Македонска фудбалска репрезентација

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.137
Поени од реакции
4.011
Ако видим лош збор за Тричковски ќе скокнем одма од 4ти!
Мислам дека е стварно глупо пола од вас сеа што го плукаат кога до вчера цело време го фалевте и се лигавевте за него како бил едини играч кај нас што заслужувал да игра за репрезентација. Да, утна пенал ама на сите играчи им се случува такво нешто, башка он и млад е, таква задача најчесто на најискусните се остава. Ама се на се, искрено и јас очекував повеќе од него. Не зборам за пеналот, ете реков се случува, ама воопшто, во текот на целиот натпревар едино тој пасот кон Пандев на почеток што го направи, иначе не се виде. Тоа и претходно воглавно го мислев за него: дефинитивно е добар играч ама е некако со променлива форма, некои натпревари е ѕвезда а на други скоро не се забележува дека игра...

Пандев искрено мислам дека денес добро изигра (со исклучок на зицерот што го промаши, тоа стварно не смееше да го утне), ама барем кога ќе споредиш со последните игри што ги одигра за нас и за Интер, овој пат се трудеше и подобар беше...

Од останативе највеќе ме разочара Грнчаров, цело време чекав конечно он да го замени Митрески али претходниот натпревар не се покажа најдобро а овој пат и катастрофа, така да мислам дека сепак Мојсов ни е најдобра опција во одбрана со Новески...

Во среден ред исто Демири малце ме разочара, претходните натпревари супер играше али денес не се виде уопште... Деспотовски од друга страна многу подобро играше него што мислев, кога видов дека ќе стартува го пцуев Јонуз али ипак беше подобар него Шумуликоски или Демири...

Хасани би рекол добро се покажа, како за прв пат и толку млад и од Македонска лига, добро изигра, али ќе треба да отиде у странство и една година да игра у асална игра за да биде спремен за во репрезентација, моментално уште му е малце рано...

За Богатинов се согласувам дека на првиот гол многу напред беше али у секој случај мислам дека немаше да може да го одбрани пошто мнгоу зезнато се одби топката од Новески, така да не прави некоја разлика. Со оглед на тоа какви фрапантни грешки направи Нурединоски претходниот натпревар, мислам дека Богатинов ипак подостоинствен голман е...

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Man of the match мачката која излезе пред Шеј Гивен ! :D:LOL::D

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Не, стварно! Од кога е повикан за репрезентација Тричковски е УБЕДЛИВО НАЈДОБАР и жално е...значи ќе повторим, ЖАЛНО е некој да рече лош збор за него! Па дајте бре, и на многу поголеми играчи им се случуело да промашат пенал, што к*р го дрвите овде сега? Барем за него не сакам да чуем лош збор!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
И да, ~900 ирски навивачи беа погласни од ~28.000 Македонци...
Нема везе,беа погласни само кога ќе заќутевне ние..а после 2 примени гола и немаш многу мотиви да викаш..

Брановите од публиката ми беа едино нешто што ќе го паметам овој натпревар.. и на запад погледот е очаен,посебно од прв ред..памет за др пат карта таму да не зимам :X3:

Член од
6 април 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Da igrase Shkendija vecerva vi garantiram deka mnogu pokvalitetno ke igrase oda ova vasa reprezentacija !

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не, глупо е и у ситуаицијава у која се наоѓа комплетниов ни наш фудбал, и при таков „стручњак“ на клупа да анализираш игра и тактика. Али ај..

Головите си ги примивме на наш начин, идиотски! Кој к*р Богатинов бе излага на петерец а Ирска е у напад !? Не му идеше Кин еден на еден па да го спречи. Новески и Грнчаров беа пред него. Океј, топката удре и у Николче, ама и да не удреше многу беше излезен овој, бар едно метро поназад да беше. За вториот гол неам коментар од што беше идиотски...

Мене ме нервираше тоа што Попов кога и да земеше топка одеше на центаршут а у средина имаше 2-3 слободни играчи да подаде. Добро, од друга страна до негде и оправдано му беше тоа пошто тие 2-3 се полу(скапоцени) камења...

Добро е што бар упатија неколку шута од далечина, и тие беа во рамки на голот или бар блиску до него. Попов и Тричко имаат многу добри удари од далечина. И да му е*ам матер на Гивен кај го фати тоа од Марио.

Овој од Шкендија воопшто не ме импресионираше. Но ми се допадна како изигра Савиќ, тој ми се гледа како копија на Тричковски, тие двајца по страни и шпиц напред, против вакви екипи е одлично решение.

Али не е битно, Јонуз сеа ќе каже дека сме ја имале иницијативата но сме немале среќа, сме погодиле пречка.

А ние и понатаму тонеме... и ќе тонеме...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Da igrase Shkendija vecerva vi garantiram deka mnogu pokvalitetno ke igrase oda ova vasa reprezentacija !
Ви играше најдобриот играл на таа ваша шкендија и беше 0. Највеќе грешки имаше од сите,а се мислеше ко Роналдињо дека,ко да игра против Ренова,Пелисте и сл. екипи па го ставија у џеб ирците.

Иначе ТетексФан..... Тричковски можеби утна пенал,али дефинитивно денес,меѓу полошите на терен,ако не и најлош.Секој пат топката кај него во нозе беше изгубена топка.Не постоеше една топка што не ја изгуби,а башка што правеше гужва у средина.Еднаш по страна не истрча,само се гураше у средина па и кога имаше и доста простор да се утрча по страна.Јест да играше добро во последно време,но оваа утакмица беше стварно лош(можеби и затоа така сум разочаран од него,бидејќи знам дека може,а и има играно многу подобро).Пеналот беше само една од стварите што ги поеба.Не очекував он да изигра вака слабо.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Tolku e kapacitetot be i kraj. не е све до Јонуз.. толку им сече и готово..

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
како и 80% од присутните на стадионот денеска бев у скопје да ја видам новата арена(ја следам изградбата од мечот со норвешка па наваму:cool:) и читам наназад се делеле гратиси, партиите давале карти ова она.може е точно незнам али знам само дека и да немало ниту 1 карта гратис денеска стадионот ке беше полн.
јас и незнам шо толку се нервирате за репрезентацијата нели ви стана јасно дека не не бива???
јас си одам на натревари ке се изнавикам ке си ја истрошам негативната енергија и назад дома(не дека не сакам да победи македонија ама тоа е реалноста).
двете најголеми грешки на јонуз денеска се мојсов на местото на грнчаров и марио на местото на деспотовски.
и мора под итно да најдиме бек оти не ването се гледа дека не е бек, па заради тиа хендикеп цело време се игра по страната на попов

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Ако си тргнал со македонци бунт да правиш си се заебал, 99.9 се пички во душа, безкичмењаци и гзолижачи. -_-:unsure:
Почнувајќи од тука од форумов...без навреда друже.

Kajgana Shop

На врв Bottom