Македонска фудбалска репрезентација

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Фудбалскиот стручњак, ас и тренер Чедо Јаневски е назначен за нов селектор на македонската фудбалска репрезентација, јави Сител телевизија.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Аман бе што толку сте среќни со новиот тренер... и Мурињо да дојде пак ке сме истите ! Не е до селекторот .. до целата управа е ! Селекторот само ги слуша нивните наредби .... така е за жал во нашата земја !

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Искрено, Јаневски ми е многу преценет стручњак. Нема некој wow успех па толкава фама шо се крева за него. Сепак, нека му е со среќа и нека ме демантира.

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Искрено, Јаневски ми е многу преценет стручњак. Нема некој wow успех па толкава фама шо се крева за него. Сепак, нека му е со среќа и нека ме демантира.
а од тој Ташакот аир видовме

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
а од тој Ташакот аир видовме
Ташак беше целосно друг муабет. Уште од почеток се виде дека е дојден за перење пари батката и дека к*р не го боли.

Вака сега ако гледаме кон револуција, Јаневски не ми е баш избор (по мој вкус).

Но ќе видиме. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Битно војничка дисциплина да видиме, тогаш сами ќе се исфилтрираат тие што се и што не се репрезентативци. Али ако од корен мислиме да мењаваме....

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Ташак беше целосно друг муабет. Уште од почеток се виде дека е дојден за перење пари батката и дека к*р не го боли.

Вака сега ако гледаме кон револуција, Јаневски не ми е баш избор (по мој вкус).

Но ќе видиме. :)
мораме и малку реално да гледаме,толку ни се можностите,можда овај новиов на ФФМ го увиде тоа и реши парите што се предвидени за селектор да се дадт на некој македонец...јас незнам дали тој Ташакот од својата плата остави еден помочан денар во Македонија

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
мораме и малку реално да гледаме,толку ни се можностите,можда овај новиов на ФФМ го увиде тоа и реши парите што се предвидени за селектор да се дадт на некој македонец...јас незнам дали тој Ташакот од својата плата остави еден помочан денар во Македонија
Остави како не остави, кога оди во кафич да го разгледува списокот на играчи ;)

М

Мартин`

Гостин
Сигурно ќе има повеќе желба и мотив да постигне нешто повеќе од репрезентацијата за разлика од Тошак кој дојде само да лапне пари тука во Македонија.. со 3 дена во месецот илјадници евра на сметка подобро здравје. А Чедо ако не ништо друго поминал низ многу јаки Европски тимови и има искуство, сепак да станеш тренер на Црвена Ѕвезда, Бриж а и помошник во Гент и Олимпијакос не е мала работа за наш стандард - плус додај тука дека има и добро фудбалско искуство низ солидни тимови :)

Незнам за вас ама јас сум оптимист дека ќе тргне на подобро со Чедо и новото раководство на ФФМ.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Добар избор... но сега мора да останеме со истиов тренер во два циклуса, не одма да се решат од него доколку има неуспеси.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Добар избор... но сега мора да останеме со истиов тренер во два циклуса, не одма да се решат од него доколку има неуспеси.
Тоа е тоа. Не може да се очекува од нашиве ѕвездени дрва, преку ноќ да станат тим за успеси. Тоа полека се гради, стрпливо, со план. Треба на нашата репрезентација да се даде препознатлив стил и тактика а тоа не може преку 1 циклус. Треба да се види на кои позиции имаме најсилни играчи, дали сме за офанзивна или дефанзивна игра, дали сме за брза или спора игра, дали преку крила или преку средината, за кои позиции имаме најперспективни играчи па со тие информации и ресурси да се изгради тактика и формација за подолг период, за да се очекува некој прогрес.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Битно наш чоек, тоа што и сите го сакавме, еве доста промени, се надевам ќе внесе сега промени и во тимот, ма да веќе и таму почна да се менува нешто, ама има уште некои имиња на чело со Џерард што не заслужуваат во 3.општинска во Ложани да играат а не во репка.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Чеде Јаневски ако не е добар тренер за нашава репрезентација,ондак не знам кој е.
Разберете дека не сака никој како Чиро да дојде и да води онакви бескичмењаци,среќа овој што се сложил инаку ќе собереа некој од улица да биде ванаби тренер.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Чеде Јаневски ако не е добар тренер за нашава репрезентација,ондак не знам кој е.
Разберете дека не сака никој како Чиро да дојде и да води онакви бескичмењаци,среќа овој што се сложил инаку ќе собереа некој од улица да биде ванаби тренер.
Чиро кога сакаше да дојде го зедоа Ташакот !!

Kajgana Shop

На врв Bottom