Македонска Втора Лига

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
Крај на една доста интересна сезона во 2 македонска фудбалска лига !!!
Можам да кажам дека беше неизвесно до пред 2-3 кола и екипите до 5 место имаја шанси за директен влез..
Доста понтересно беше во 2 лига за разлика од 1 лига каде Вардар од почеток се оддалечи и беше јасно дека ќе биде шампион..

Како што се очекуваше Пелистер се враќа одма во 1 лига, кој заврши на 1 место, покрај Пелистер и Дрита е нов прволигаш ( кој од следната сезона ќе бидат Слога)
Скопје и Еуромилк ќе се обидат преку бараж за влез во 1 лига со Тетекс односно Турново...

Најмногу мерак ми се напрај што Миравци не ни успеа преку бараж да се надева за влез во 1 лига !!! YES YES YES !!! :vozbud:(y)
АЈТ ТАМУ КИСНИТЕ ВО 2 ЛИГА, ДАЈ БОЖЕ ДОГОДИНА И 3та ДА ИГРАТЕ !!!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.058
Не е потврдено дека Дрита ќе биде Слога идна година...

Ако остане Дрита, и ако Работнички го избркаат од лигата, прва лига идна година ќе ни биде средсно жалосна :(

Во случај Работнички да го избркаат, Скопје влага сигурно. Замисли Еуромилк го помине Тетекс во бараж.

Ондак идна година прва лига би изгледала вака:

Вардар
Пелистер
Шкендија
Металург
Брегалница
Напредок
Силекс
Турново
Дрита
Скопје
Еуромилк
Ренова

Жалосно :place:

Кога стигна Дрита да влезе во прва лига и Еуромилк да игра бараж немам веќе зборови...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Не сум во тек воопшто,зошто да го избркаат Работнички од лига ?

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Euromilk gleaj samo od imeto kakva ekipa ke igra u prva liga jebi gaa

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.058
Не сум во тек воопшто,зошто да го избркаат Работнички од лига ?
Ради допингот...
Според мене мислам дека казната треба да биде само суспензија во Еврокуповите, и реално тоа неможе да го избегнат колку и да било лекарска грешка. Ама во последно време се повеќе се врти муабетот дека не само што ќе ги суспендираат од Европа туку ќе летаат во најниска лига.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098

Ако остане Дрита, и ако Работнички го избркаат од лигата, прва лига идна година ќе ни биде средсно жалосна :(

Во случај Работнички да го избркаат, Скопје влага сигурно. Замисли Еуромилк го помине Тетекс во бараж.

Вардар
Пелистер
Шкендија
Металург
Брегалница
Напредок
Силекс
Турново
Дрита
Скопје
Еуромилк
Ренова

Кога стигна Дрита да влезе во прва лига и Еуромилк да игра бараж немам веќе зборови...
аиии...на сите натпревари освен пелистер-вардар и шкендија-вардар и секако домашните утакмици на вардар ќе следи:
гледачи 50(на голмано и на штоперо ебачиците, на шпицо жената и 20 џандари)
мизерија :/

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.007
Поени од реакции
5.654
Ради допингот...
Според мене мислам дека казната треба да биде само суспензија во Еврокуповите, и реално тоа неможе да го избегнат колку и да било лекарска грешка. Ама во последно време се повеќе се врти муабетот дека не само што ќе ги суспендираат од Европа туку ќе летаат во најниска лига.
Јас слушнав шпекулации дека ќе бидат второлигаши... исто така шпекулации и дека Вардар нема да добие лиценца за Европа, се надевам не се точни ни едните, ни другите шпекулации.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Јас слушнав шпекулации дека ќе бидат второлигаши... исто така шпекулации и дека Вардар нема да добие лиценца за Европа, се надевам не се точни ни едните, ни другите шпекулации.
јас па се надевам дека и двете ќе бидат точни, а нешто и тетекс се споменуваше дека заради местење ќе одел 2 лига, ако некој знај појче нека кажи!
за работнички и тетекс ништо лично, со ова 11 окт би играл бараж, а прилеп би имал пак 1 лигаш, а вардаар не заслужи ни во 1 лига да игра, а не пак во ЛШ!!!

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
јас па се надевам дека и двете ќе бидат точни, а нешто и тетекс се споменуваше дека заради местење ќе одел 2 лига, ако некој знај појче нека кажи!
за работнички и тетекс ништо лично, со ова 11 окт би играл бараж, а прилеп би имал пак 1 лигаш, а вардаар не заслужи ни во 1 лига да игра, а не пак во ЛШ!!!
11 Октомври колку заслужи да игра прва лига едно чудо. Ни бараж ни втора не заслужуваат според да играат според нивниот квалитет. Плус ако се казни некој за местење скоро цела лига треба да се казни иако Тетекс е мислам шампион за тоа :D

Член од
23 мај 2012
Мислења
3
Поени од реакции
3

Вардар
Пелистер
Шкендија
Металург
Брегалница
Напредок
Силекс
Турново
Дрита
Скопје
Еуромилк
Ренова

Многу ме нервират клубови со 10 навивачи... Металург, Еуромилк, Скопје, Ренова, Турново треба да им забранат на такви екипи да се натпреваруваат. Кој не пријави барем 1,000 навивачи да нема право настап во прва лига. Како може екипи како: Борец, Тиквеш, Осогово, Победа, Беласица ....веќе да ги нема. :notworthy:

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
11 Октомври колку заслужи да игра прва лига едно чудо. Ни бараж ни втора не заслужуваат според да играат според нивниот квалитет. Плус ако се казни некој за местење скоро цела лига треба да се казни иако Тетекс е мислам шампион за тоа :D
11 окт ќе си испадни регуларно и нема да се фузира за педерски да опстани во 1 лига, а со то да си ја бриши и историјата и се шо има освоено ко некој друг шо напрај, па сега се чудат како да го пополнат прашалникот за да одат во европа :D

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
А кој екипи испаѓаат? И кој се нови второлигаши?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.058
А кој екипи испаѓаат? И кој се нови второлигаши?
Имаш малце погоре.
Испаѓаат Кораб Дебар, Влазрими Кичево, Осогово Кочани, Охрид Лоте и Беласица Струмица.
Од трета во втора лига пласман веќе обезбедија Маџари Солидарност Скопје, Новаци с.Новаци Битолско, 99% Брегалница Делчево, и за последнит две места борба ќе се води меѓу Врапчиште од с.Врапчиште Тетовско и Љуботен Тетово на западот, како и меѓу Кожуф Гевгелија и Корзо Прилеп на југот.

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.043
Поени од реакции
2.130
Наводно Беласица ке остане во 2 лига , се зборува дека Брегалница Делчево немаат пари за 2ра лига , така да на нивно Беласица ке остане во лигата ..а разбрав и друга шпекулација дека Беласица ке плати на Брегалница од Делчево 20 000 евра за да го отстапи местото на Беласица..

Член од
29 ноември 2011
Мислења
123
Поени од реакции
81
11 окт ќе си испадни регуларно и нема да се фузира за педерски да опстани во 1 лига, а со то да си ја бриши и историјата и се шо има освоено ко некој друг шо напрај, па сега се чудат како да го пополнат прашалникот за да одат во европа :D

Те пратам речиси цело време, не престануваш да провоцираш! Очигледно патиш од комплексот наречен ФК ВАРДАР.

Kajgana Shop

На врв Bottom