- Член од
- 5 јуни 2017
- Мислења
- 126
- Поени од реакции
- 90
Ти си овој???Околу 2% годишно во еден правец
https://www.kb.com.mk/Default.aspx?sel=1000&lang=1&uc=10&par=1483
Ти си овој???Околу 2% годишно во еден правец
ГД Гранит АД Скопје потпиша договор за отстапување на подизведувачките договори одDobro kako go razbirate ova
https://www.seinet.com.mk/FileServer.aspx?file=52813
Jas ko sto razbiram makedonski, otstapuvanje znaci imale dogovor i sega go nemaat
Ke bese ubavo da dobievme nekoe pogolemo objasnuvanje, zosto otstapile, ima li kompenzacija itn.
Mislam 54M eur ne se bas sitna para
Prav siГД Гранит АД Скопје потпиша договор за отстапување на подизведувачките договори од
Конзорциумот Трансмет ДОО и Херинг ДД Широки Бријег за изведување на проектот
Автопат Кичево-Охрид .
Вредноста на неизвршените работи кои се предмет на отстапувањето изнесува 54.442.364 ЕУР.
Оваа како што го сваќам е дека конзорциумот ги отстапува своите договори на Гранит, не верувам дека Гранит отстапува на блокирана фирма која газдата не се знае дали ќе оди во затвори или не (нема да оди ама мош ќе стават некој да не и се смее цел свет).
1. Трошоци за трансакција и брокерски провизии околу 1,2 - 1,7% . . . . зависи од сумата на влогот . . . . Зборувам за суми од 10.000+ еур ....@bosko007 preku koj broker ja napravi transakcijata? Ima li godisno odrzuvanje, provizii za polnomosnik? kazi pokonkretno.
Не сум тој, преку друг брокер реализирав . . .
Гранит ја превзема работата на Трансмет и сега покрај нивната делница ќе ја работат и делницата на Трансмет на автопатот Кичево - Охрид што е одлично и значи дека Гранит има обезбедено работа за следните 3 години и тоа све нискоградба каде се најјаки . . . .Dobro kako go razbirate ova
https://www.seinet.com.mk/FileServer.aspx?file=52813
Jas ko sto razbiram makedonski, otstapuvanje znaci imale dogovor i sega go nemaat
Ke bese ubavo da dobievme nekoe pogolemo objasnuvanje, zosto otstapile, ima li kompenzacija itn.
Mislam 54M eur ne se bas sitna para
Како 2% годишно, па првата провизија ја одма на почеток еднаш и после следна година плаќаш само 02,-0,5%?1. Трошоци за трансакција и брокерски провизии околу 1,2 - 1,7% . . . . зависи од сумата на влогот . . . . Зборувам за суми од 10.000+ еур ....
2. Провизии за годишно чување на акции 0,2%-0,5% годишно . . . .
Вкупно околу 2% годишно . . . . .
Ма уште сите се на почеток и сега сите учиме . . . Трошоците се различни од берза до берза... најефтини се поголемите комерцијални берзи . . . . Јас полека префрлам не се летам, и не мислам да префрлам повеќе од 30% портфолио . . . .
Јас што знам засега работат НЛБ, Шпаркасе и сега читам Комерцијална . . . .
Не сум тој, преку друг брокер реализирав . . .
Гранит ја превзема работата на Трансмет и сега покрај нивната делница ќе ја работат и делницата на Трансмет на автопатот Кичево - Охрид што е одлично и значи дека Гранит има обезбедено работа за следните 3 години и тоа све нискоградба каде се најјаки . . . .
Не знам со сигурност, не сум ги прател како балканскиве банки . . . . Сега почнувам да анализирам, претходно само цена и финансиски параметри пратев . . .Бошко, сигурно детално си анализирал, ама која е причината што европските банки се толку утепани? Економијата функционира релативно добро, завршија отписите од грчките обврзници... Која е причината за волку ниската нивна цена?
Здраво на сите, нов сум во овој свет на акции и знам дека од неодамна можеме да купуваме интернационални акции. Каде има најмали провизии, шпаркасе, илирика..?Јас почнав да тргувам преку Шпаркасе брокер . Влегов во BABA, AMZN, TSLA и хеџирам со GLD (ETF). Трошоците ми се горе доле слични со тргување на МСЕ само плус е тој за чувањето на хв годишно што се наплаќа месечно.
Брокерски + Трансакциски за порамнување = 0,8% -1,5% по налог 3000 - 6500 ЕУР соодветно според големината на налогот.
За чување 500 ден месечно минимум или 0,5% годишно за портфолио до 50.000 еур
Dzabe profesore, ovde nikoj ne go interesiraat nasite banki, site zaminaa na wall strБанките во СРМ функционираат фантастично, растат и депозитите и кредитите со одлично и стабилно темпо повеќе од година дена:
Прегледај го приврзокот 212855
П.С. Еуростандард лани работела со загуба од околу 6,5 милиони евра