Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
и ме мрзи упте да барам статуси на фејсбук имаше еден куп периодов. Сега само на Едмонд Адеми од СДС од централниот одбор иако тој тоа го објави на фејсбук во Јануари.

Ај здравје ќе видиме што ќе биде, ама не ми личи на нешто добро знаејќи дека и другата страна може да се служи со таа тактика.
Без разлика што ке објави за монструм, и најмал дел да објави за случајот и да е сокријан од Груевски,Јанколовска и компанија, сокријан е со умисла и не за џабе, нејкам да коментирам појке за овај настан ке ви стани јасно за некој ден се!
нарачување убиства , убиства,сокривање убиства, затворање невини луге, предизвукување на војна . тн , и вие сеуште ги подржувате, нека ви е на душа и чест..

Те читам цело време ја браниш твојата партија, па ке ти кажам дека ако има некој човек во Македонија што инсистира и подготвува војна и тензи за да се тепат народ со народ тоа е НИКОЛА ГРУЕВСКИ. Доволно е само да изгледаш едни вести на СШИТЕЛ и ке ти стани јасно за што ти зборувам. Ова шо го прави СИТЕЛ телевизија е за затворање . Латас осакати многу луѓе во мозокот.

-Не ве разбирам како после овие сите работи можи да подржувате човек како Никола Груевски, Миалков,Јанакиевски и тн,
- Ке ти стани јасно за брзо колку многу сме обединети сите заедно (албанци,турци,роми и ....) и ке ти стани јасно колку сме повеќе од цела вмровска багра. и ке видиш и сам како полека но сигурно пропаѓа и тоне Груевски ЗА БРЗО.

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Изгледа ни денес нема да се дознае нешто повеќе за убиството во Смилковско Езеро.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Jac не очекувам да има снимка каде се кажува за некоја завера за убиствата или за прикривање на вистинските сторители.
Повеќе очекувам да се договараат како да се амортизира случката и искористи или злоупотреби за корист на власта, нешто како случајот со девојчето на полицаецот.
Во таа насока и Заев имаше коментирано шо содржат разговорите за Смиљковско

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.125
Поени од реакции
16.262
Без разлика што ке објави за монструм, и најмал дел да објави за случајот и да е сокријан од Груевски,Јанколовска и компанија, сокријан е со умисла и не за џабе, нејкам да коментирам појке за овај настан ке ви стани јасно за некој ден се!
нарачување убиства , убиства,сокривање убиства, затворање невини луге, предизвукување на војна . тн , и вие сеуште ги подржувате, нека ви е на душа и чест..

Те читам цело време ја браниш твојата партија, па ке ти кажам дека ако има некој човек во Македонија што инсистира и подготвува војна и тензи за да се тепат народ со народ тоа е НИКОЛА ГРУЕВСКИ. Доволно е само да изгледаш едни вести на СШИТЕЛ и ке ти стани јасно за што ти зборувам. Ова шо го прави СИТЕЛ телевизија е за затворање . Латас осакати многу луѓе во мозокот.

-Не ве разбирам како после овие сите работи можи да подржувате човек како Никола Груевски, Миалков,Јанакиевски и тн,
- Ке ти стани јасно за брзо колку многу сме обединети сите заедно (албанци,турци,роми и ....) и ке ти стани јасно колку сме повеќе од цела вмровска багра. и ке видиш и сам како полека но сигурно пропаѓа и тоне Груевски ЗА БРЗО.
a jas pa mislam deka treba da odiš na pregled... edino razbiram ako si platenik

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.797
Поени од реакции
1.546
Абе чекај не е убаво измонтирана за да се попали народ да се тепа меѓу себе тоа е целта на политичарот! Не мотат како сакаат е тоа и едни и други во однос на бомбата за смилковско само се надевам дека будалата нема да дозволи да влијае на целиот случај ко што тоа го направи Кежаровски за случајот Ореше па да се чудите како убијците се на слобода. Во однос на јаката бомба за Младенов би прашал како има образ СДСМ да збори дека ете оваа влада сакала да го замолчи коа Б.Ц и Х.К му стегна убава пријава за аферата швајцарски сметки или тоа го заборавија па сега сакат да добијат политички поени?

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Заев: Невини луѓе лежат во затвор за Смилковско езеро!

Во интервју за германскиот весник „Ди Цајт“, лидерот на СДСМ Заев вели дека вистината за случајот „Смилковско езеро“ може да предизвика судири во Македонија. Не очекува оставка од Груевски, но очекува достоинствен излез.

Седумтемина етнички Албанци кои се осудени за случајот Смилковско езеро се невини, вели лидерот на СДСМ, Зоран Заев во интервју за весникот „Ди Цајт“.
„Тие неправедно седат во затвор“, вели Заев, но стравува оти објавувањето на „вистината за случајот“ може да предизвика немири во албанската заедница во Македонија.

„Може да има и жртви. Затоа во моментов водиме интензивни разговори со албанската заедница, за да најдеме начин да спречиме таква реакција. Мораме да биде многу внимателни со вистината. Мораме да го сочуваме единството на народот“, вели Заев. На прашањето дали стравува дека состојбата може да излезе од контрола, опозиционерот одговара потврдно: „Да, до одреден степен сум многу загрижен. Мораме да ги подготвиме луѓето за вистината, мораме да бидеме многу одговорни“.

Вистината за случајот “Смилковско езеро“ може да предизвика немири во албанската заедница во Македонија

Заев, сепак, не очекува да се повтори конфликтот од 2001 година, и оценува дека „народот е сплотен“. „Нашиот граѓани се најдобри чувари на мирот. Тоа е најдобрата порака. Се плашам дека поединци сепак можат да прибегнат кон насилство“.

Во разговорот, лидерот на СДСМ говори и за шансите премиерот Никола Груевски да поднесе оставка на функцијата.

„Мислам дека ситуацијата не е едноставна за него. Мислам дека наскоро ќе им олесни на опозицијата и на граѓанското движење. Се надевам дека заеднички ќе најдеме решение за кризата и ќе ги смириме граѓаните. Прво ни е потребна една преодна влада. Таа треба да ги подготви новите избори. Пред нас стојат итни задачи кои мораме да ги исполниме. Слободата на медиумите и независноста на судството мора повторно да бидат воспоставени. Мора да дојде до одвојување на партијата од државата. Тоа се основните задачи“, вели Заев.

Сепак, лидерот на СДСМ вели дека не очекува оставка од Груевски.

Преодна влада ќе му даде можност за достоинствено повлекување на Груевски, вели Заев

„Не верувам дека тој ќе даде оставка. Тоа би значело лично признание на вината. Сметам дека преку преговори можеме да изградиме преодна влада. И потоа, и за него би имало можност за достоинствено повлекување“. Според Заев, „за Груевски мора да постои можност за излез во рамките на еден процес“. Тој потсетува дека веќе имало оставки во владата, и тоа го толкува како „јасна порака од Груевски“. „Тој е подготвен“, вели Заев.

Во интервјуто, Заев ги отфрла тврдењата дека големите сили (Западот и Русија) се вмешале во политичката криза во земјата. „Нашето место е во Европа. Сакаме добри односи со Русија, но пред сѐ сакаме во Европа. За тоа не постои алтернатива“.
http://www.dw.de/заев-невини-луѓе-лежат-во-затвор-за-смилковско-езеро/a-18478316

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Многу сериозно обвинување. Сега се опипува пулсот т.е. реакцијата пред се на албанската заедница. после оваа изјава мора да има и одговор од судот.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
@leandra и останата spread-the-truth компанија, како се осеќате? Ќе организирате ли нова акција за да ја проширите новата вистина, а тоа е дека во оваа држава има најмногу монтирани случаи по глава на жител ?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
@leandra и останата spread-the-truth компанија, како се осеќате? Ќе организирате ли нова акција за да ја проширите новата вистина, а тоа е дека во оваа држава има најмногу монтирани случаи по глава на жител ?
А ти не чекаш да ја слушнеш содржината или веќе одамна знаеш од првиот ден дека е ова монтирано?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
А ти не чекаш да ја слушнеш содржината или веќе одамна знаеш од првиот ден дека е ова монтирано?
Ги слушна ли што велеа за осудените од Сопот? Се смееја со луѓето за кои и тие знаат дека се невини а сепат лежат во затвор.
Ти текнува ли за Раштански Лозја, пакистанци кои оделе за западна европа ликвидирани, а потоа им ставија униформи на УЧК и оружја.
А за полицаецот Јаким Трифуновски, ги слушна ли како правеа филм, Анџелина Џоли?

Не сум знаел дека целиот процес е монтиран, никогаш не сум рекол дека приведените не се убијците, пошто немам паралелна служба за истражување, но сум бил убеден дека барем нешто е монтирано, УБЕДЕН.
Прашуваш зошто сум бил убеден? Епа ги научив веќе, чим почнаа да кажуваат дека приведените војувале во Авганистан против западната алијанска, јас веќе знаев дека работата не е арна, чим почнаа верски книги (кои и јас ги имам), знамиња (кои и јас ги имам), песни кои и јас сум ги слушнал, да ги користат како доказен материјал ... не можев а да не бидам убеден дека нешто монтираат.

Жал ми е што не сум можел да ве убедам дека ширите лаги со акцијата spread-the-truth.

Јас сеуште не можам да разберам како можат да осудат луѓе за дела што не ги сториле, какви суштества се тоа ?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Ги слушна ли што велеа за осудените од Сопот? Се смееја со луѓето за кои и тие знаат дека се невини а сепат лежат во затвор.
Ти текнува ли за Раштански Лозја, пакистанци кои оделе за западна европа ликвидирани, а потоа им ставија униформи на УЧК и оружја.
А за полицаецот Јаким Трифуновски, ги слушна ли како правеа филм, Анџелина Џоли?

Не сум знаел дека целиот процес е монтиран, никогаш не сум рекол дека приведените не се убијците, пошто немам паралелна служба за истражување, но сум бил убеден дека барем нешто е монтирано, УБЕДЕН.
Прашуваш зошто сум бил убеден? Епа ги научив веќе, чим почнаа да кажуваат дека приведените војувале во Авганистан против западната алијанска, јас веќе знаев дека работата не е арна, чим почнаа верски книги (кои и јас ги имам), знамиња (кои и јас ги имам), песни кои и јас сум ги слушнал, да ги користат како доказен материјал ... не можев а да не бидам убеден дека нешто монтираат.

Жал ми е што не сум можел да ве убедам дека ширите лаги со акцијата spread-the-truth.
Сопот е случај кој е пресуден пред 2006. Како е тој монтиран од оваа власт? Имавме една ситуација во која поранешниот премиер кој бил на власт во тоа време беше спремен да сведочи против тоа што го кажал претходно. Нејсе, осудените се на слобода. Инаку ако слушаш повнимателно им фалат докази...ја сум уште убеден дека тие се извршителите а не српски служби како во вашиот филм.
Раштански лозја е и пред 2002.
За Јаким секој би го направил тоа. Вие исцениравте толку работи во кои низ цел свет се обидовте и нас и србите да не претставите како монструми, тогаш зошто да не проба да го заштити на некој начин полицаецот т.е. во овој случај неговото семејство. И ова ти паѓа во вода затоа што полицаецот доби драконска казна - доживотен затвор.
Иначе гледам си опаднал со формата, заборави уште еден случај на "невини" албанци - крвната одмазда кај влае кога изрешетаа двајца македонци (пошто едниот уби албанец во расправија за паркинг место во чаир). И тие уапсени тврдеа дека се невини и наместени. И не коментираш за Куманово, еве веќе има индиции од косово дека се убиени откако се предале а затворените се тепани.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Не биди игнорантен и не се прави на три и пол, и самиот знаеш која беше главната причина за Spread the truth. Да те потсетам на сликите од "протестот"?

Знаеш и самиот како ќе завршеше протестов во секоја друга озбилна држава кадешто на сред центар во главен град се повикува на џихад и дека ќе "го паљат со бенѕин", посебно во омилените ти Америки и други западни земји. Ама тоа е кога си во банана држава, нема гајле.
Сигурно немаше да се прави таква твитер акција за протест како овие од последниве неколку месеци.
А да, и во секој втор твит беше нагласено дека акцијата е против радикалниот ислам и поддржувачите, а не против нешто друго, затоа немој со коментари дека акцијата е организирана од омраза кон исламот и Албанците.

Последно уредено:
T

templar55

Гостин
Се невинаши, сите до еден. Матер си ебале џихадистичка. Значи само стока може да изврши таков масакр на овие простори у 21 век а сите знаеме која е стоката на балканските простори. Какви монтирани случаи, какви пичке материне. Местото на стоката се знае кај е, у зандана, у 2 на 2 простор.
А корнишонот скапо ке плати што не може да го извади јазикот од газовите на учк.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Заев: Невини луѓе лежат во затвор за Смилковско езеро!

Во интервју за германскиот весник „Ди Цајт“, лидерот на СДСМ Заев вели дека вистината за случајот „Смилковско езеро“ може да предизвика судири во Македонија. Не очекува оставка од Груевски, но очекува достоинствен излез.

Седумтемина етнички Албанци кои се осудени за случајот Смилковско езеро се невини, вели лидерот на СДСМ, Зоран Заев во интервју за весникот „Ди Цајт“.
„Тие неправедно седат во затвор“, вели Заев, но стравува оти објавувањето на „вистината за случајот“ може да предизвика немири во албанската заедница во Македонија.

„Може да има и жртви. Затоа во моментов водиме интензивни разговори со албанската заедница, за да најдеме начин да спречиме таква реакција. Мораме да биде многу внимателни со вистината. Мораме да го сочуваме единството на народот“, вели Заев. На прашањето дали стравува дека состојбата може да излезе од контрола, опозиционерот одговара потврдно: „Да, до одреден степен сум многу загрижен. Мораме да ги подготвиме луѓето за вистината, мораме да бидеме многу одговорни“.

Вистината за случајот “Смилковско езеро“ може да предизвика немири во албанската заедница во Македонија

Заев, сепак, не очекува да се повтори конфликтот од 2001 година, и оценува дека „народот е сплотен“. „Нашиот граѓани се најдобри чувари на мирот. Тоа е најдобрата порака. Се плашам дека поединци сепак можат да прибегнат кон насилство“.

Во разговорот, лидерот на СДСМ говори и за шансите премиерот Никола Груевски да поднесе оставка на функцијата.

„Мислам дека ситуацијата не е едноставна за него. Мислам дека наскоро ќе им олесни на опозицијата и на граѓанското движење. Се надевам дека заеднички ќе најдеме решение за кризата и ќе ги смириме граѓаните. Прво ни е потребна една преодна влада. Таа треба да ги подготви новите избори. Пред нас стојат итни задачи кои мораме да ги исполниме. Слободата на медиумите и независноста на судството мора повторно да бидат воспоставени. Мора да дојде до одвојување на партијата од државата. Тоа се основните задачи“, вели Заев.

Сепак, лидерот на СДСМ вели дека не очекува оставка од Груевски.

Преодна влада ќе му даде можност за достоинствено повлекување на Груевски, вели Заев

„Не верувам дека тој ќе даде оставка. Тоа би значело лично признание на вината. Сметам дека преку преговори можеме да изградиме преодна влада. И потоа, и за него би имало можност за достоинствено повлекување“. Според Заев, „за Груевски мора да постои можност за излез во рамките на еден процес“. Тој потсетува дека веќе имало оставки во владата, и тоа го толкува како „јасна порака од Груевски“. „Тој е подготвен“, вели Заев.

Во интервјуто, Заев ги отфрла тврдењата дека големите сили (Западот и Русија) се вмешале во политичката криза во земјата. „Нашето место е во Европа. Сакаме добри односи со Русија, но пред сѐ сакаме во Европа. За тоа не постои алтернатива“.
http://www.dw.de/заев-невини-луѓе-лежат-во-затвор-за-смилковско-езеро/a-18478316
Опа, ова не е промовирање на ес де ес во албанска партија?

После она интервју каде се зборуваше за задолжително воведување на албанскиот јазик од градинка за Македонците, за официјален албански јазик, за користење албанско знаме во партијата, за продлабочување на рамковниот договор, ништо повеќе не ме чуди.

Единствено ме чудат некои етнички Македонци кои можат слепо да поддржуваат албанизација и федерализација на Македонија водени од моментални идеолошки и партиски или еконмски ситни лични интереси, а ризикуваат децата и внуците да им живеат во голема Албанија.

Воведување на втор официјален јазик и деградацијата на употребата на Македонскиот јазик, се само чекори кон федерализирање на Македонија и напуштање на граѓанското општество кон кое се стреми секе современо демократско општество. Такви пракси на повеќе официјални јазици имаат федерацијата Швајцарија со 3 јазика, федерацијата БиХ со 3 јазика, а гледаме кон која насока се движи Белгија исто така со 2 официјални јазика и Шпанија со 4 официјални јазика.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Сорос, маидан, јужен тек, турски тек, сеа федерализација, со тек на време ќе помине се. После дебаклот со најавениот Мајдан на 17ти, ги осеќаат сите креираните сценарија за стварање на параноја, најверојатно веќе нема ни за сендвичи, па паѓа концентрацијата за да се сфати алиби брифингот. Премногу теории и сценарија.
Долази време ќорке.
Точно после дебаклот на 17ти на кој Заев јавно прогласи мораториум за бомбите додека траат протестите, човечево повторно си го погази зборот (по којзнае кој пат) и десет дена подоцна објавува нова бомба а претходно преку медиуми го опипува пулсот на јавноста за најавата за бомбата за смилковско езеро. Уште еден cliff-hanger од Заев ама серијава станува тапа.

Kajgana Shop

На врв Bottom