војска офанзива зашто не се евакуираат сите цивили? При престрелката меѓу војската и УЧК граната ја погодува куќата во која биле скриени.
Еве пробувам да се сетам дали има некое ладнокрвно убиство направено од македонци врз албанци, нешто како смилковско езеро или Ванчо Јосифовски но не ми текнува.
Бевме пред крајот на играта и јас забележав возило „опел аскона“ со бела боја и со швајцарски регистарски таблички. Тоа доаѓаше кон стадионот на нашето кошаркарско игралиште од правецот на касарната на АРМ. Кога возилото се доближи до нас, на улицата, на оддалеченост од 10-ина метри, во него видов на предните седишта две лица, а не знам дали одзади имаше и други. Возачот ја подзапре брзината и тогаш, додека „асконата“ се движеше полека, неговиот совозач го отвори прозорецот, извади автоматска пушка и со поединечни, но брзи истрели испука 10 до 15 куршуми кон децата и се вдаде со голема брзина во бегство во непознат правец“

Очевидецот вели: „Иако беше веќе квечерина, забележав дека лицето што пукаше оган беше црномурен маж со помала брадичка, на возраст од 40 до 45 години. Децата на игралиштето беа како на стрелиште, бидејќи зад нив имаше само sид и тие немаа каде да бегаат. Се пукаше во висина на нивните тела и се случуваше во временски интервал од само нецела минута. Сите исполегнавме долу, а најпрвин ги соборивме на асфалтот најмалите дечиња и другите, бидејќи, во спротивно, можеа да загинат и некои од нив. Погодените врескаа облеани во крв
Дали е имало убиство врз деца албанци што играат фудбал од страна на возило со бугарски таблици управувано од Македонци?

A

Ali Pasha

Гостин
Па што релативизираш од прееска и збориш како биле убивани Албански деца кога нема ни еден пример, што ми спомнуваш во време на војни? Кажи ми во мирни услови во Македонија дали е извршен масакар врз возрасни Албанци а камо ли деца? Па ни во воени услови во 2001 не е убиен ни еден Албански цивил... Срам да ви е...

Кажи дека најстрого ги осудуваш протестите, пиши јавно на Фејсбук, огради се од твоите сограѓани и повикај на соживот... Во спротивно си само една обична мивка што се навлажнува на голема Албанија и на своите албански криминалци и психопати што убиваат деца...
Ти дефинитивно си со ниска интелегенција. Ти реков иди научи си да читаш, па оди прочитај ги моите постови, па кажи ми кај закчучи дека ги бранам моите „сограѓани“ (сигурно си мислел сонародници, ама човек со ниска интелегенција не може ни тоа да го разликува).
Тебе и сличните како ти, дури и ако не зборува арнаутот, по дифолт е крив.
Автоматски споено мислење:

или Ванчо Јосифовски но не ми текнува.
Види само еден ден порано!

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.459
Поени од реакции
7.782
Ти дефинитивно си со ниска интелегенција. Ти реков иди научи си да читаш, па оди прочитај ги моите постови, па кажи ми кај закчучи дека ги бранам моите „сограѓани“ (сигурно си мислел сонародници, ама човек со ниска интелегенција не може ни тоа да го разликува).
Тебе и сличните како ти, дури и ако не зборува арнаутот, по дифолт е крив.
Автоматски споено мислење:

Види само еден ден порано!
Сограѓани мислам, дека некои сте од Чеченија, некои сте Азербејџанци, некои сте Дагестанци, некои сте Турци па не сакав да те навредам... Али ако земеш Кавказ, тогаш да, сонародници сте ама јас би рекол и роднини, пошто апла си општите брато-сестрински...

Kajgana Shop

На врв Bottom