Bibo
Модератор
- Член од
- 9 април 2006
- Мислења
- 4.137
- Поени од реакции
- 4.011
Мислам дека е стварно глупо пола од вас сеа што го плукаат кога до вчера цело време го фалевте и се лигавевте за него како бил едини играч кај нас што заслужувал да игра за репрезентација. Да, утна пенал ама на сите играчи им се случува такво нешто, башка он и млад е, таква задача најчесто на најискусните се остава. Ама се на се, искрено и јас очекував повеќе од него. Не зборам за пеналот, ете реков се случува, ама воопшто, во текот на целиот натпревар едино тој пасот кон Пандев на почеток што го направи, иначе не се виде. Тоа и претходно воглавно го мислев за него: дефинитивно е добар играч ама е некако со променлива форма, некои натпревари е ѕвезда а на други скоро не се забележува дека игра...Ако видим лош збор за Тричковски ќе скокнем одма од 4ти!
Пандев искрено мислам дека денес добро изигра (со исклучок на зицерот што го промаши, тоа стварно не смееше да го утне), ама барем кога ќе споредиш со последните игри што ги одигра за нас и за Интер, овој пат се трудеше и подобар беше...
Од останативе највеќе ме разочара Грнчаров, цело време чекав конечно он да го замени Митрески али претходниот натпревар не се покажа најдобро а овој пат и катастрофа, така да мислам дека сепак Мојсов ни е најдобра опција во одбрана со Новески...
Во среден ред исто Демири малце ме разочара, претходните натпревари супер играше али денес не се виде уопште... Деспотовски од друга страна многу подобро играше него што мислев, кога видов дека ќе стартува го пцуев Јонуз али ипак беше подобар него Шумуликоски или Демири...
Хасани би рекол добро се покажа, како за прв пат и толку млад и од Македонска лига, добро изигра, али ќе треба да отиде у странство и една година да игра у асална игра за да биде спремен за во репрезентација, моментално уште му е малце рано...
За Богатинов се согласувам дека на првиот гол многу напред беше али у секој случај мислам дека немаше да може да го одбрани пошто мнгоу зезнато се одби топката од Новески, така да не прави некоја разлика. Со оглед на тоа какви фрапантни грешки направи Нурединоски претходниот натпревар, мислам дека Богатинов ипак подостоинствен голман е...