Македонски филмови

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Мене ми е просек. „Папокот на светот” е романиште, можеби најквалитетното нешто напишано некогаш кај нас. Затоа од „Превртено” очекував повеќе, па останав разочаран.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Мене ми е просек. „Папокот на светот” е романиште, можеби најквалитетното нешто напишано некогаш кај нас. Затоа од „Превртено” очекував повеќе, па останав разочаран.
Може затоа јас ко некој што не го прочитал романот си го свиѓам филмот, пошто не очекував ништо од него.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.060
ja vi se odjavuvam od temata

ako tetoviranje e najdobriot makedonski film mene mi e sram da da ziveam vo zemja sto e remotely blisku do makedonija

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
ja vi se odjavuvam od temata

ako tetoviranje e najdobriot makedonski film mene mi e sram da da ziveam vo zemja sto e remotely blisku do makedonija
Тетовирање е повеќе култен заради општествено-политичкиот контекст во кој се појави, па затоа толку го зборат. Не викам дека е лош, ама не е ни WOOOOW. Имаме ние многу подобри нешта.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Тетовирање е повеќе култен заради општествено-политичкиот контекст во кој се појави, па затоа толку го зборат. Не викам дека е лош, ама не е ни WOOOOW. Имаме ние многу подобри нешта.
Нешто слично ко Самоуништување, м? :cool:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.060
ako taka se otkazuvase, do sega od site kinematografii ke se otkazese, ebago. :icon_mrgr:
Ja mislev e nekoja golema elaborirana sega sto site stavaat 4ki I 5ki pa lugeto da se what the fuck ko mene.
Filmot mi bese ko onie tolku los sto stanuva dobar.

Taka gi delime izgleda site nasi, tursko ili opstestveno-politicki. Nema drugo, od starive.
Prevrteno zatoa mi bese odbiven takodze.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Jaд море глејте го Јад!!! Мастерпис е невиден :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Ja mislev e nekoja golema elaborirana sega sto site stavaat 4ki I 5ki pa lugeto da se what the fuck ko mene.

Taka gi delime izgleda site nasi, tursko ili opstestveno-politicki. Nema drugo, od starive.
Тетовирање има проблем со простор и време. Филмот е непотребно долг затоа што сака да опфати повеќе проблематики, а нема потреба за тоа.
Фино почнува и фино се одвива приказната понатака, само што се одлага крајот е малку глупо.

Мене лично ми се допаѓа филмот, иако си има маани.

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Некој да пише импресии за новиот Тhree days in september?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871

Има и понекоја комедија. Мирно лето на пример мене ми беше врв, Викенд на мртовци е исто така одличен, потоа Балканкан, иако мене не ми се допаѓа баш... па и Контакт би го сместил во таа група, само што е тапа. И така.[DOUBLEPOST=1448049667][/DOUBLEPOST]
Некој да пише импресии за новиот Тhree days in september?
Па имаме пишано. Повеќемина. Побарај низ форумов.

Kajgana Shop

На врв Bottom