Македонска берза

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
еве, не постирам 1 ден, не коментирам, а берзата паѓа ли паѓа. Абе толку сум јак што со мислите ја контролирам!
Ситуацијата е, удолу длабоко, угоре високо :kezec:

него, да го тужиме Филипче за ширење паника што кажа дека 2.000 ке се заразат? М?

Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
еве, не постирам 1 ден, не коментирам, а берзата паѓа ли паѓа. Абе толку сум јак што со мислите ја контролирам!

него, да го тужиме Филипче за ширење паника што кажа дека 2.000 ке се заразат? М?
Супер е ситуацијата се смирува работава, денес само 5% надоле, а минатата недела по -10% одеше, падот е практично намален на пола за само неколку денови. Очекувам од утре/задутре да тргне нагоре МСЕ :)

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.767
Поени од реакции
6.557
Се уште не сум продал КМВ се мислам дали да излагам ако падне уште или ке застане можеби тука до 6.000 денари , како е со налози денес ке оди под 6 што мислите ?
Гледам НЛБ изненадувачки 5 % во плус , со оглед дека другиве компании све паѓа по 5 % освен НЛБ и КМБ иако паднаа некако се држат да не им се деси потоп веројатно ради јаките дивиденди што ги дадоа .
Европските берзи како е ситуација денес ?

Последно уредено:
  • Хаха
Reactions: MSE
Член од
2 октомври 2017
Мислења
168
Поени од реакции
210

Постои и дијагноза за твојава состојба. Се вика "Месијански синдром"

Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
Се уште не сум продал КМВ се мислам дали да излагам ако падне уште или ке застане можеби тука до 6.000 денари , како е со налози денес ке оди под 6 што мислите ?
Гледам НЛБ изненадувачки 5 % во плус , со оглед дека другиве компании све паѓа по 5 % освен НЛБ и КМБ иако паднаа некако се држат да не им се деси потоп веројатно ради јаките дивиденди што ги дадоа .
Европските берзи како е ситуација денес ?
КМБ - последна цена 5859 денари, моментално запрено е тргувањето на берза.
Во врска со тоа дали да продаваш или не мислам дека ти самиот најдобро си знаеш и најдобро би одлучил, тука имаш форумџии со различни интереси па ќе добиеш различни препораки, мој совет да не слушаш никој од нив кога ќе носиш одлука.

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Не бе, целава македонска финансиска индустрија толку многу има шпекулативно вложено на огромни цени за да распродадат при добивањето на датуми што сега максимално тече низ ногавици кога гледаат како им се топат парите без никаква шанса за истовар. Иако никаде во свет не се затвараат или ограничуваат берзите, нема да ме чудат никакви чекори само за да си ги спречат загубите.

П.С. Еве им идеја од мене: нека го пуштаат тргувањето само кога има раст од 5-10% у Америка и Европа, а нека го блокираат у сите останати денови со пад!

Последно уредено:
Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
Не бе, целава македонска финансиска индустрија толку многу има шпекулативно вложено на огромни цени за да распродадат при добивањето на датуми што сега максимално тече низ ногавици кога гледаат како им се топат парите без никаква шанса за истовар. Иако никаде во свет не се затвараат или ограничуваат берзите, нема да ме чудат никакви чекори само за да си ги спречат загубите.

П.С. Еве им идеја од мене: нека го пуштаат тргувањето само кога има раст од 5-10% у Америка и Европа, а нека го блокираат у сите останати денови со пад!
Не туку шири паника на форумот

Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
Не туку шири паника на форумот
Многу им се усладија парите: неколку дена пред секоја објава на одлични резултати или дивиденди на банките си купуваа со инсајдерски информации. Гарант имаат заедно заработено над 2 милиони евра.

Тоа што не го спречија и казнија институциите на прогонот - го направи коронавирусот. Каква факин поетска правда.

Член од
11 јули 2017
Мислења
310
Поени од реакции
490
Многу им се усладија парите: неколку дена пред секоја објава на одлични резултати или дивиденди на банките си купуваа со инсајдерски информации. Гарант имаат заедно заработено над 2 милиони евра.

Тоа што не го спречија и казнија институциите на прогонот - го направи коронавирусот. Каква факин поетска правда.
Па редно е малце и они да го јадат само малите ли акционери цело време да го сркаат.
Убаво пиша Бубастис, КАРМА ИС А БИЧ

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471
Јас ништо не продавам, како тргнало може да се ставам на куповна страна.

Ама јас па не одговарам пред инвеститори и акционери. Си одговарам само на себе :свиркам:

Kajgana Shop

На врв Bottom