А бе добро, не е во ред да се криви Илчо со Ерменија кога цел тим потфрли и назад висевме во воздух цело време.
А тоа млади - стари, видете како функционира во посилни репрезентации, посебно во оние чии играчи играат во посилни лиги од домашната.
Сакам да речам, и да скратам пошто немам време, дека Илчо ни е еден од најмалите проблеми во екипа, ако воопшто е проблем. Ние не чиниме од голманот па нагоре па дури и таму кај што сме најслаби, немаме никаква пристојна алтернатива, до таму сме паднати...
Не не ме сфати, воопшто не мислев да кажам дека Илчо е крив за со Ерменија, бев на стадион и убаво видов што све се случуваше. Воопшто не ми беше ни муабетот да се фатам за тоа дека Илчо треба да се мења туку така се погоди да правите муабет за него и само реплицирав што мислам јас за него. Нас целиот тим ни е катастрофа, и баш како што збориш Илчо е најмал проблем.
Али сепак кога веќе се е загубено овој циклус зашто да не се даде шанса на млади репрезентативци да се испробаат за да се знае на што сме наредниот циклус. Мислам Мојсов не добива шанса поради ветерани у одбрана кој ги мрзи левото маде да го помрднат а дечкото беше прогласен за најдобар централен дефанзивец во Србија.
Ако сакаме нешто треба да се гради тим од сега за идните квалификации и да се знае кои од младите ќе може да играат тогаш, играчи како Фетаи, Ибраими Ристовски итн.
Не викам дека Илчо треба да се избрка од тимот ама сакам да видам друга формација да се смени, да се пробаат некои млади да се експриментира сега кога може.
А не ние и на пријателски и на квалификации играме едно исто, не менуваме играчи за да пробаме, менуваме од што се повредени.
Значи џабе толку кењам кога сите знаеме каде смрди кај нас, Хари мора и треба под итно да си иде макар тоа значело и наша дисквалификација од Уефа Фифа на неколку години.
Ние мора пред се под итно да го средиме домашното првенство и посебно младинските категории пред да се надеваме на нешто со репрезентацијата.