Чомовски е мизерија . . .
Ова е дно на новинарство . . . Срамотно и досадно интервју. . .
Незнам зошто Чомовски се плетка со економско банкарски теми . . . Тотално неписмен и неинформиран . . .
Да сум на местото на Богов не би одел кај него на интервју . . . Дури и Богов поради љубезност и добро воспитание изгледаше смешно . . . .
Богов беше добар гувернер и треба да остане . . .
p.s.
не сум љубител на Топлификација , па затоа не ја коментирам.
Би сакал да обрнам внимание на една ризична акција која може да има одлична иднина, но би можела да ја доживее судбината на Агрокор . . . ЗК Пелагонија е компанија во која имам 6-7% од портфолиото....
Големо задолжување, големи инвестиции, сметководствени акробации(оваа година со залихите), проблематични сопственици . . . .
Дали оваа година ЗПКО консолидирано ќе помине 2 милиони евра ???
Дали следната година ЗПКО консолидирано ќе помине 4 милиони евра ???
Никаде на повидок пари, нови кредити, но јас сум оптимист . . . . . Ова е моја најризична инвестиција, па да видиме . . . . Компанијата има страшен потенцијал, но треба добар менаџмент. . . . Годишно продава струја од 8 милиони евра!!!
Не ја препорачувам, но ја нотирам за да можете за некоја година да ме плукате . . .
Топло препорачувам банки, се знаат моите фаворити, ЗПКО е ризик со поголем потенцијал, но треба да се сработи, а таму некако споро одат работите . . . .