Македонска фудбалска репрезентација

Член од
3 ноември 2007
Мислења
189
Поени од реакции
58
Факт е дека не му можат ништо властите на Хари, човекот е има блиски врски со Платини и подршка од него, пред некоја госдина кога имаше обид за негова смена се дигна прашина за мешање на политика во фудбалот и ни се заканија од УЕФА со суспензија. Камо среќа тогаш да не суспендираа да не го трпиме овој срам.

Прво, јас сум од Прилеп, така да не симпатизирам ниеден клуб од Скопје.
Второ, не ми се допаѓа начинот на кој го спасија Вардар, кој реално требаше да си игра втора лига, а можда и подолго време името да не му се чуе.
И јас сум од Прилеп па што, јас секогаш навивам за клуб од Македонија кога игра во Европа. Луѓе ние сме мала земја од 2 мил. и мора да се подржуваме, не можеме ние како клубовите од големите земји и градови да се делиме. И не е ништо лошо што го спасија Вардар, напротив се снајдоја самите и направија ротација со Миравци, кој и така не исполнуваше услови за игри во прва лига, а сега гледаме Вардар колку е напреднат организациски. Камо среќа барем пола од другиве клубови во лигава да беа 30% така организирани. Но темава е за друго не за Вардар, Победа...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас се прашувам каде е дното? Има ли уште подоле од ова?
Што треба да се случи да Харалампије и остала багра си заминат од фудбалот?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еве ги почнаа да изјавуваат по медиумиве. Тошак вели дека му било срам (не ме јеби) а Пандев вели дека ако не се подобреле, можеби требало да им ги остават дресовите на помладите за да докажеле нешто. You don't say?

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
-------------:гомце:------------​
:гомце:-----------------:гомце:-----------------------:гомце:-----------------:гомце:-----------​
:гомце:---------------------:гомце:-----------------------------:гомце:-------------------Тричковски :)
:гомце:------------------------:гомце:
Резерви:​
:гомце:
Селектор: :гомце:
Помошник: :гомце:
Претседател на федерација: :гомце:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Еве ги почнаа да изјавуваат по медиумиве. Тошак вели дека му било срам (не ме јеби) а Пандев вели дека ако не се подобреле, можеби требало да им ги остават дресовите на помладите за да докажеле нешто. You don't say?
Ја не знам дали овој Џон Ташак е дел од мафијата на Хари, или чоеков појма нема кај се наоѓа и кај дошол, и си уништи се што постигнал у животот.

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
КЕ ГИ ЗАМОЛАМ НОВИНАРИТЕ ДА ЈА БОЈКОТИРААТ ФУДБАЛСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА И ФФМ, нема фајде си терат по свое-мислам на дрвата,
Дајте луѓе да пратиме едно протесно писмо до ФИФА и УЕФА можеби ќе се смилуваат со нас, и покрај тоа што тие се со Хари.
Секоја наредно утакмица во Македонија да се оди масовно и да се ИСВИРКУВААТ НАШИТЕ ГОМНА, а да се навива за ПРОТИВНИКОТ.
А за сите што се вмешани во МАК фудбалот во правење пари, си знаат самите се се враќа се се плаќа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ја не знам дали овој Џон Ташак е дел од мафијата на Хари, или чоеков појма нема кај се наоѓа и кај дошол, и си уништи се што постигнал у животот.
Ах, си уништил, некои за пуста пара гз ќе дадат. Се прави наудрен човеков само, ако земал 15000 месечно како што чув (ама мислам 5000 зема), батали постигнување, мора некоја пара да се извади. Нашол овци па стриже.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ах, си уништил, некои за пуста пара гз ќе дадат. Се прави наудрен човеков само, ако земал 15000 месечно како што чув (ама мислам 5000 зема), батали постигнување, мора некоја пара да се извади. Нашол овци па стриже.
Човекот зема 12 000 евра фиксни месечно плус 3 до 6 илјади во зависнот од постигнувањата. И јас мислев првин дека се договорени со Хари и чоеков е тука да си лапне лесни парички и да си замине. Ама од луѓе кои работат во репрезентацијата се повеќе се добива информација дека типов е у бунило. И дека веројатно ќе си заминува.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Една Црна Гора голема колку Скопје,фудбалска репрезентација имаат 5 години и се 100 места пред нас ...:)
Ќе одиме на градски да ги исвиркуваме,нив ги боли тошак ке си земат пари од карти...
Само со протести,бојкот...
Таман се израдував Видиќ ке го видам на градски,човекот се откажа од репрезентација (n):(

Член од
3 ноември 2007
Мислења
189
Поени од реакции
58
Мора да се направи чистка во ФФМ. Да упадни Гордана :pos:како во А1 и да уапси се таму. Па да постава некој како Панчев, Чириќ, Шакири, Седлоски ... во управата на ФФМ и да постават македонец за селектор. Видовме дека сите поголеми успеси на спортски план ги постигнавме со наши селектори (кошарка, ракомет).

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Масован ПОМОР на ѓаволи у пекол...
Умреле од смејање к’д тазе придојден грешник им кажаја дека е МАКЕДОНСКИ ФУДБАЛСКИ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ!!! :pos:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.991
Поени од реакции
1.272
Каде можат да се најдат резултатите кои завршиле 2 во 1 на нашата репрезентација, да видиме колку се ? Ајде кој знае го молам нека ги напише.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Овие се бетер од политичарите ...
Срам , очај и беда

Член од
8 август 2011
Мислења
91
Поени од реакции
67
Значи сега после ова треба да се донесе одлука која ќе се однесува само за фудбалската репрезентација на РМ. Нема да има никакви припреми организирани од државата туку сами ќе тренираат кој кај најде. Нема да има никакви колективни превози организирани од државата до местото каде што ќе се игра натпреварот секој сам ќе дојде кој како знае. Нема да има потреба ни од менаџери, скаути, физиотерапевти - штом Луксембург може да не победи составен од водоводџии, забари и пекари не гледам причина за инвестирање во стручен штаб. Изборот на тимот ќе се прави на база кој прв се облече и излезе на терен. Дресовите и целата опрема ќе си ја перат сами и ќе ја носат истата се додека не им се искине од носење.
Сметам дека вака сигурно во репрезентацијата ќе играат луѓе кој имаат желба за да го носат овој дрес и ќе дадат се од себе за да играат за Македонија. На крајот и што е најлошото што може да се случи, изгубивме од Андора и од Луксембург, единствена репрезентација од која сеуште не сме изгубиле и имаме шанса да се надигруваме е Сан Марино. Среќа Ватикан што нема репрезентација тек тогаш кај ќе и беше крајот на МПЦ :mad:

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
ајде после една проспиена ноќ и со нешто поладни глави од вчера, да видиме ШО У СТВАРИ ОВДЕ СЕ СЛУЧУВА? ова е текст кој повеќе би бил наменет за оние глаучите од ффм и на дел од тренерскиот тим, но и играчите, ама мислам дека тие не читаат тука, така да, јас да си кажам шо мислам па...

фудбалската репрезентација на македонија ни приредува огромни негативни изненадувања на речиси секој втор натпревар, но овој вчера ја прели чашата БУКВАЛНО!!! значи шо се случи? изгубивме од аматери и то со пресврт??? :tapp: со гол примен во 90 и некоја минута!!! то шо ми кажува? ПРВО ДА СИ БИДИМЕ НАЧИСТО, никого не обвинувам ни клеватам!!!
значи то ми кажува две работи
1. дека сме се БРАНЕЛЕ :confused: против аматери, сме чувале нерешен (ВАТ А ФАК???) резултат и шо е уште потрагично не сме се одбраниле :facepalm: и
2. дека натпреварот е наместен.
е сега... пошто не сакам да верувам во то под 2, се враќам на то под 1!!!

АКО Е ТАКА, тогаш некои глави од ффм мора под итно да летнат!!! ајде тошак сеуште не, човекот не ги знај играчите и игра со оние кои ќе му ги сугерираат, ама тие ПОМОШНИЦИТЕ (читај менаџерите) мора под итно НА КЛОЦА!!! каков е тој избор на играчи со кој не можеме еден луксембург да го побеиме ЛЕСНО, со 2-3 разлика, а велшанецов ни ветува пласман на СП??? :(
весник немам читано, ама кај се сега играчите да се јават? или и нив баш им е галје?дали и тие се вклучени во некое сценарио во кое никој не сака да верува? имаат ли тие малку мозок и човечки вредности па да речат, алоооооооооо шо прајме вака? дали се тие свесни дека со овој пораз и тие се на удар во клубовите каде играат? па ко ќе размислам не им е гајле ОТИ СЕКАКО НЕ ИГРААТ:pos:, ама ова ташаков то не го гледа изгеда!!!
кај е сега пандев да излези и јавно да кажи шо се случува? или и него таквото го боли за македонија? на пандев не му чинеше катанец. е па нормално дека не му чинеше. кај катанец имаше ДИСЦИПЛИНА и не можеше секој да си прај шо сака. со катанец едно време бевме во топ 50, а можи и погоре не се сеќавам, ама то на некого не му одговараше изгледа, па го бојкотираа и не играа, дури овој не си замина. паметно си напрај чоеко, со овие ретардоси не можиш да играш. па до кај сме сега? до 103 место и со тенденција за на долу!!! БРАВО!!! зарем за толку брз период сме останале без играчи, па да бидиме толку подолу или друг е проблемот?
мора да се направат драстични промени во ффм, од горе, па до најмладите селекции, оти вака веќе не бива.
ај сега малку и за тренерот. мислам дека конечно треба да има видено со кого си има работа, дека овие играчи не се како шо треба и дека, ако има тро мозок во онаа букарката ќе побара нови помошници, а и сам ќе го испоти гзо да си направи селекција. треба и да се испоти за оние пари кои ги зема, освен ако не е и тој донесен за она шо го велам во точка под број 2.
ние овде не можиме ништо да направиме посебно, можиме само да си кажиме шо мислиме и то е то!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom