Македонска берза

Член од
3 декември 2019
Мислења
71
Поени од реакции
30
Dali dase poceka use nekolku dena i potoa vlez ili potrebno e cekajne poveke od nedela dena

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Нема хоризонт оваа ситуација, ниту дивиденда ниту сопствен откуп ќе ги додржи цените на краток рок. Владее општа паника насекаде. Искрено според мене треба да се сопре тргувањето.

Hub

Член од
3 мај 2017
Мислења
672
Поени од реакции
714
Нема хоризонт оваа ситуација, ниту дивиденда ниту сопствен откуп ќе ги додржи цените на краток рок. Владее општа паника насекаде. Искрено според мене треба да се сопре тргувањето.
toa e kapital restriction . opasna opcija .

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Се сложувам, но ова не е нормална ситуација. Како што се слушаат најави земјите во Европа може да применат и национализација на компании или сектори.
toa e kapital restriction . opasna opcija .

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Да беше тоа решение ке се сопреше и УС и ЕУ и сите берзи кои се ДАЛЕКУ во поголем пад од МСЕ.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Нема врска колку е падот, како што прочитав во САД најавуваат скратување на часовите за тргување.
Да беше тоа решение ке се сопреше и УС и ЕУ и сите берзи кои се ДАЛЕКУ во поголем пад од МСЕ.

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Нема врска колку е падот, како што прочитав во САД најавуваат скратување на часовите за тргување.
пак ке кажам, да беше тоа решение ке го применеа до сега они кои се далеку понапред од нас во секоја смисла, па и многу попаметни ;)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
До вчера незамисливо беше и да се затворат границите во Шенген па ете тоа е реалност.
пак ке кажам, да беше тоа решение ке го применеа до сега они кои се далеку понапред од нас во секоја смисла, па и многу попаметни ;)

Член од
22 февруари 2019
Мислења
318
Поени од реакции
309
„Услов за тоа е компанијата да не го намали бројот на вработени под бројот на вработени кој бил во февруари 2020 година, да не исплатила дивиденда во 2020 година и да нема награди и бонуси“.

Член од
30 март 2018
Мислења
1.457
Поени од реакции
1.883
Не се секирај друже, нека падне уште 30% па да видиш како ќе се најдат купувачи :kafence:

Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
nov sum ovde i ne sum tolku iskusen,no taktikata na site experti tuka e edna ista, cekate vo zaseda kako volci i se spremate da kupuvate koga zrtvata ke padne na zemja,za da ne se macite poveke da trcate po nea i da ja lovite,
prasanje e samo koj koga ke izleze od zasolnisteto
srekno na site
p.s znaeme site sto se slucuva,ovde,no pratete sto e planot vo USA,
Другар ти изгледа незнаеш како функционира пазарна економија.
Што побрзо падне берзата до степен каде што ќе се појават купувачи тоа подобро.
Тука кривата ќе сврти и акциите ќе тргнат нагоре.
Доста со интервенции, да дозволиме маркетот сам да си го најде дното, што поспоро патуваме до точката на пресврт тоа по мачно и неизвесно ќе биде за сите нас и повеќе жртви ќе има.
Убаво кажа Грим, купувачи ќе дојдат кога ќе мислат дека цените на акциите се вредни за купување што во моментов не е случај.

п.с. А ти ако не си волк, кажи што купи деновиве и на кои цени па да видиме

Член од
12 март 2009
Мислења
20.240
Поени од реакции
16.382
Лас Вегас ги затвори сите 440 казина поради коронавирусот
Автоматски споено мислење:

Се сложувам, но ова не е нормална ситуација. Како што се слушаат најави земјите во Европа може да применат и национализација на компании или сектори.
имаше и Ех Ју заробување на штедни влогови, па имаше и купување на државни станови за мали пари, ама пак како за кого, некој и за цена на кречење
( фиксен курс додека беше), па после имаше и денационализација... имаше и 1109 па им е*а мајката на тие со големи заштеди во УС$... историја се повтара...

Kajgana Shop

На врв Bottom