Македонска фудбалска репрезентација

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Кога ќе видам дека во ниеден натпревар не бевме надиграни а во сите изгубивме,се плашам дека не е се до ФФМ и Јонуз туку толку ни е капацитетот.Со онаква игра да се бараат Попов,Пандев и Тричко уште од нашиот гол не се стига далеку,Жално но вистино,паѓаме во 5-ти шешир.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Трето лигашки натпревар од двете страни , но Ирците барем ќе слават.

Играчите играа без душа, без емоции , ништо не им значеа тие 30.000 лица на стадион.

Јас би рекол , Пелистер можеби ќе се покажеше во подобро светло , а Шкендија ќе ја победеше Ирска.

Имам следено и третолигашки натпревар,но ваква дебилска игра не сум видел.

Ниедната репрезентација не успеа да врзе топка три пати едно по друго , све некако топката одеше на скакање , наместо топката да биде удрена , играчите беа удрени од топката. ( ги жалам 30-те минути што ги изгубив за да гледам ова).

Се согласувате?

V

Viktor g

Гостин
Значи стандарт иста приказна имаме добра игра немаме реализација. Сопред мене ова е очекувано кога се се чека на Пандев кој обично е добро чуван од противничкиот тим да размислува малку и да се направи малку поинаква стратегија и да се вклучат и други добри играчи за поголема реализација но како прво и основно ни треба добар и стандарден голман а не ги менуваме ко чорапи и пак се катастрофа.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
228
Поени од реакции
26
треба да се изгласа закон за забрана на игранје на нашава репрезентација тапа се бе ги нервираат гледачите.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Мислам дека толку е капацитетот на оваа репрезентација пред се. А Попов според мене е големо дрво и не заслужува да игра воопшто. Само нешто нафрлува топки, страв му е да се пушти во дуел со одбранбениот играч од Ирска и трча без врска.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
Трето лигашки натпревар од двете страни , но Ирците барем ќе слават.

Играчите играа без душа, без емоции , ништо не им значеа тие 30.000 лица на стадион.

Јас би рекол , Пелистер можеби ќе се покажеше во подобро светло , а Шкендија ќе ја победеше Ирска.

Имам следено и третолигашки натпревар,но ваква дебилска игра не сум видел.

Ниедната репрезентација не успеа да врзе топка три пати едно по друго , све некако топката одеше на скакање , наместо топката да биде удрена , играчите беа удрени од топката.

Се согласувате?
Не се согласувам, тие играа колку што треба, откако сами си зачукавме два гола. Во ниеден момент тие не мораа да играат ни подобро, ни поангажирано, ни понапаѓачки... доволно беше да си ја подаваат и да прават ситни фаули. По средина не неутрализираа, не оставија да нафрламе од 35 метри како што им одговара.

Ние бевме тотално немоќни да направиме нешто, а тие овие 2 гола можат да ни ги дадат кога сакаат, кога сме вакви. Штета што не ни запнаа па да ни мавнат 5-0 за навистина сите да видиме до кај сме дојдени.

V

Viktor g

Гостин
треба да се изгласа закон за забрана на игранје на нашава репрезентација тапа се бе ги нервираат гледачите.
Имаме добри играчи а ги нема во репрезантацијата не се повикани пола од натпреварте се наместени според некој анализи и каде да одиме се додека не купуват?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.923
Поени од реакции
7.017
Ми кажа другар по телефон шо како било, а и од коментарите тука можам да заклучам само дека сум имал среќа што не го гледав, ни на стадион ни на тв :( Жално е ова навистина, ако се сетиме само какви бевме пред 4-5 години кога колку толку барем игравме, им киневме бодови и на екипи како Англија, Холандија, помалите од нас ги победувавме скоро сигурно, а со еднаквите се надигрувавме, и ретко кога публиката беше незадоволна ама овие квалификации ќе бидат изгледа најлошите досега. Решението му е бркање прво на Јонуз под итно. Никој тренер во ниедна репрезентација не останува и натаму на чело по една ваква серија “јаки“ резултати. После до крај на квалификациите да се пробуваат нови, пред се млади играчи и да се надеваме да пронајдеме 5-6 добри кои веќе во следниот циклус треба да направат нешто. Ако продолжиме со ваков став, состав, тренер, однос и се друго....ќе биде се потапа и потапа. А македонскиот навивач, желен за фудбал ќе си гледа како тонеме на сите можни ранг-листи и ќе им завидува на соседите :(

....и заборавив да кажам....жално што изградивме така убав стадион, а најверојатно долгооооо време нема да доживее некој јак спортски резултат :(

Член од
14 март 2010
Мислења
16.942
Поени од реакции
16.259
Не ги земат во репрезентација играт во тимови кој не се ни во првата лига но се одлични поедници , па дури и во помалдата репрезентација имаме одлични играчи
Абе исти курац се сите.
Ете и за Хасани утепавте со фалење, ништо посебно не е чоекот.

А за тоа у дијаспората, ха..играчи кој се пред пензија имаме колку што сакаме во Македонија ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom