Македонска фудбалска репрезентација

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Мислам дека толку е капацитетот на оваа репрезентација пред се. А Попов според мене е големо дрво и не заслужува да игра воопшто. Само нешто нафрлува топки, страв му е да се пушти во дуел со одбранбениот играч од Ирска и трча без врска.
Срце види вака, на повеќето од таму не ни им се игра за Македонија. На Пандев, на Попов и на уште неколку. Глумат дека се повредени само за да не играат. А ја знаете ли причината или само саедите пред компјутер и кењате како биле најслаби? Со Интер првак на свет, Попов со Динамо гледај до кај догура.
Туку проблемот е што имаме рекетари во раководството. Прв пример и доволен ти е случката со Пандев. Не може еден Гого Јовчев мафијаш, 3 чисти од фудбал што нема да му праи селски фори на Пандев како тоа му бил убав ролексот на рака и дека имал уште 10 дома.
Епа покрај такви гомна ни јас не би доаѓал да играм, да губам време и да се срамам пред се.
--- надополнето: Jun 5, 2011 7:12 AM ---
Абе исти курац се сите.
Ете и за Хасани утепавте со фалење, ништо посебно не е чоекот.

А за тоа у дијаспората, ха..играчи кој се пред пензија имаме колку што сакаме во Македонија ;)
Срцко види и ти вака. И Меси да го земеме покрај нашите креативци ќе се изгуби. Дечкото се гледа внесе свежина, поведе топка, има идеа. Колку и да не знае барем игра константно во својот клуб. Доколку 70% од репрезентативците ги греат клупите во своите тимови.
Извини вака ама играч не се станува со тренинг. Утакмицата е повеќе тренинг.
--- надополнето: Jun 5, 2011 7:18 AM ---
Стадионот се полни зошто поголем е бројот на картите кои се раздаваат од картите кои се пуштаат во продажба. И се дури сме вакви за никаде тоа е добра работа, зошто инаку 7-8000 е максимумот.
И тоа што викаш држи вода, ама и 70% на стадион идат луѓе што не знаат колку души играат фудбал.
Тие ваквите што разбираат си седат дома пошто си ја знаат ситуациата.
--- надополнето: Jun 5, 2011 7:19 AM ---
Како ни го дадоа првиот? Едно креле стоеше пред мене, не го видов.
А вториот, за жал, го видов. :mad:
http://footyroom.com/macedonia-0-2-ireland-2011-06/

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Срце види вака, на повеќето од таму не ни им се игра за Македонија. На Пандев, на Попов и на уште неколку. Глумат дека се повредени само за да не играат. А ја знаете ли причината или само саедите пред компјутер и кењате како биле најслаби? Со Интер првак на свет, Попов со Динамо гледај до кај догура.
Туку проблемот е што имаме рекетари во раководството. Прв пример и доволен ти е случката со Пандев. Не може еден Гого Јовчев мафијаш, 3 чисти од фудбал што нема да му праи селски фори на Пандев како тоа му бил убав ролексот на рака и дека имал уште 10 дома.
Епа покрај такви гомна ни јас не би доаѓал да играм, да губам време и да се срамам пред се.
--- надополнето: Jun 5, 2011 7:12 AM ---

Срцко види и ти вака. И Меси да го земеме покрај нашите креативци ќе се изгуби. Дечкото се гледа внесе свежина, поведе топка, има идеа. Колку и да не знае барем игра константно во својот клуб. Доколку 70% од репрезентативците ги греат клупите во своите тимови.
Извини вака ама играч не се станува со тренинг. Утакмицата е повеќе тренинг.
Абе немој ти на мене срце не сум ја педер ебате :) 90% зборат тука како Попов најдобро играл и највеќе се обидувал нешто да направи. Дај не ме заебавај бе, цело време нафрлува воздушни топки од кои сите ама баш сите беа катастрофа. Тоа се вика FAIL. Цело време истото го правеше, а воздушни топки против Ирска знаеме колку лесно може да се реализираат во гол. Дечкото едноставно нема идеа како да игра, или набацува без врска или трча со топката без да проба да направи некој трик, али само права линија како да има пред него и трчај ајде :D. Го одбрав Попов зошто најтапа впечаток ми остави заедно со Шумуликовски нормално.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Абе немој ти на мене срце не сум ја педер ебате :) 90% зборат тука како Попов најдобро играл и највеќе се обидувал нешто да направи. Дај не ме заебавај бе, цело време нафрлува воздушни топки од кои сите ама баш сите беа катастрофа. Тоа се вика FAIL. Цело време истото го правеше, а воздушни топки против Ирска знаеме колку лесно може да се реализираат во гол. Дечкото едноставно нема идеа како да игра, или набацува без врска или трча со топката без да проба да направи некој трик, али само права линија како да има пред него и трчај ајде :D. Го одбрав Попов зошто најтапа впечаток ми остави заедно со Шумуликовски нормално.
Добро другар, ти прв пат гледаш фудбал, не ја знаеш позадината или што е работава?
Јас ти ги кажувам причините од доверливи извори, пошто секој ден сум во фудбалот ги гледам работите, ги имам осетено педерските работи на своја кожа ти ме демантираш. Да те крадат, да ти се закануваат дека мораш да играш фала богу еден ден ќе ти пукне филм и ќе бојкотираш. Ајде кажи ми на Попов или на Пандев една слаба утакмица во своите тимови? Барем една утакмица. Во Лифа шампиони и Лига европа гледај каде стигаат со своите тимови и сега ќе ми кажеш дрва биле слаби биле. Бојкот е тоа друже бојкот.
Ако збориме само за утакмицава дека изиграл слабо да, се согласувам.
Ако сакаш пак ќе ти ги пишам причините.
А Шумуликовски си е приказна за себе дечкото. Секој 6 месеца мења клуб. Плаќа за да игра за репрезентација, му дава лента. Му купи мерцедес на Јонуз пошто го продаде у некој си клуб таму каде што ја грее клупата.
И што игра очекуваш од таков играч кој му е гајле не се ни грижи за ништо. ДРугите зашто реално сами се избориле до тоа ниво ги гледаат реално работите и затоа се бунтуваат.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Добро другар, ти прв пат гледаш фудбал, не ја знаеш позадината или што е работава?
Јас ти ги кажувам причините од доверливи извори, пошто секој ден сум во фудбалот ги гледам работите, ги имам осетено педерските работи на своја кожа ти ме демантираш. Да те крадат, да ти се закануваат дека мораш да играш фала богу еден ден ќе ти пукне филм и ќе бојкотираш. Ајде кажи ми на Попов или на Пандев една слаба утакмица во своите тимови? Барем една утакмица. Во Лифа шампиони и Лига европа гледај каде стигаат со своите тимови и сега ќе ми кажеш дрва биле слаби биле. Бојкот е тоа друже бојкот.
Ако збориме само за утакмицава дека изиграл слабо да, се согласувам.
Ако сакаш пак ќе ти ги пишам причините.
А Шумуликовски си е приказна за себе дечкото. Секој 6 месеца мења клуб. Плаќа за да игра за репрезентација, му дава лента. Му купи мерцедес на Јонуз пошто го продаде у некој си клуб таму каде што ја грее клупата.
И што игра очекуваш од таков играч кој му е гајле не се ни грижи за ништо. ДРугите зашто реално сами се избориле до тоа ниво ги гледаат реално работите и затоа се бунтуваат.
Те демантирам?! Јас цело време си пишувам за Попов како игра, а не за педерските работи кои искрено воопшто не ме интересираат. Јас коментар дадов за Попов и неговата игра вчера против Ирска. Тоа е мое мислење за Попов. А тоа што се случува внатрешно во самата репрезентација е друга работа и нема допирни точки во врска со моето мислење за играта на Попов. Ај после ако најдам клип од вчерашната утакмица ќе ти покажам за што ти зборам. Дефинитивно не е тоа глумење дека ни им се игра, туку толку може. Динамо е супер клуб за него.

А Пандев не една него десетици слаби утакмици има во редовите на Интер, не за џабе се поретко игра во прва постава.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Те демантирам?! Јас цело време си пишувам за Попов како игра, а не за педерските работи кои искрено воопшто не ме интересираат. Јас коментар дадов за Попов и неговата игра вчера против Ирска. Тоа е мое мислење за Попов. А тоа што се случува внатрешно во самата репрезентација е друга работа и нема допирни точки во врска со моето мислење за играта на Попов. Ај после ако најдам клип од вчерашната утакмица ќе ти покажам за што ти зборам. Дефинитивно не е тоа глумење дека ни им се игра, туку толку може. Динамо е супер клуб за него.

А Пандев не една него десетици слаби утакмици има во редовите на Интер, не за џабе се поретко игра во прва постава.
Епа ете и јас ти пишав во претходниот пост, ако збориме само за оваа утакмица се согласувам за Попов.
А за Пандев, како прво е отсечен таму не игра тоа што треба, да дава голови. Туку со Мурињо поише на дефанзива маваше неговата игра. Сега кога и да игра ќе постигне гол, почесто им ги мести головите, не себичи ко мало дете пред маало. Топка не губи, пас поретко, знае да се загради да падне фаул да изнуди.
И како прво и најосновно да не вредеше и да беше слаб немаше да биде таму каде што е.
Фала богу дека имал слаби утакмици, сите имаат и нормално е дека секогаш не ти се тренира и дека не ти се игра едноставно.

Се на се тоа се нашите ставови, мило ми беше за дискусијата, па очекувам клипче ако има.

T

Torchyrus

Гостин
Едно е јасно ДА СЕ СИТЕ КАКО ПОПОВ И ПАНДЕВ ЌЕ ЦВЕТА МАКЕДОНИЈА ,другите играчи се како муви без глави не знаат шо прават , а пак фановите кој се тешат кажуваат дека не им се игра ма не бре неможат они да играат све е то криво и сакато и мислам дека вината треба да се гледа во играчите и треба нешто драстично да се промени како на пример оној педерот шумуликовски блага веза нема човекот ,а во прв состав на секој меч за Македонија игра ,оној голманот јајчар , па и оној 7мицата му го забораив името него го стават да пуца пенал он неможе кутриот да оди од шо е сакат то е то додека нешто драстично не промениме ако не е вака ќе се молиме само на Попов и Пандев.

M

mercenary

Гостин
Еее Попов, Попов.. те жалам...со кого и за кого играш...

T

Torchyrus

Гостин
Не ти е лесно и тебе пријателе .

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Приметувам, настрана Попов и Пандев, дека Шумуликовски, и во лошо и добро, секогаш иде на тапет.. :ROFLMAO:

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Ванче Шиков (n)

М

Мартин`

Гостин
И што ако го сменат Јонуз пак ќе стават марионета како него, треба прво Хари потоа другите ..

T

Torchyrus

Гостин
Пријателе демантирај ме дека не беше така. Попов+воздушни топки = НУЛА.
Само затоа што нема со кој да игра затоа тие топки ти мислеш дека се нула , кажи ми еден по добар и фудбалер кој дава повеќе од Попов за Македонската репрезентација .

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.257
Само затоа што нема со кој да игра затоа тие топки ти мислеш дека се нула , кажи ми еден по добар и фудбалер кој дава повеќе од Попов за Македонската репрезентација .
Оти ако нема со кој да игра, нон стоп го прави истото?
Не викам дека не го дава максимумот за репрезентацијата, ама едноставно немаат ефект неговите нафрлени топки, барем не во нашата репрезентација...во Динамо Киев и тоа како се потребни.

Kajgana Shop

На врв Bottom