Македонска фудбалска репрезентација

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Oк, доста е интернет за вечерва.
Добра ноќ екипо.
Ти велиш за мене добра ноќ..а нашиот комрад од Интерашкиот фан клуб со цел памет ги спореди Киеза и Сане.....Киеза еднонасочниот полошата верзија од Хесус Навас,Кандрева(на млади години) и Сержо Консисао го спореди со Сане кој дроби буквално фудбалски..незадржлив е, во секој момент е напаст за противниците во Баерн...ебаниот Киеза кој ви делува прејак во Јувентус бидејќи сите други се за греота.

И секако севселенската Кајгана експертиза што носи заклучоци од еден натпревар или една сезона..Вернер слаб е 5 месеци и вчера промаши зицер и готово слаб играч е.....ама не знам како не работите фудбалски скаути досега.
Автоматски споено мислење:

некој ретардиран фудбалер од Болоња.
Поарно да беше од Болоња...барем викендот ќе си имавме сигурна победа вџеб...вака со Сориано и Паласио синчињата можат да ни ја дупнат глата утре :(

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.814
Seuste mene mi izgleda toa neverojatno, pobedivme cetiri kraten svetski sampion, Germanska masinerija koja ima gazeno se pred sebe, go ima demolirano i ponizeno Brazil so rezultat 7-1, celi 20 godini neznaese za poraz, im otidovme nie i gi plesnavme, deluva nevozmozno neka si ebe mater. :D
Werner e nasiot heroj apsolutno, omilen napagac mi stana po ovaa utka, daj boze da zableska vo Chelsea, se najdobro mu posakuvam vo karierata. :D

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.561
Поени од реакции
5.605
Ти велиш за мене добра ноќ..а нашиот комрад од Интерашкиот фан клуб со цел памет ги спореди Киеза и Сане.....Киеза еднонасочниот полошата верзија од Хесус Навас,Кандрева(на млади години) и Сержо Консисао го спореди со Сане кој дроби буквално фудбалски..незадржлив е, во секој момент е напаст за противниците во Баерн...ебаниот Киеза кој ви делува прејак во Јувентус бидејќи сите други се за греота.

И секако севселенската Кајгана експертиза што носи заклучоци од еден натпревар или една сезона..Вернер слаб е 5 месеци и вчера промаши зицер и готово слаб играч е.....ама не знам како не работите фудбалски скаути досега.
Брат немој со Вернер те молам...
Па уше како убаво си кажуваш, па слаб е 5 месеци (само) и вчера промаши зицер :D
Исто така го спореди Вернер со Имобиле, и уште кажа дека Имобиле е полуиграч.
Фан на Интер си. Ваљда знаеш што може и што прави Чиро.
Јас само не знам како дојде до заклучок дека Тимо Вернер е подобар играч од Чиро Имобиле те молам објасни ми :D

Иначе каков натпревар, каков ролеркостер од емоции...
Секоја чест за момците! Едвај чекам да ги видам на Европско, па здравје и на Светско следно лето!

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Лага.
6 се, од кои 5 у поле.
Ноер, Суле, Кимих, Горецка, Сане и Гнабри.

Суле на пола од утакмиците е прва постава, Сане такоџе. Гнабри не е некој бетон и незаменлив.

Така да, ги добиваме Ноер, Кимих и Горецка како незаменливи германци у Баерн.
Милер не игра за репка.
Боатенг истотака, а и од овој нема што да се очекува веќе.

П.с одговорно тврдам дека Киеза е појак од сите крила на Германија. До еден.

Шпанија-Германија 6-0 хлахахаханцо hhhh
Милер е стандарден у Баерн и моментално е у јака форма и веќе медиумите пишуват дека треба да биде повикан пошто нападот на Германија е тапа, стандарден па донекаде и Боатенг. Лев ги отпиша пред 2 години Милер, Боатенг и Хумелс.
Со Гнабри, Сане и оној арапот Јоунес како и да е се тешко срање во напад. Се надевам дека пак и на градски кога ќе дојдат ќе излезе со вакви второразредни кунта кинте и арапи во тимот и да ги нашлакаме пак пред 30к публика.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Голем патлак ако Германците имаат на папир најјаки играчи, на терен изгледаат ко полуаматери.. Јас одговорно тврдам и вложувам две мадиња дека у било кое време ќе го јадат немиен од Белгија и Франција.. У било кое време и место.. Значи ако сакаат и богови нека им играат, на терен се камења.. Толку.. Никад нема да бидат фаворит во прв ешалон за европсково.. НИ КАД..

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.081
Поени од реакции
24.121
Голем патлак ако Германците имаат на папир најјаки играчи, на терен изгледаат ко полуаматери.. Јас одговорно тврдам и вложувам две мадиња дека у било кое време ќе го јадат немиен од Белгија и Франција.. У било кое време и место.. Значи ако сакаат и богови нека им играат, на терен се камења.. Толку.. Никад нема да бидат фаворит во прв ешалон за европсково.. НИ КАД..
najjako e vaka koga otpisuvaat germanci pa i use na prvenstvo lol... decko ne letaj, vo red e sfakame deka ne se briljantni vo momentot ama od ova ako izvlecat pouki a veruvam ke izvlecat oni ke bidat i te kako razlicen i pojak tim za euroto

Византиецот

NO! you ass.
Член од
14 март 2021
Мислења
2.789
Поени од реакции
6.338
najjako e vaka koga otpisuvaat germanci pa i use na prvenstvo lol... decko ne letaj, vo red e sfakame deka ne se briljantni vo momentot ama od ova ako izvlecat pouki a veruvam ke izvlecat oni ke bidat i te kako razlicen i pojak tim za euroto
хахаха па знаеш кај нас какви заклучоци се вадат од ракав. Готово закопана е Германија, земја што има милјарди на готовс за вложување во фудбалот ко бизнис.
Фудбалот е пари. Толку.

Супер е што победивме. Им посакувам одлична игра и многу понатамошен успех на сите наши фудбалери, посебно на европско. Јас ќе се радувам кога ќе победуваат и ќе ги бодрам кога ќе губат.

Член од
19 август 2017
Мислења
270
Поени од реакции
864
Panini.jpg

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Џонтра фокусирај се на Видара, таму си јак. За стручни експертизи си далеку од г-дин Вајсмилер и мојот долгогодишен пријател, кроткиот, честит и добар човек Мондонико.
Ајт иш со се Киеза јакиот. Киеза со Сане го спореди бе. :tapp: Бришка од темава, бан би добил за тресење глупости да не беше влијателен член.

Член од
19 август 2017
Мислења
270
Поени од реакции
864
Се гледа дека веќе на друг начин не перцепираат.

Чим англиски медиум, во статија каде што ги анализираат само топ репрезентациите, издвоиле секција "Beware" со нас, кажува нешто.

И друг пат ние (и други мали репрезентации), правеле подвиг, но не било прикажувано во вака сериозен контекст, не од англиски (западњачки медиум).

https://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-9426451/Germany-vulnerable-beware-North-Macedonia-TEN-things-learned-World-Cup-qualifiers.html

41215932-9426451-image-a-49_1617270525693.jpg

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.367
Поени од реакции
85.272
Се уште се смеам на тоа што цел свет сфати дека Сане требаше жолт да добие, само на форумов никој не смета дека Македонија беше оштетена

1617363462693.png
Автоматски споено мислење:

Предобро видео :D

Никад не сме биле вака популарни од спортски аспект како утакмицава

Кадаров :pos:

Кој треба да биде ова горе?

1617363604021.png

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.146
Поени од реакции
18.130
Џонтра фокусирај се на Видара, таму си јак. За стручни експертизи си далеку од г-дин Вајсмилер и мојот долгогодишен пријател, кроткиот, честит и добар човек Мондонико.
Ајт иш со се Киеза јакиот. Киеза со Сане го спореди бе. :tapp: Бришка од темава, бан би добил за тресење глупости да не беше влијателен член.
Не дека сум импресиониран од прекрасните зборови за мене :coffee: и по автоматизам мора да се сложам, ама и според мене Сане > Киеза.

Иако игра за Јувентус, сепак Киеза е далеку од техниката и фудбалската способност на Сане. Германецов е техничар, брз, продорен, со доста јака визија. Дури, иако и двајцата се крила, не се за споредба.
Основата на Сане е левак, кој игра десно крило и бара простор секогаш навнатре. Киеза е деснак, доста добар на десно крило со повеќе класични одоговорности, како центаршутеви и претркување.

Против Порто докажа дека може да игра и на лево крило кое влегува навнатре, ама сепак мислам дека повеќе може да се докаже на десната страна.

Е сега, кога веќе ги споредивте, според мене малку ја преценувате Италија, особено во нападот. Белоти и Берарди се чисти просеци, со такви како нив тешко дека Италија може да се рамни со Германија. Киеза и Имобиле се многу подобри играчи, ама генерално Италија е слаба во нападот.

Всушност Италија е сосема просечна во состав, им се погоди квалификациите да ги играат против доста слаби противници и со стегната игра, базирана на одбрана да изгледа дека всушност газат.

Минатите квалификации за противници Италија ги имаше: Финска, Лихтенштајн, Грција, Босна и Ерменија.

Видете во Лига на Нации, одма се покажа мачење против Холандија и Полска, иако завршија прво. Бинарни резултати, 0-0, 0-1. А замислете, Холандија и Полска се далеку од нешто посебно.

Италија сметам дека е позади Франција, Германија, Шпанија, па дури и Англија, иако дечките од островот, каков и состав да имаат, сепак на крај пак пропаѓаат. За Португалија немам претстава.

Kajgana Shop

На врв Bottom