Македонска фудбалска репрезентација

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ништо и од гостинските навијачи кои веќе се стигнати во скопје и најавата за 4.000 навијачи од кои -

Само 900 Ирци

Претходница на ирските навивачи од вчера се во Скопје
Само разочарувачки 900 Ирци ќе допатуваат во Скопје за утрешниот дуел (21.30 ч.)

Ова може да значи и дека нема да биде надмината поставената граница и првпат во историјата на спортски натпревар во Македонија да се соберат 30.000 гледачи. Релативно малата посета на Ирците воедно ќе биде и големо разочарување и за скопските кафеанџии, кои в сабота очекуваа да одат кон дома со „грниња полни злато“, како и секојпат досега кога гостувала репрезентација од Островот. Вистинска премија тие добија кога на Градски гостуваше репрезентацијата на Англија, па и на Шкотска, и главниот град беше преполн со „дарежливи“ островјани.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=6311952269&id=19&prilog=0&setIzdanie=22296

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Ништо чудно.
И така претпоставував дека нема да дојдат толку многу навивачи, некако пренапумпана бројка беше се со цел да се создаде атмосфера на ирска инвазија :)

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
Само 900 ирци :))) и 900 не е малце. Сите знаевме дека нема да бидат 4 иљади и дека бројката беше крената намерно за да се направи атмосвера АМА џабе им е доека не си оди Хари нема да можат да направат атмосвера треба да им биде јасно.
Кој ќе брани за нас ??

Suprevisor ја да сакав да купам карта ќе си купев како и секогаш што сум си купувал ( читај ко прво глупо ми е да побарам гратис ) бидејќи парите ваљда оделе за репрезентација ама сега џебот на Хари да му го пунам??? Не бе брат он доволно си го напуни џебот доста му е.
Брат немам ништо против груевски ( уствари имам ама и против другите не само против него ). Не е место за него да се дискурита тука само си пишав што мислам ( ако биде така да мидадеш три зеленки, а ако не биде така ја тебе ќе ти дадам :) )

MkdForever

Комита
Член од
20 ноември 2008
Мислења
39
Поени од реакции
19
Има ли некоја официјална бројка на купени карти за утрешниот натпревар ?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Вреди и ова да се потенцира :)

Нема да дојдат многу Ирци поради проблемот со авио-врските. Нема директен лет од Даблин за Скопје. За да се стигне до тука треба да се сменат два, па и три лета. Тоа е многу. Затоа некои се откажуваат да тргнат на патување“, велат ирските фанови и продолжуваат:

„Втората причина е цената за билет. За нас чини 20 евра што не е многу, но овде дознавме за домашната јавност чини од нешто помалку од две евра до пет. Мислам дека тоа не е добро. Различни цени на влезници за домашни и гостински навивачи за ист натпревар е нешто за кое и УЕФА не се согласува“.

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=F0B6B165818AC04CBD66DA719EDC63B3

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Болесници! На оваа глупост треба да има официјална реакција од групата затоа што се работи за класична злоупотреба.
Тие злоупотребуваат затоа што така и вие сте ги научиле.За 5 гајби пива и гостувања си го шиткавте газот на фудбалската федерација.Ова се глупости што ги има само кај нас и на никое друго место во светот .Толку сме бедни што ни нема крај.Кај го има тоа во светот навивачка група да бодри репрезентација?Само кај нас и на никое друго место.Отишле Комити,Чкембари,Фемили,Војводи,Бојси во Хрватска да навиваат за Македонија и тоа со транспаренти ,а не обележја на репрезентација.Комити со црно-црвен транс,Чкембари со зелен транс,Бојси со црвено-бел транс и да не набројувам уште глупости.Каква допирна точка има зелената боја со бојата на нашата репрезентација.Тоа што нивните воџи се огребале гостување незначи дека треба да одат и да не срамат таму.Некој ќе помисли дека Ирска игра таму.Еве утре нека отидат Чкембари, нека си го закачат зелениот транс и таман ќе се здружат со овие од Ирска,поради тоа што овие нема да знаат да разграничат дали се навивачи на Македонија или Ирска.Кумани во Куманово против Бугарија закачиле плави транспаренти,а вејат црвени знамиња?Каква допирна точка има плавата со боите на нашата репрезентација?Јас незнам,одговори ми ти ако знаеш?Сити Парк Бојс ги нема три години да навиваат и одеднаш се појавуваат на кошаркарска репзентација со трансови Сити Парк Бојс!Кој резил!Нашите толку се навивачи што поради едно гостување на страна веднаш газот си го продаваат на федерацијата.Затоа и имаме нула тифо сцена баш поради тие куртони.Или нека се направи навивачка група ко стилот на Четници,Босниан Фанатикос и ред други,а не вака да одат Комити,Чкембари и други да се бламираат.

На трибина имаш од сите можни бои што можеле да се стават.Некој да не гледа од страна ќе мисли дека игра Ирска,Швајцарија,Франција,а не Македонија.Каков народ такви и навивачи(ебиветри)

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.480
Како оди ситуацијава со картите,немој да ми кажете дека сите се распродадени?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Тие злоупотребуваат затоа што така и вие сте ги научиле.За 5 гајби пива и гостувања си го шиткавте газот на фудбалската федерација.Ова се глупости што ги има само кај нас и на никое друго место во светот .Толку сме бедни што ни нема крај.Кај го има тоа во светот навивачка група да бодри репрезентација?Само кај нас и на никое друго место.Отишле Комити,Чкембари,Фемили,Војводи,Бојси во Хрватска да навиваат за Македонија и тоа со транспаренти ,а не обележја на репрезентација.Комити со црно-црвен транс,Чкембари со зелен транс,Бојси со црвено-бел транс и да не набројувам уште глупости.Каква допирна точка има зелената боја со бојата на нашата репрезентација.Тоа што нивните воџи се огребале гостување незначи дека треба да одат и да не срамат таму.Некој ќе помисли дека Ирска игра таму.Еве утре нека отидат Чкембари, нека си го закачат зелениот транс и таман ќе се здружат со овие од Ирска,поради тоа што овие нема да знаат да разграничат дали се навивачи на Македонија или Ирска.Кумани во Куманово против Бугарија закачиле плави транспаренти,а вејат црвени знамиња?Каква допирна точка има плавата со боите на нашата репрезентација?Јас незнам,одговори ми ти ако знаеш?Сити Парк Бојс ги нема три години да навиваат и одеднаш се појавуваат на кошаркарска репзентација со трансови Сити Парк Бојс!Кој резил!Нашите толку се навивачи што поради едно гостување на страна веднаш газот си го продаваат на федерацијата.Затоа и имаме нула тифо сцена баш поради тие куртони.Или нека се направи навивачка група ко стилот на Четници,Босниан Фанатикос и ред други,а не вака да одат Комити,Чкембари и други да се бламираат.

На трибина имаш од сите можни бои што можеле да се стават.Некој да не гледа од страна ќе мисли дека игра Ирска,Швајцарија,Франција,а не Македонија.Каков народ такви и навивачи(ебиветри)
Многу добро кажано шефе.Многу изиграваат овде,жртви ова она.

М

Мартин`

Гостин
Како оди ситуацијава со картите,немој да ми кажете дека сите се распродадени?
Исто и мене ме интересира, дали ќе можат утре да се купат ?
И уште нешто бидејки не сум од Скопје, далеку ли е Филип II аренава од Железничка ? и каков превоз има до таму мислам има ли редовни автобуски линии ?

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Мислам дека утре ќе ги згазиме Ирците, редно е да победиме.

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
И уште нешто бидејки не сум од Скопје, далеку ли е Филип II аренава од Железничка ? и каков превоз има до таму мислам има ли редовни автобуски линии ?
Би требало да имаш карти, не верувам сите да се продадат. Иначе не е далеку, 30 минути пешки.. најди го Вардар и иди по кејот, сигурно ќе го најдеш стадионот :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па од транспортен не е близу имаш едно 4 км пешки одење ти е околу 30 минути сигурно со такси ќе те фати околу 150 можда не сум сигурен.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.695
Ништо и од гостинските навијачи кои веќе се стигнати во скопје и најавата за 4.000 навијачи од кои -

Само 900 Ирци

Ги видов дел од овие вечерва:D
Колку испија на вино испија на баскерфест алал да им е:ROFLMAO:
Двајцава старци се најголеми мањаци, седеа кај рекорсд и ги буљаа сите женски што поминуваа:ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom