Не да сум воодушевен од Вучиќ туку уште малку ќе се заљубам во него ...Ги најде парите сред емисија и му текна од рака на сите по 100 евра да им даде. А некои на форумов се воодушевени од него
Тоа што случајно демек му текнало во емисија го спроведе на ДЕНЕС на дело . . .
Mali: Privredi 5,1 milijarda, svakom punoletnom po 100 evra VIDEO
Kompletan program mera za pomoć privredi Srbije pogođenoj posledicama epidemije koronavirusa vredan je 5,1 milijardu evra, saopštio je ministar Siniša Mali.
www.b92.net
Додека Србија претходните 3 години беше меѓу најбрзорастечките економии во Европа, ние БЛЕСКАВМЕ . . .
Сега ние заслепени од блескањето неможеме да најдеме 2 милијарди евра, а они 5,1 милијарди евра фрлаат од хеликоптер ..
Ние авансно ги тераме фирмите да плаќаат данок на добивка кој треба да се плати во 2021 година (Комерцијална, Пекабеско, Шпаркасе, Прокредит . . . .), додека Вучко им ги одложи даноците на фирмите за поубави времиња . . .
"Najveći zahtev privatnika bio je da se odloži plaćanje poreza i doprinosa to smo i uradili, kešom ćemo pomoći zaposlenima uplaćujući minimalnu zaradu, tako da smo i njima izašli u susret", istakao je Mali.
Пекабеско има 9 милиони евра кредити за кои плаќа камата, а ја финансира владата со предвремена исплата на даноци . . .
Кој на кого тука помага ??? Пекабеско на Владата??? Сите во свет ги спасуваат фирмите само нашиве фирми ја спасуваат владата ..
Во исто време акционерите неможе да земат дивиденда . . .
Она одложување на кредити од страна на банките е најсмешно... Фирмите по грејс периодот ќе ја платат и каматата за 6-те месеци грејс период .... Браво за помошта . . .
p.s.
Затоа Србија веќе следната година ќе се извлечи од го.на, а ние ќе останеме и следна година во го.на !!!