Македонска фудбалска репрезентација

F

FuckYouAll

Гостин
Е де, и ја очекувам голови. Ти потсети ме, кај нас, кои напаѓачи даваат голови?

Ми недостига Џорџи... :X3:
Тричковски се разигра, нека комбинираат нешо со Пандев и Тричковски:D
Не дека Пандев е нешо во јака форма во последно време ама пак кога има топка во него одма му се лепат 2 играчи, така да појќе простор за другите.

M

mercenary

Гостин
Ne e bitno dali ke igra Keane, ne e opasen on. Dobroto e sto nema da igra Oyle Doyle, najopasniot igrac na Ireland.
Ama i bez napagaci da igraat, nie ne sme nie ako ne primime barem 1 gol.
2-1 za Makedonija. :X3:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.452
Aбе види, не е работата да играш со срце и кога ќе извадиш нерешен резултат со Ерменија на домашен терен да плачиш по терен да се лигавиш, демек му е толку криво за државниот дрес..
Треба некој ќар да се има од него..во моментот Тричковски е далеку подобар од него, па и од Пандев..па ќе видиме што ќе покажи во сабота.
Никој не го спори Тричко, и Тричко си игра, сите викаат дека е добар.
Кажи ми за останатите? Друг напаѓач да имаме и да е подобар од Илчо во било што?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Кажи ми за останатите? Друг напаѓач да имаме и да е подобар од Илчо во било што?
Веројатно немаме ама јас би сакал да добијат шанса младиве. Пошто со Илчо се знае, жолт во први 20 минути и после виси на конец цел натпревар. Илчо е добар за појаки тимови, против Ерменија и компанија ни требаат повеќе техничари отколку коњи. Зашто не му се даде шанса на Ибраими? Не викам дека ќе биде подобар ама сепак шанса на помлади некои па може и да се покажат.

F

FuckYouAll

Гостин
Да или нека му дадат шанса на некој млад или да играме со Тричко и Пандев.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.236
Абе незнам како стојат со младите репрезентативци...многу многу и не му обрнувам внимание..ама барем ако се земи некој од таму, ќе го дај максимумот на терен кога ќе игра ..не дека Илчо не го дава, ама сепак со таа негова игра тешко дека некогаш ќе напредниме...не дека тој е крив..ама ни требаат голови :))

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.452
Веројатно немаме ама јас би сакал да добијат шанса младиве. Пошто со Илчо се знае, жолт во први 20 минути и после виси на конец цел натпревар. Илчо е добар за појаки тимови, против Ерменија и компанија ни требаат повеќе техничари отколку коњи. Зашто не му се даде шанса на Ибраими? Не викам дека ќе биде подобар ама сепак шанса на помлади некои па може и да се покажат.
А бе добро, не е во ред да се криви Илчо со Ерменија кога цел тим потфрли и назад висевме во воздух цело време.
А тоа млади - стари, видете како функционира во посилни репрезентации, посебно во оние чии играчи играат во посилни лиги од домашната.
Сакам да речам, и да скратам пошто немам време, дека Илчо ни е еден од најмалите проблеми во екипа, ако воопшто е проблем. Ние не чиниме од голманот па нагоре па дури и таму кај што сме најслаби, немаме никаква пристојна алтернатива, до таму сме паднати...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
^ Незнам ти шо очекуваш од напаѓач ама јас очекувам голови.

А ако е за со срце играње, мене нека ме земат ќе играм со срце а можит и ќе дам некој гол. (y)
ама сигурно и вакви асистенции ко за првиот гол не одбиваш... :D

Илчо е робусен напаѓач, мораш да имаш таков у екипа. Добро кај нас таков е и Ристиќ, но тој е 2 метра и кусур. Илчо знае одлично да се загради, да прими топка и да навлече играч. И тој треба да игра напред, истурен, во шеснаесетникот или пред него. Е сеа често се глупира и добива жолти јбг. Со индивидуален квалитет е далеку од најдобар кај нас, но тоа го надополнува со друго...

За Тричко пишав, моментално е единствниот кој игра на ниво, но тој не е класичен шпиц, најдобро игра како крилен напаѓач.

Но кога Јонуз го игра Илчо (скоро двометраш, спор и робусен) крило, и Шиков (скоро двометраш, спор и робусен) бек, двајцата десно, што можеш да очекуваш освен да ти е*ат матер по таа страна... :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Има некој карта на запад ?:ROFLMAO:

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Гледам ја мешате Босна и се споредуваме со нејзината ситуација...они беа казнет за скроз различна работа...имаат нешто како 3 посебни федерации за секое малцинство по една или нешто во тој стил.

Босанските навивачи направија неколку инциденти на квалификациските натпревари со Норвешка, така евентуално можат да навлечат внимание и да се направи нешто, а не само да се збори по форуми и по кафиња...

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.128
Поени од реакции
3.993
Искрено знам дека Илчо е катастрофа у последно време, ама откако Фетаи и Стојков отпаднаа поради повреда мислам дека сепак боље он да стартува покрај Тричко и Пандев отколку Савиќ кој игра у Узбекистан!?!?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
А бе добро, не е во ред да се криви Илчо со Ерменија кога цел тим потфрли и назад висевме во воздух цело време.
А тоа млади - стари, видете како функционира во посилни репрезентации, посебно во оние чии играчи играат во посилни лиги од домашната.
Сакам да речам, и да скратам пошто немам време, дека Илчо ни е еден од најмалите проблеми во екипа, ако воопшто е проблем. Ние не чиниме од голманот па нагоре па дури и таму кај што сме најслаби, немаме никаква пристојна алтернатива, до таму сме паднати...
Не не ме сфати, воопшто не мислев да кажам дека Илчо е крив за со Ерменија, бев на стадион и убаво видов што све се случуваше. Воопшто не ми беше ни муабетот да се фатам за тоа дека Илчо треба да се мења туку така се погоди да правите муабет за него и само реплицирав што мислам јас за него. Нас целиот тим ни е катастрофа, и баш како што збориш Илчо е најмал проблем.
Али сепак кога веќе се е загубено овој циклус зашто да не се даде шанса на млади репрезентативци да се испробаат за да се знае на што сме наредниот циклус. Мислам Мојсов не добива шанса поради ветерани у одбрана кој ги мрзи левото маде да го помрднат а дечкото беше прогласен за најдобар централен дефанзивец во Србија.
Ако сакаме нешто треба да се гради тим од сега за идните квалификации и да се знае кои од младите ќе може да играат тогаш, играчи како Фетаи, Ибраими Ристовски итн.
Не викам дека Илчо треба да се избрка од тимот ама сакам да видам друга формација да се смени, да се пробаат некои млади да се експриментира сега кога може.
А не ние и на пријателски и на квалификации играме едно исто, не менуваме играчи за да пробаме, менуваме од што се повредени.

Значи џабе толку кењам кога сите знаеме каде смрди кај нас, Хари мора и треба под итно да си иде макар тоа значело и наша дисквалификација од Уефа Фифа на неколку години.
Ние мора пред се под итно да го средиме домашното првенство и посебно младинските категории пред да се надеваме на нешто со репрезентацијата.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Абе илчо се мења како времево , една утакмица игра ко звер , другата ја сере :(

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Не ми е јасно ЗОШТО прават клипови во името на Комити ...кога ние неколку години сме во бојкот на фудбалската репрезентација ! Дали мислат да привлечат уште повеќе гледачи со ова не ми е јасно стварно ... А се мислам прсти тука умешано власта .. !
Инаку типивам на сигурно победа на Македонија ... Мислам доста е редно време е да победиме !

Kajgana Shop

На врв Bottom