Супер е ситуацијата се смирува работава, денес само 5% надоле, а минатата недела по -10% одеше, падот е практично намален на пола за само неколку денови. Очекувам од утре/задутре да тргне нагоре МСЕеве, не постирам 1 ден, не коментирам, а берзата паѓа ли паѓа. Абе толку сум јак што со мислите ја контролирам!
Ситуацијата е, удолу длабоко, угоре високо![]()
него, да го тужиме Филипче за ширење паника што кажа дека 2.000 ке се заразат? М?
Постои и дијагноза за твојава состојба. Се вика "Месијански синдром"еве, не постирам 1 ден, не коментирам, а берзата паѓа ли паѓа. Абе толку сум јак што со мислите ја контролирам!
Ситуацијата е, удолу длабоко, угоре високо![]()
него, да го тужиме Филипче за ширење паника што кажа дека 2.000 ке се заразат? М?
КМБ - последна цена 5859 денари, моментално запрено е тргувањето на берза.Се уште не сум продал КМВ се мислам дали да излагам ако падне уште или ке застане можеби тука до 6.000 денари , како е со налози денес ке оди под 6 што мислите ?
Гледам НЛБ изненадувачки 5 % во плус , со оглед дека другиве компании све паѓа по 5 % освен НЛБ и КМБ иако паднаа некако се држат да не им се деси потоп веројатно ради јаките дивиденди што ги дадоа .
Европските берзи како е ситуација денес ?
Не туку шири паника на форумотНе бе, целава македонска финансиска индустрија толку многу има шпекулативно вложено на огромни цени за да распродадат при добивањето на датуми што сега максимално тече низ ногавици кога гледаат како им се топат парите без никаква шанса за истовар. Иако никаде во свет не се затвараат или ограничуваат берзите, нема да ме чудат никакви чекори само за да си ги спречат загубите.
П.С. Еве им идеја од мене: нека го пуштаат тргувањето само кога има раст од 5-10% у Америка и Европа, а нека го блокираат у сите останати денови со пад!
eve i kmb ke fati 10%Како-така дивидендниот принос на АЛК си дојде на 4%
Карма из а БИЧ
Многу им се усладија парите: неколку дена пред секоја објава на одлични резултати или дивиденди на банките си купуваа со инсајдерски информации. Гарант имаат заедно заработено над 2 милиони евра.Не туку шири паника на форумот
Па редно е малце и они да го јадат само малите ли акционери цело време да го сркаат.Многу им се усладија парите: неколку дена пред секоја објава на одлични резултати или дивиденди на банките си купуваа со инсајдерски информации. Гарант имаат заедно заработено над 2 милиони евра.
Тоа што не го спречија и казнија институциите на прогонот - го направи коронавирусот. Каква факин поетска правда.
kako e so Replek ??Како-така дивидендниот принос на АЛК си дојде на 4%
Карма из а БИЧ