- Член од
- 15 август 2018
- Мислења
- 73
- Поени од реакции
- 63
Na vakvi rezultati shto gi pravi momentalno Ohridska banka, mozebi e poubavo da ne se prodade.
Сигурно ќе земат една. Но која . . .А ако изненадат и наместо Охридска ја земат Тутунска?
Најубаво е . . . но во прашање е стратегија на СГ, а помалку им е битна цена . . .Na vakvi rezultati shto gi pravi momentalno Ohridska banka, mozebi e poubavo da ne se prodade.
На нивно место би ги купил и Охридска и Тутунска и после спојувањето ќе добијам најголема банка во државата. Со рационлизација ќе се скратат и доста трошоци за вработени, кирии и слично и ете ти најпрофитабилна банка. Само не верувам дека ОТП имаат толку кеш за двете.Јас да сум на нивно место би ја купил Охридска, а ти . . .
Зар некој уште верува во тие приказни ???Sekoj den najavuvaat patista i zabrzana gradba. Prognoza kolku procenti kje e na kraj na godina kapitalnite investicii?
Moja prognoza 60- 70 % ako odma zasukaat rakavi
Ептен позитивен поглед на работитеKMB nema veke na 5150 ideme na 5200 pa nagore ama ke pocekaat mozda ke se zaebe nekoj OHB nema pod 6800 a nema popust ni na stb pod 1155 Uni nesto ima sitno na 2400 pred poletuvanje e a i MTUR se sprrma na 4800 . TNB se laze nekoj deka ke kupi pod 14100 pa duri i GRNT lesno ke ide na 850 .
Da ne zaboravam MPT sramezlivko ide nad 47000 pa na dalje Nema veke zivot na veresija doslo vreme da se plati kako treba
Неможе бе другар сега да има еуфорија на сред референдум , и јас сакам да биде зелено МСЕ ама во моментов никој не е 100 % сигурен од инвеститорите дека референдумот ке успее , поготово после сите изјави па бојкот па како овој договор бил многу лош ..Ебате, и НАТО, и еуфорија, и оптимизам, и експерти, и економија, и берза . . .
Денес истргувано . . .
СТБ, ТНБ, ОХБ . . . НУЛА
КМБ дури 8 акции
АЛК стабилни 11 акции
Окта 12 акции
Телеком брилијантни, најголеми 20 акции . . .
потентен МАКСТИЛ огромна нула . . .
Ова НАТО ќе ги затвори и оние малку брокерски куќи што останаа . . .
Што би со онаа нато еуфорија?? Има ли некој некое објаснување?? Ајде оптиммисти, купувате ли нешто или вас уште животот не ве стигнал, па немате кеш . . . Кога би верувал јас толку во влада, нато, еу се ќе испокупувам . . . .
Изгледа пак ние песимистите ќе ве вадиме од депресија . . . Од утре полека почнувам да се враќам на берза, заврши одморот . . .
п.с.
Ало Влада, свестете се . . без скок на МБИ10 од 15-20% не излегувам на референдум . . . Џабе ли ме лажеа на форумов пред 2 месеца со НАТО и ЕУ . .
Ако дадете едно 20% може да правиме муабет, па време е и мене да ме фати од тој ваш ЖИВОТ . . .[DOUBLEPOST=1536601729][/DOUBLEPOST]
Зар некој уште верува во тие приказни ???
Па тие една улица кон Сопиште година дена неможат да пуштат, а готова е . . . Камо ли повеќе . . .
НЕСПОСОБНИ СЕ...
70% е слабо . . . А без капитални инвестиции нема 3,2% раст бдп . . .
нивната гувернерка тоа го вика не бате Боле . . .
https://telma.com.mk/samo-ako-se-ostvarat-kapitalnite-investitsii-ke-dojdeme-do-planiraniot-rast-pochachuva-guvernerkata-bezhovska/
Овакви изјави кога ќе видам значи се прашувам какви луѓе дојде ред да ја кројат судбината на Македонија.Македонија мора да влезе во ЕУ и Нато , во ЕУ нз кога но еднаш ке се влезе за малце да заличиме на држава .. 21 век сме неаме ни канализација ни нормални патишта све е катастрофа во државава ..
Ова не е за партија , овде се работи за иднината на Македонија , народов ако го слуша Вмро отиде Макесонија у курац ..
Јас бев цело време против тоа НАТО еуфорија, а ти пишуваше глупости . . .Неможе бе другар сега да има еуфорија на сред референдум , и јас сакам да биде зелено МСЕ ама во моментов никој не е 100 % сигурен од инвеститорите дека референдумот ке успее , поготово после сите изјави па бојкот па како овој договор бил многу лош ..
Знам дела си фан на Вмро , ок твое право но да го прават народов глуп веќе не им поминува , пола поранешна партија извесно е дека ке заврши во затвор ..
Оваа еуфорија се чекаше 10 години на берза , ова нема да застане ..
Очекувам до средина на Јули
Алкалоид 9.500 , Гранит 1.300 , Комерцијална 7,000 , Охридска 8,000 ова не се оптимистички туку достижни бројки во еуфорија ...
Се согласувате ..
Ке полетаме кога Заев ке објави дека е конечен постигнат договор , веројатно ке биде денеска ололу 15-16 часот на прес конференција! (Северна Македонија )
Нека каже Bosko сега дали волку ке одеше Комерцијална ако не беше еуфоријата за Нато и ЕУ ?
Ама искрено нека одговори , знаеме сега сите убаво како ни се множат парите ама ајде сепак од инат ке плукаме по Заев и името
Очекувано Северна Македонија е конечно решение и шанса за влез во Нато и ЕУ !
МСЕ од утре па натака треба да влијае и да видиме колку може да оди возот , мои очекувања се дека возот може да оди таму негде до крајот на Септември кога ке биде и референдумот
Кратко и јасно ке ти одговорам , ке дојде до 6.000 за побрзо од месец дена во новата еуфорија за Нато
Јас никогаш Комерцијална нема да ја продадам под 6.000 , очекувам да оди над 6.000 при влез во Нато , за мене берзата е сигурна ако влеземе Нато , а Комер банка секако се ќар не гледам никава паника