Македонски филмови

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.190
Поени од реакции
10.206
Каде тоа? Пуштај скриншот.
Приватен разговор Злате. Не би да делам, па да попијам тужба. :D

Мислев доволно јасно ќе е Европејка, најплодна режисерка од земјава, пошто една е таква. Другиве режисерки се со по еден филм.

За споредба, може да кажам дека ММ (според некои небитни фаци нарекуван третолигаш) е господин човек.
Автоматски споено мислење:

Јас не знам зашто си очекувал нешто друго од таква препотентна личност.
Види брат, очекував само филмовите да и се такви, ама...
Викам прошетан човек, ќе знае како да се однесува, ќе увиде корист од мене, бесплатна реклама, промоција, али женава ништо...

Ликови што снимиле први филмови беа пресреќни што некој ги контактирал, нема проблем, ќе средиме, а оваа била Европејка...
И се сере на Европа за неа!

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Едно е да се понаша срање, а скроз друго е да не е заинтересирана за твојот проект.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Едно е да се понаша срање, а скроз друго е да не е заинтересирана за твојот проект.
Без разлика, квалитетите на човекот ги гледаш според тоа како се однесува со оние што се под него во социјален статус/работно место: обични службеници, хаусмајстор, технички персонал, заменик хигиеничар, Шон...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Без разлика, квалитетите на човекот ги гледаш според тоа како се однесува со оние што се под него во социјален статус/работно место: обични службеници, хаусмајстор, технички персонал, заменик хигиеничар, Шон...
Да де, али треба детективски да одгатнеме дали ја хејта оти стварно се испонашала (што е скроз можно), или затоа што неќела да учествува у проектот (што исто е можно).

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.190
Поени од реакции
10.206
Да де, али треба детективски да одгатнеме дали ја хејта оти стварно се испонашала (што е скроз можно), или затоа што неќела да учествува у проектот (што исто е можно).
Не е проект, така реков за да не откривам детали.

ко си радознал се работи за статија на која работам, а од неа побарав само информации, а она ми се испонаша.
Нити и побарав учество во емисија, квиз, филм, нити и побарав nudes, нити и побарав пари или донација за хуманитарна.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.143
Поени од реакции
37.686
Не е проект, така реков за да не откривам детали.

ко си радознал се работи за статија на која работам, а од неа побарав само информации, а она ми се испонаша.
Нити и побарав учество во емисија, квиз, филм, нити и побарав nudes, нити и побарав пари или донација за хуманитарна.
Сигурно било нешто во стил:

„Јас сум била на Кан, кој си ти обичен смртник да смееш да комуницираш со мене, божицата на Европа!!!“

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Имаше еден кој ги знае од прва рука, лично. Он викаше: - Oва све режисери, глумци... све што гледате по филмови, интервјуа, подиуми, медиуми... Сите се срање како личности, 99% од нив.

Ова за Холивуд станува збор.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.143
Поени од реакции
37.686
Имаше еден кој ги знае од прва рука, лично. Он викаше: - Oва све режисери, глумци... све што гледате по филмови, интервјуа, подиуми, медиуми... Сите се срање како личности, 99% од нив.

Ова за Холивуд станува збор.
Точно. Сега малку offtopic ова, ама за ситуацијава одговара: имаше на некој од тие entertainment порталите собрани изјави од обични луѓе кои некогаш запознале некој celebrity кој им оставил позитивен впечаток. Ги исчитав сите тие анегдоти од средби на обични луѓе со ѕвезди, и она што ми падна во око е што покрај многуте кои не ги знaев и неколкуте кои се спомнуваа само по еднаш, најмногу позитивни искуства имале луѓето со Хари Стајлс, Том Хенкс и Мерил Стрип. За последнава, најискрено, бев ептен позитивно изненаден.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Сигурно било нешто во стил:

„Јас сум била на Кан, кој си ти обичен смртник да смееш да комуницираш со мене, божицата на Европа!!!“
И јас бев во Кан

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.190
Поени од реакции
10.206
Затоа не муабетам со тебе, од високата класа си. :(

П.С. Злате, госпожата режисерка со филм била само во Берлин, во Кан беше само на работилница за развој на сценарио и тоа за последниов филм мислам.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.190
Поени од реакции
10.206
Сестри (2021)

- Сите машки се кретени.

Феминистките во Македонија: "Брилијантен филм, треба да биде лектира во средните училишта. Дајте му Оскар на филмов!"

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.190
Поени од реакции
10.206

Прва рецензија што сум ја прочитал за "Сестри".

Ќе се согласам со Марина дека не е потребно само добра тема, треба и добро да се сработи сценариото, а тука тоа не е случај, зашто по добрите почетни 15-20 минути филмот се губи и станува досаден, предвидлив и повторлив во одредени сцени.

Позитивна работа ми беше фотографијата (заслуга на Наум Доксевски) и глумата на Антонија. Онаа другата (Миа Жиро) поим нема од глума и ептен одбивна беше цел филм.

Член од
31 март 2013
Мислења
320
Поени од реакции
197
Screenshot_20211220_201143.jpg
Има некој повеќе информации? Веројатно нешто аматерско како "филмовите" на Солза и смеа, Ивица Димитријевиќ... Шапковски прави пристојни спотови а како ќе испадне филм па уште хорор ќе видиме

Kajgana Shop

На врв Bottom