- Член од
- 15 август 2018
- Мислења
- 75
- Поени од реакции
- 65
Na vakvi rezultati shto gi pravi momentalno Ohridska banka, mozebi e poubavo da ne se prodade.
Сигурно ќе земат една. Но која . . .А ако изненадат и наместо Охридска ја земат Тутунска?![]()
Најубаво е . . . но во прашање е стратегија на СГ, а помалку им е битна цена . . .Na vakvi rezultati shto gi pravi momentalno Ohridska banka, mozebi e poubavo da ne se prodade.
На нивно место би ги купил и Охридска и Тутунска и после спојувањето ќе добијам најголема банка во државата. Со рационлизација ќе се скратат и доста трошоци за вработени, кирии и слично и ете ти најпрофитабилна банка. Само не верувам дека ОТП имаат толку кеш за двете.Јас да сум на нивно место би ја купил Охридска, а ти . . .
Зар некој уште верува во тие приказни ???Sekoj den najavuvaat patista i zabrzana gradba. Prognoza kolku procenti kje e na kraj na godina kapitalnite investicii?
Moja prognoza 60- 70 % ako odma zasukaat rakavi
Ептен позитивен поглед на работитеKMB nema veke na 5150 ideme na 5200 pa nagore ama ke pocekaat mozda ke se zaebe nekojOHB nema pod 6800 a nema popust ni na stb pod 1155
Uni nesto ima sitno na 2400 pred poletuvanje e a i MTUR se sprrma na 4800 . TNB se laze nekoj deka ke kupi pod 14100 pa duri i GRNT lesno ke ide na 850 .
Da ne zaboravam MPT sramezlivko ide nad 47000 pa na daljeNema veke zivot na veresija doslo vreme da se plati kako treba
![]()
Неможе бе другар сега да има еуфорија на сред референдум , и јас сакам да биде зелено МСЕ ама во моментов никој не е 100 % сигурен од инвеститорите дека референдумот ке успее , поготово после сите изјави па бојкот па како овој договор бил многу лош ..Ебате, и НАТО, и еуфорија, и оптимизам, и експерти, и економија, и берза. . .
Денес истргувано . . .
СТБ, ТНБ, ОХБ . . . НУЛА
КМБ дури 8 акции
АЛК стабилни 11 акции
Окта 12 акции
Телеком брилијантни, најголеми 20 акции . . .
потентен МАКСТИЛ огромна нула. . .
Ова НАТО ќе ги затвори и оние малку брокерски куќи што останаа . . .
Што би со онаа нато еуфорија?? Има ли некој некое објаснување?? Ајде оптиммисти, купувате ли нешто или вас уште животот не ве стигнал, па немате кеш . . . Кога би верувал јас толку во влада, нато, еу се ќе испокупувам . . . .
Изгледа пак ние песимистите ќе ве вадиме од депресија . . . Од утре полека почнувам да се враќам на берза, заврши одморот . . .
п.с.
Ало Влада, свестете се . . без скок на МБИ10 од 15-20% не излегувам на референдум . . . Џабе ли ме лажеа на форумов пред 2 месеца со НАТО и ЕУ . .
Ако дадете едно 20% може да правиме муабет, па време е и мене да ме фати од тој ваш ЖИВОТ . . .[DOUBLEPOST=1536601729][/DOUBLEPOST]
Зар некој уште верува во тие приказни ???
Па тие една улица кон Сопиште година дена неможат да пуштат, а готова е . . . Камо ли повеќе . . .
НЕСПОСОБНИ СЕ...
70% е слабо . . . А без капитални инвестиции нема 3,2% раст бдп . . .
нивната гувернерка тоа го вика не бате Боле . . .
https://telma.com.mk/samo-ako-se-ostvarat-kapitalnite-investitsii-ke-dojdeme-do-planiraniot-rast-pochachuva-guvernerkata-bezhovska/
Овакви изјави кога ќе видам значи се прашувам какви луѓе дојде ред да ја кројат судбината на Македонија.Македонија мора да влезе во ЕУ и Нато , во ЕУ нз кога но еднаш ке се влезе за малце да заличиме на држава .. 21 век сме неаме ни канализација ни нормални патишта све е катастрофа во државава ..
Ова не е за партија , овде се работи за иднината на Македонија , народов ако го слуша Вмро отиде Макесонија у курац ..
Јас бев цело време против тоа НАТО еуфорија, а ти пишуваше глупости . . .Неможе бе другар сега да има еуфорија на сред референдум , и јас сакам да биде зелено МСЕ ама во моментов никој не е 100 % сигурен од инвеститорите дека референдумот ке успее , поготово после сите изјави па бојкот па како овој договор бил многу лош ..
Знам дела си фан на Вмро , ок твое право но да го прават народов глуп веќе не им поминува , пола поранешна партија извесно е дека ке заврши во затвор ..
Оваа еуфорија се чекаше 10 години на берза , ова нема да застане ..
Очекувам до средина на Јули
Алкалоид 9.500 , Гранит 1.300 , Комерцијална 7,000 , Охридска 8,000 ова не се оптимистички туку достижни бројки во еуфорија ...
Се согласувате ..![]()
Ке полетаме кога Заев ке објави дека е конечен постигнат договор , веројатно ке биде денеска ололу 15-16 часот на прес конференција! (Северна Македонија)
Нека каже Bosko сега дали волку ке одеше Комерцијална ако не беше еуфоријата за Нато и ЕУ?
Ама искрено нека одговори , знаеме сега сите убаво како ни се множат парите ама ајде сепак од инат ке плукаме по Заев и името![]()
Очекувано Северна Македонија е конечно решение и шанса за влез во Нато и ЕУ !
МСЕ од утре па натака треба да влијае и да видиме колку може да оди возот , мои очекувања се дека возот може да оди таму негде до крајот на Септември кога ке биде и референдумот![]()
Кратко и јасно ке ти одговорам , ке дојде до 6.000 за побрзо од месец дена во новата еуфорија за Нато
Јас никогаш Комерцијална нема да ја продадам под 6.000 , очекувам да оди над 6.000 при влез во Нато , за мене берзата е сигурна ако влеземе Нато , а Комер банка секако се ќар не гледам никава паника![]()