Македонски филмови

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.205

Чекаме, од Австрија, да пристигне комплетниот тираж на првото блуреј издание на македонски филм, се работи за МИРНО ЛЕТО на Димитрие Османли.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.961
Поени од реакции
8.306
Супер е ова само да беше некако достапно за сите. Ете да го понудат на МРТ 1 да го емитува реставриран во HD со корекција на боја, звук и друго а не да биде тоа издание достапно само ако одиш да го купиш во Скопје во одредени места.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.205
Супер е ова само да беше некако достапно за сите. Ете да го понудат на МРТ 1 да го емитува реставриран во HD со корекција на боја, звук и друго а не да биде тоа издание достапно само ако одиш да го купиш во Скопје во одредени места.
Размислуваш у погрешна насока. Кинотека не е трговец, продажен агент или трговски патник па да оди по телевизиите и да нуди нешто.

Треба самите телевизии да преземат чекор и да откупат македонски филмови, наместо посрани амерички филмчиња и тапа блокбастери.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.205
Мирно лето е црно-бел филм, Марче. ;)
Може го обоиле на Блуреј со оние мрсните боички што се паѓаа во американските хуманитарни пакетчиња. :pos:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.961
Поени од реакции
8.306
Мирно лето е црно-бел филм, Марче. ;)
:facepalm:Моја грешка.
Автоматски споено мислење:

Размислуваш у погрешна насока. Кинотека не е трговец, продажен агент или трговски патник па да оди по телевизиите и да нуди нешто.

Треба самите телевизии да преземат чекор и да откупат македонски филмови, наместо посрани амерички филмчиња и тапа блокбастери.
МРТ емитуваа неколку пати македонски филмови но реставрирани не знам колку биле

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.205
:facepalm:Моја грешка.
Автоматски споено мислење:

МРТ емитуваа неколку пати македонски филмови но реставрирани не знам колку биле
Па пиши им на нив. Не сфаќам која е поентата што мене ме цитираш со истиве муабети неколку пати.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
786
Поени од реакции
389
Го гледав вчера филмот Сестри на интернет. Филмот е за оценка 6-6,5.
Не знам дали смеам да ставам линк...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.961
Поени од реакции
8.306
Знам дека веќе го имаше мислам Стела пиратски на Тракер Мк ама гледам наскоро Стела ќе го има на Gley.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.205
Единствена телевизија што ќе прикаже македонски филм за празнициве е Телма со телевизиската премиера на "Стела".

20220104_200834.jpg

Марко, не ме цитирај дека филмот ќе биде достапен на Глеј или веќе го имало на некој сајт, знам.
Или пак со муабети дека Наша ТВ го давала "Самоуништување" по 125 пат, у реду е.

EDIT:
Сега гледам ќе го даваат премиерно и "Ефектот на среќата" и репризи од "Џган" и малцинската ко-продукција "Злогоње".
20220104_210654.jpg

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.961
Поени од реакции
8.306
Марко, не ме цитирај дека филмот ќе биде достапен на Глеј или веќе го имало на некој сајт, знам.
Или пак со муабети дека Наша ТВ го давала "Самоуништување" по 125 пат, у реду е.
Знам дека ти знаеш и си информиран повеќе и од мене за македонски филмови и секоја чест за тоа :cuc:

Јас објавувам да знаат оние луѓе што не се добро информирани каде се има и што има од наши македонски филмови.

Kajgana Shop

На врв Bottom