Македонска фудбалска репрезентација

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.047
Вистина е бе, и јас кога бев вчера сабајлето во парк помина автобус со ознака ФУДБАЛСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА (во каков што се возат репрезентативците) и беше полн но неможев да видам кој има заради завесите. И доаѓам дома и читам дека биле во Охрид. Баш се изначудив али изгледа има повеќе автобуси такви или пак бил наменет за некоја помлада категорија...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Кој сака во што сака се кладиме дека Македонија тепа 100% !
И јас мислам дека сеа имаме услови за победа. Полн стадион (макар и на сила да го наполнат) може да биде фактор за нашиве, плус и Ирциве не се во некоја најсјана форма. А и трансфер период е, ќе има по некој скаут, ќе сакаат некој од нашиве да се покажат во добро светло.

Го гледам составот, и тие што не се повикани за овој натпревар, и се повеќе мислам дека во овие квалификации губиме огромна шанса само заради федерацијата и Јонуз. Па уште кога ќе ми текне Ерменија каков состав има... Од кога пратам ја фудбал, мислам дека у моменталнава генерација има најмногу потенцијал по таа од генерацијата на Христов. Знам сеа некој ќе рече, немаме, Пандев не е лидер, сите ги мрзи да играат, го дрват на терен... да точно е сето тоа, но со воведување дисциплина во тимот, имаме голем потенцијал....

Но штом ќе видам кој ни е селектор и кои фаци седат у фотељите во ФФМ... прифаќам пораз како да сме Андора.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.452
И јас мислам дека сеа имаме услови за победа. Полн стадион (макар и на сила да го наполнат) може да биде фактор за нашиве, плус и Ирциве не се во некоја најсјана форма. А и трансфер период е, ќе има по некој скаут, ќе сакаат некој од нашиве да се покажат во добро светло.

Го гледам составот, и тие што не се повикани за овој натпревар, и се повеќе мислам дека во овие квалификации губиме огромна шанса само заради федерацијата и Јонуз. Па уште кога ќе ми текне Ерменија каков состав има... Од кога пратам ја фудбал, мислам дека у моменталнава генерација има најмногу потенцијал по таа од генерацијата на Христов. Знам сеа некој ќе рече, немаме, Пандев не е лидер, сите ги мрзи да играат, го дрват на терен... да точно е сето тоа, но со воведување дисциплина во тимот, имаме голем потенцијал....

Но штом ќе видам кој ни е селектор и кои фаци седат у фотељите во ФФМ... прифаќам пораз како да сме Андора.
Ништо нема... ги памтам сите генерации од 93 наваму, ова е очај. Од федерација, преку селекторон, до играчите... не било полошо. Ама прв пат е толку лошо што само федерацијата и селекторот се доволен фактор да не се оди на стадион. Јас сум еден од тие кои редовно ја гледаа репрезентацијата, и на пријателски и во квалификации, иако не сум од Скопје, а сега и да сум во Скопје, и на овој убав стадион што го добивме, не ми се оди... Не верував дека ќе дојде до таму.

Да не се разбереме погрешно: јас би ја гледал репрезентацијата и да е послаба од ова, но со саглам организација, саглам селектор и со желба кај играчите да играат и да се надигруваат до крај. Да играат за својата публика и за себе, а не да запнуваат како луди со Англија и да се одмараат со Ерменија... без разлика со кој се игра, да се даде се од себе.

Жална вистина е дека имаме морони во организација кои немаат ни К од Капацитет да создадат услови за некаков успех...

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Ништо нема... ги памтам сите генерации од 93 наваму, ова е очај. Од федерација, преку селекторон, до играчите... не било полошо. Ама прв пат е толку лошо што само федерацијата и селекторот се доволен фактор да не се оди на стадион. Јас сум еден од тие кои редовно ја гледаа репрезентацијата, и на пријателски и во квалификации, иако не сум од Скопје, а сега и да сум во Скопје, и на овој убав стадион што го добивме, не ми се оди... Не верував дека ќе дојде до таму.

Да не се разбереме погрешно: јас би ја гледал репрезентацијата и да е послаба од ова, но со саглам организација, саглам селектор и со желба кај играчите да играат и да се надигруваат до крај. Да играат за својата публика и за себе, а не да запнуваат како луди со Англија и да се одмараат со Ерменија... без разлика со кој се игра, да се даде се од себе.

Жална вистина е дека имаме морони во организација кои немаат ни К од Капацитет да создадат услови за некаков успех...
Oдличен пост :) Тоа е тоа,заради ова болдираново јас сеа не идам иако имам можност да идам.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716

Тоа ми беше мислата, дека има потенцијал у нив, но нема желба за игра кога играат за Македонија. Од „најдобрите“ кај нас, пр. Новески кој игра одлично за Мајнц а за репрезентација го мрзи да покрие играч, па се до оние новите кои се појавуваат у репрезентација играат една утакмица асално, прават трансфер и после го дрват. Моментално сите се такви, исклучок можеби е само Тричковски, кој е единствен што у овој циклус игра на ниво. Но да, заради идиотот кој ни е на клупа и мафијашот у фотеља се повеќе у репрезентацијата се појавуваат играчи „со врски“. Моралот (ако воопшто го има) е паднат на нула, и секој доаѓа у репрезентација колку да се појави.

Сега е се загубено, мислам дека овие и евентуално наредните квалификации ќе имамве најголеми шанси за пласман на ЕП/СП, со асална дисциплина и со луѓе кои правилно ќе ја вршат работата. Ете, споредив со Ерменија, тие имаат никаков тим, но добра организација, играчите се желни за играње за својата држава, ние барем сме индивидуално подбри од нив. Но самово ова што споредувам со Ерменија а не со Словенија, Хрватска, Грција... говори до кај пропаднавме.

Ја уште сум на ставот дека треба да се вмеша и државата у ова, или да се направи бојкот, па макар и нека не дисквалификуваат како Босна. Моментално немаме ама баш ништо да загубиме освен по некоја местена утакмица. Да се почне од нула и да се вложи на долгорочен план, тоа единствената надеж.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.452
Ја уште сум на ставот дека треба да се вмеша и државата у ова, или да се направи бојкот, па макар и нека не дисквалификуваат како Босна. Моментално немаме ама баш ништо да загубиме освен по некоја местена утакмица. Да се почне од нула и да се вложи на долгорочен план, тоа единствената надеж.
Апсолутно се согласувам со ова. Еднаш додуша државата се вмеша, и кога ни се заканија од УЕФА државата почна да крши закони за да го врати старото раководство. Не знам колку ќе беше подобро, знам само дека овде некаде е дното.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Ги глеав младинците малце, до 19 години. 4-0 губат од Швабите, 3 пенала им свирнаа на нив до сеа....
Последниот Ефремов го фати али од одбиена некако ја збрцаа. Не можат половина да мрднат нашиве...
5-0 веќе е.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Стрим најдов од турска телевизија некоа.
Заврши 5-0 конечен резултат. 20тина минути само глеав, 1 шанса немавме...

F

FuckYouAll

Гостин
Ако игра Илчо Наумоски не ја глеам утакмицата.:cool:
Незнам со шо заслужил да игра во репрезентација, ако знае некој нека пиши.(n)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.452
Ако игра Илчо Наумоски не ја глеам утакмицата.:cool:
Незнам со шо заслужил да игра во репрезентација, ако знае некој нека пиши.(n)
Илчо е напаѓач што ретко го погодува голот, а игра со срце.
Другите напаѓачи исто така ретко го погодуваат голот, не знам со што играат ама не е со срце.

Тричко исклучок.

Илчо е корисен во маркирање на противничката одбрана кога ја имаат топката и секогаш внимаваат на него во тие ретки моменти кога сме во напад, што отвора простор за другите кои вообичаено немаат абер како да го искористат. На другите никој не внимава пошто од три изгледани утакмици на нашата репрезентација сваќаат дека нема потреба за такво нешто. .

Тричко исклучок, повторно.

Илчо е цврст во дуели.
Другите бегаат од дуели.

Не знам кај спаѓа Тричко во ова, i like the kid...

F

FuckYouAll

Гостин
^ Незнам ти шо очекуваш од напаѓач ама јас очекувам голови.

А ако е за со срце играње, мене нека ме земат ќе играм со срце а можит и ќе дам некој гол. (y)

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.906
Поени од реакции
7.468
Капитенот на Република Ирска, Роби Кин е неизвесен за саботниот натпревар против Македонија.
Кин со месеци има проблеми со ахиловата тетива и се бореше да биде фит за натпреварот во Скопје.
Напаѓачот на Тотенхем одигра одлично на Карлинг Купот на Нациите и евентуалното негово неиграње против Македонија ќе биде голем удар за Џовани Трапатони особено по бројните откажувања во ирскиот состав.
Сеуште официјално не е потврдена новата повреда на Кин, но Skysports информира дека Кин добил удар од неговиот соиграч Дамиен Деланеј на тренинг по што го напуштил тренингот.
Кин би можел само да биде надоврзување на големите проблеми на Трапатони кој нема да може да смета на повеќе клучни фудбалери.
Ричард Дан е суспендиран, повредени си Дарон Гибсон, Демјан Даф, Кевин Дојел и Џејмс МекКарти, учеството го откажаа и Џонатан Волтерс, Ентони Стоукс и Киеран Вествуд.

Е со овој состав со којшто се ,ако не ги победиме,не знам со кој.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.621
Поени од реакции
59.452
^ Незнам ти шо очекуваш од напаѓач ама јас очекувам голови.

А ако е за со срце играње, мене нека ме земат ќе играм со срце а можит и ќе дам некој гол. (y)
Е де, и ја очекувам голови. Ти потсети ме, кај нас, кои напаѓачи даваат голови?

Ми недостига Џорџи... :X3:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.236
Е де, и ја очекувам голови. Ти потсети ме, кај нас, кои напаѓачи даваат голови?

Ми недостига Џорџи... :X3:
Aбе види, не е работата да играш со срце и кога ќе извадиш нерешен резултат со Ерменија на домашен терен да плачиш по терен да се лигавиш, демек му е толку криво за државниот дрес..
Треба некој ќар да се има од него..во моментот Тричковски е далеку подобар од него, па и од Пандев..па ќе видиме што ќе покажи во сабота.

Kajgana Shop

На врв Bottom