а од тој Ташакот аир видовмеИскрено, Јаневски ми е многу преценет стручњак. Нема некој wow успех па толкава фама шо се крева за него. Сепак, нека му е со среќа и нека ме демантира.
Ташак беше целосно друг муабет. Уште од почеток се виде дека е дојден за перење пари батката и дека к*р не го боли.а од тој Ташакот аир видовме
мораме и малку реално да гледаме,толку ни се можностите,можда овај новиов на ФФМ го увиде тоа и реши парите што се предвидени за селектор да се дадт на некој македонец...јас незнам дали тој Ташакот од својата плата остави еден помочан денар во МакедонијаТашак беше целосно друг муабет. Уште од почеток се виде дека е дојден за перење пари батката и дека к*р не го боли.
Вака сега ако гледаме кон револуција, Јаневски не ми е баш избор (по мој вкус).
Но ќе видиме.
Остави како не остави, кога оди во кафич да го разгледува списокот на играчимораме и малку реално да гледаме,толку ни се можностите,можда овај новиов на ФФМ го увиде тоа и реши парите што се предвидени за селектор да се дадт на некој македонец...јас незнам дали тој Ташакот од својата плата остави еден помочан денар во Македонија
Сигурно ќе има повеќе желба и мотив да постигне нешто повеќе од репрезентацијата за разлика од Тошак кој дојде само да лапне пари тука во Македонија.. со 3 дена во месецот илјадници евра на сметка подобро здравје. А Чедо ако не ништо друго поминал низ многу јаки Европски тимови и има искуство, сепак да станеш тренер на Црвена Ѕвезда, Бриж а и помошник во Гент и Олимпијакос не е мала работа за наш стандард - плус додај тука дека има и добро фудбалско искуство низ солидни тимовиИскрено, Јаневски ми е многу преценет стручњак. Нема некој wow успех па толкава фама шо се крева за него. Сепак, нека му е со среќа и нека ме демантира.
и таму му беше све платеноОстави како не остави, кога оди во кафич да го разгледува списокот на играчи
Тоа е тоа. Не може да се очекува од нашиве ѕвездени дрва, преку ноќ да станат тим за успеси. Тоа полека се гради, стрпливо, со план. Треба на нашата репрезентација да се даде препознатлив стил и тактика а тоа не може преку 1 циклус. Треба да се види на кои позиции имаме најсилни играчи, дали сме за офанзивна или дефанзивна игра, дали сме за брза или спора игра, дали преку крила или преку средината, за кои позиции имаме најперспективни играчи па со тие информации и ресурси да се изгради тактика и формација за подолг период, за да се очекува некој прогрес.Добар избор... но сега мора да останеме со истиов тренер во два циклуса, не одма да се решат од него доколку има неуспеси.
Чиро кога сакаше да дојде го зедоа Ташакот !!Чеде Јаневски ако не е добар тренер за нашава репрезентација,ондак не знам кој е.
Разберете дека не сака никој како Чиро да дојде и да води онакви бескичмењаци,среќа овој што се сложил инаку ќе собереа некој од улица да биде ванаби тренер.