Не да сум воодушевен од Вучиќ туку уште малку ќе се заљубам во него
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
...
Тоа што случајно демек му текнало во емисија
го спроведе на ДЕНЕС на дело . . .
Kompletan program mera za pomoć privredi Srbije pogođenoj posledicama epidemije koronavirusa vredan je 5,1 milijardu evra, saopštio je ministar Siniša Mali.
www.b92.net
Додека Србија претходните 3 години беше меѓу најбрзорастечките економии во Европа, ние БЛЕСКАВМЕ . . .
Сега ние заслепени од блескањето неможеме да најдеме 2 милијарди евра, а они 5,1 милијарди евра фрлаат од хеликоптер ![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
..
Ние авансно ги тераме фирмите да плаќаат данок на добивка кој треба да се плати во 2021 година (Комерцијална, Пекабеско, Шпаркасе, Прокредит . . . .), додека Вучко им ги одложи даноците на фирмите за поубави времиња . . .
"Najveći zahtev privatnika bio je da se odloži plaćanje poreza i doprinosa to smo i uradili, kešom ćemo pomoći zaposlenima uplaćujući minimalnu zaradu, tako da smo i njima izašli u susret", istakao je Mali.
Пекабеско има 9 милиони евра кредити за кои плаќа камата, а ја финансира владата со предвремена исплата на даноци . . .
Кој на кого тука помага ??? Пекабеско на Владата??? Сите во свет ги спасуваат фирмите само нашиве фирми ја спасуваат владата
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
..
Во исто време акционерите неможе да земат дивиденда . . .
Она одложување на кредити од страна на банките е најсмешно... Фирмите по грејс периодот ќе ја платат и каматата за 6-те месеци грејс период .... Браво за помошта . . .
p.s.
Затоа Србија веќе следната година ќе се извлечи од го.на, а ние ќе останеме и следна година во го.на !!!