Македонска фудбалска репрезентација

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Чиро кога сакаше да дојде го зедоа Ташакот !!
сте се фатиле за тој Ќиро ко да го измислил фудбалот,човекот е со една нога во гроб па ние уште селектор да сме го ставеле:confused:

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
сте се фатиле за тој Ќиро ко да го измислил фудбалот,човекот е со една нога во гроб па ние уште селектор да сме го ставеле:confused:
Абе со една или две нозе в гроб измислен е за нашиве !

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.282
Поени од реакции
563
Искрено, Јаневски ми е многу преценет стручњак. Нема некој wow успех па толкава фама шо се крева за него. Сепак, нека му е со среќа и нека ме демантира.
а селекторите во ракомет и кошарка имаа wow успех претходно? барем е македонец ... можда со репрезентацијава ќе му тргне ... се надевам ...

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Да не се правам многу паметен не сум ја следел кариерата на Чедо но според биографијата како играчка така и тренерска би требало да е човек со добар авторитет а на нас само тоа не пере затоа што најслаби сме со дисциплина, од друга страна од Ташакот неможе да биде полош дака да од старт се работи за добар избор. За успеси на репрезентацијата мислам дека ќе треба повеќе време и дека во овој циклус ќе ни биде многу тешко едно поради силната група друго поради целиот хаос кој го остави Харалампије, мислам дека нема доволно време да се постават работите на свое мест. Но надежта не треба да се губи ниту пак треба да се предаваме однапред зошто „топката е округла„.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Дечки, ај вие кои повеќе го познавате Чеде Јаневски, споделете со нас за каков тренер се работи, каква формација негува итн итн...?

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Исти курац ќе биде пак...
Ништо драстично нема да се смени во репрезантацијава,се додека има политика.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
http://supersport.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=14124:popov-bugar&catid=54:vesti&Itemid=95

Фала курцу, нешто корисно да си најдеме од Бугарија што дава безвезе пасоши како соленки да се. И остајте тоа глупостите, што како Бугар ќе играл, си немаат везе овие од сајтот. Половина Африканци во Британија играат со ЕУ пасош па пак се сметаат како државјани на државите за кои настапуваат.

Член од
18 ноември 2010
Мислења
885
Поени од реакции
408
И Мурињо да дојде ништо нема да направи со овие дрва спасот се надевам е во следната генерација на фудбалери.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
И Мурињо да дојде ништо нема да направи со овие дрва спасот се надевам е во следната генерација на фудбалери.
Спасот за Македонија е да ни забранат играње фудбал за стално ... така барем нема да се брукаме пред цел свет !

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.074
Спасот за Македонија е да ни забранат играње фудбал за стално ... така барем нема да се брукаме пред цел свет !
не туку дробете тука глупости
одете во фан клуб имате за дркање за сите странски клубови

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
не туку дробете тука глупости
одете во фан клуб имате за дркање за сите странски клубови
А ти демек гледаш во аматерите наши репрезентација како што се србија , хрватска, босна , не ме јеби бре .. на овие не можеме да ги победиме и 100 различни селектори да дојдат и 10 претседатели на ФФМ да се сменат ... Македонија може да игра само со Андора , Фарски Острови , Луксембург, Сан Марино ..

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.074
А ти демек гледаш во аматерите наши репрезентација како што се србија , хрватска, босна , не ме јеби бре .. на овие не можеме да ги победиме и 100 различни селектори да дојдат и 10 претседатели на ФФМ да се сменат ... Македонија може да игра само со Андора , Фарски Острови , Луксембург, Сан Марино ..
гледам и коментирам
а ти не гледаш и коментираш

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
гледам и коментирам
а ти не гледаш и коментираш
Извини али ова е ФОРУМ и тој служи за сите да ги искажат своите ставови и мислења . Јас имам такво мислење дека фудбалот во Македонија е :гомце: и си стојам на тој став !

Член од
30 јануари 2009
Мислења
489
Поени од реакции
434
Извини али ова е ФОРУМ и тој служи за сите да ги искажат своите ставови и мислења . Јас имам такво мислење дека фудбалот во Македонија е :гомце: и си стојам на тој став !
Ама ти очигледно не се запознаен со мак фудбалот, колку натпревари од мак лига имаш гледано, за кој клуб навиваш? за реал:гомце:, колку играчи од македонскава лига знаеш?
Македонскиот фудбал, македонските играчи и македонската репрезентација имаат потенцијал, само за да се искористи тој потенцијал треба паметна работа, подобра лига, квалитетни тренинг центри и стадиони, шоа значи дека треба паметно да се инвестира, а сега сме на почетокот од една транзиција шо ќе не одведе на повисоко ниво и до поквалитетен фудбал :)

Да многу јаките репрезентации, индивидуалци да ама тимска игра слабо, знаеш кога последен пат некоја од овие репрезентации играла на големо натпреварување? или да почекаме да погуглаш ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom