Македонија VS Шпанија

Тип

• Македонија победник

Гласови: 207 43,7%
  • Шпанија победник

Гласови: 138 29,1%
  • Нерешено

Гласови: 129 27,2%

• Вкупно гласачи
    474
Статус
Затворена за нови мислења.

OdMitico

Rajko Mitic
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.381
Поени од реакции
328
moze nekoj nema da se slozi so mene ,no spored mene uste edna klasicna namestaljka vo nizata na Makedonija...

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
moze nekoj nema da se slozi so mene ,no spored mene uste edna klasicna namestaljka vo nizata na Makedonija...
Ја не се слагам, за да ја обвиниш така цела репрезентација за продавање на репрезентативниот дрес треба да имаш докази, или барем некои чудни понашања на некои репрезентативци, гледавме во второ полувреме како се обидувавме да даеме гол, но Шпанија се стегна и не дозволи изненадување :toe:
Едноставно на секој натпревар играме слабо второ полувреме, ама баш секој , и што сега секој натпревар на Македонија е наместен, имаше Шпанија 2 одлични шанси во прво полувреме и една статива, имавме среќа тогаш, која за жал не напушти во второ полувреме, еден гол од нафрлена топка, еден гол од офсајд, и еден неверојатно прецизен гол во самиот агол, под пречка кој немаше шанси голман да го брани, тоа е тоа шпанија стави во 2 брзина и не згази за 10 мин. Нема што повеќе да се филозофира. Да игравме со Андора и ова да се случеше ја прв ке кажев дека е наместена ама со Шпанија бе :ne: :uvo::lud:

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Да бе... така се местело воа :jaj:

Прво полувреме изиграно феноменално, прецизни проигрувања, долги топки и преку полуконтри и контри ги киневме.

Второ, по испаѓањето од игра на Седловски - КАТАСТРОФА значи.
Владе Лазаревски го правеа мајмун таму по наша десна страна.
Вториот гол беше од офасајд на Шпанциве ...се гледа во моментот на шутот дека ПИке е во офсајд. Во живо тешко се забележува.

Попов - феноменален. Сега сигурно Ла Коруња му ѕвони на моб.за трансфер :vozbud:
Митрески - солиден

Наумоски - исто,имаше и асистенција, смири неколку топки, се загради,покриваше назад ... изгина човекот на терен,го остави срцето.
Испаѓа од игра, сите го исвиркуваат, СРАМОТА:kesa:
Седлоски исто така солиден во првото пол. колку што изигра. Нормално дека ке излезе од игра изложен на такви исфиркувања од својата публика, од МАКЕДОНЦИТЕ кои заборавија што се има сторено за репрезентација. Тоа никаде го немам видено ... исто така - СРАМОТА :kesa:

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Адје после оној делириум од синока, сега со ладна глава (но сеуште не трезвена) и ја да пишам нешто!
Одлично прво полувреме, на почетокот од второто некако како да се шокирааа по оној првиот гол, па потоа следуваше и вториот па третиот, но за срека тука застана и се стабилизираа после измените!
Сакам нешто да кажам за навивањето.
КАТАСТРОФА!!!
Доста е ја мислам, се друго кажано ке биде излишно!:toe:
Друго за химната, и сеуште се прашувам кај к*р ја најдеа Куролина, па мајка му стара па толку години професионализам, да не можешда ја пратиш публиката во пеењето на химната, па шо се замислуваше таа не ми е јасно ко на концерт да е, и ко да мислеше дека целиот народ таму да се отидени за неа да ја слушаме како ја пее химната! И СЕУШТЕ СЕ НЕРВИРАМ ЗА ТОА!
Инаку малку да се испразнам сега на МТВ, ебате телевизијата еббате па и одозгора да им плакам на тие шушумиги кои уште еднаш се покажа дека не знаат да нашрават сааал’м пренос!

Ајде сега за тимот!

Јане Николовски- Како и секогаш со сите досегашни голмани што сме ги имале, ке бранат цела утакмица, ама кога прават кикс прават и тоа на велико!

Томе Пачовски - Имаше добри одбрани и мислам дека тој е голманот кој ке ги замени Милошовски и Николовски!

Горан Попов - Ебате ЅВЕРО ебате, некој ја спомена Јаница Костелич, ама ја предлагам да го прекрстиме така, и исто така предлагам на секој натпревар понатаму Седло пред влез на терен 2-3 завратника и на терен! Со еден збор МИСТЕР ФАНТАСТИЧЕН!:smir:

Гоце Седловски - И ја не го оправдувам оној срамен потег ама КАПИТЕН си е капитен. Уште една покажа дека ТОЈ не треба да биде МАЈКА на тренинзите, туку ТАТКО на теренот, и го докажа тоа! Добро ја организираше цела одбрана и тоа на неговата стара позиција централен дефанзивец!

Игор Митревски - Според мене држи најстандардно играчко ниво на игра, никогаше не направил некоја енормна грешка, и секогаш на висина на задачата која му е поставена. (секако дека сето тоа не е секогаш перфектно, но пак е стандардно!

Николче Новевски - Одличен на за него новата позиција како десен бек, само што требаше да му се дозволи да се исфрла напред како Попов, но откога го префрлија во средината, некако како веке да го имаше изгубено здивот!:toe:

Владе Лазаревски - КАТАСТРОФА!!!

Даниел Мојсов - Е со ова дете мисе направи кеф шо конечно го пуштија да игра барем некоја минута, и иако немаше време да го покаже својот талент, сепак се гледа дека ке биде достојна замена за Седло!

Величе Шумуликовски - Уште еднаш покажа дека моментално е најдобриот играч за нас на таа позиција. Одлично разбивање од позади, иако воопшто ги немаше и оние препознатливи негови исфрлања со топка, сепак одигра за пофалба!

Филип Деспотовски - Мене ми се чинеше како да го немаше на терен ! Го немаше никаде ниту пак одпозади каде што можеше и требаше да делува! Многу слабо за разлика од претходните негови игри!

Славчо Георгиевски - Катастрофално организирање на играта, иако воопшто немавме таква тактика за организирање на некоја си акција, ама сепак човек на негова позиција треба и се знае што треба да работи!:toe:

Влатко Гроздановски - Влезе во веке потиштената атмосфера, но сепак внесе малку живост, но сепак ке си останам на мислењето што го имам за него мислам дека највеке би му одговарала позицијата Десен Страничен Напаѓач!:toe:

Дарко Тасевски - Според мене мислам дека требаше да игра од почеток на натпреварот на местото на Славчо, имаше одличен старт со оној слободниот удар, но сепак да го имавме на почетокот ке беше многу подобро.

Илчо Наумовски - Тепач бил, Нервозен бил ваков бил онаков....бла бла! Тоа му е работа бре луге, мора да има таков човек кој ке провоцира напред за грешки на противникот,и кој ке изнудува прекршоци од нив па макар било тоа и со глума. Според мене добро си ја заврши работата! (сепак ке му стои црна дамка за оној инцидент)

Ацо Стојков - Од авион се гледа човек кој не е стандарден играч во својот клуб, и за жал се одрази тоа на вчерашниот натпревар. Требаше Ивановски или Ибраими да го поченеа натпреварот. Одигра слабо!

Горан Пандев - Само едно ке кажам, САКАМ СЕГА ГИ ЧУЈАМ ОНИЕ КОИ СЕ ДРЗНАА ДА ПЛУКАТ ДО ВЧЕРА ПО НЕГОВОТО ИМЕ! Со еден збор МАЕСТРАЛНО!:vozbud:

Агим Ибраими - Премногу касно влезе за да му се даде секаков коментар, но сепак имам надежни мисли за ова дете!

acemetal

Сејмен
Член од
15 јуни 2009
Мислења
7
Поени од реакции
0
задоволен сум од борбената игра на нашите, знаеме каква сила е Шпанија и затоа не сум изненаден од резултатот, сепак не е мала работа да се збутат 2 гола во едно полувреме на европски шампион. од играчиве ќе ги издвојам Новески, Попов, Пандев и Митревски, одлично одиграа. по кеф не ми е Лазаревски, а Тасевски требаше дефинитивно да го пуштат порано, уште само да ја бапнеше таа во аголот ! :toe:

се надевам на ваква игра во следните дуели со Шкотска и Норвешка, ако вака продолжат со ова темпо, имаме шанси :wink:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Изгубивме да, ама од европскиот првак, од репрезентација која е 50 и нешто места подобра од нас на ранг листата на ФИФА, репрезентација која во своите редови ги има најдобрите фудбалери на Барса која е годинава најдобар европски тим, го има најдобриот стрелец на европското првенство, го има еден од најдобрите голмани на денешницата и неколку феноменални голгетери кои се дел од најдобрите европски тимови. Фудбалерите вредат вкупно 341 милион евра(наспроти македонската репрезентација 29 милиони).

Со резулта од 3.2 јас сум задоволна. Го имавме најдоброто прво полувреме. Неможам да ја опишам таа радост, еуфорија кога Пандев ги постигна двата гола. Сите бевме зачудени. Никој не очекуваше дека ќе играат така добро после сите скандали. Му симнувам капа на Пандев, нумеро уно :cuc:
Во глобала задоволна од сите наши фудбалери.
Но затоа Шпанија покажа кој е кој за само 10 минути. Нема да го коментирам голот на Пике. Не мора нели :)

Стадионот беше преполн, најмногу навивачи досега. Одвај чекам да се кренат исток и запад и да го имаме најубавиот стадион. Па да се надеваме дека ќе редиме само победи.
Атмосферата во прво поплувреме беше одлична. Во второ спласна. Како голф да гледавме бевме тивки :icon_lol:
Авиончињата ни беа поинтересни:)
Комити не требаше да бојкотираат. Фудбалот нека се држи подалеку од политиката. Се надевам ќе се вратат на следниот натпревар на репрезентацијата.

И јас бев среќна и сите 25 000 навивачи бевме среќни што гледаме одлични фудбалски ѕвезди пред нас, ама ебате девојчињата кои беа на натпревар со штикли и вриштеа само по Торес. Ми доаѓаше да им зашлапам по неколку шамарчиња. Мочли ниедни.

Се надевам наскоро ќе имаме можност повторно за спектакл.
Ги посакувам Италија и Бразил за противници.
Се надевам еден убав сончев ден :smir:

Со среќа на нашите во продолжетокот од квалификациите :back:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Nema vrska rezultatot,jas sum prezadovolen od igrata,60 min od natprevarot bevme podobri od Spanija a i prv igravme tolku precizno i stvaravme sansi.Jas sum vooduseven kako igraaa protiv takov sreden red.AKo vaka izigraat vo Glasgow i Oslo 100% igrame baraz.Dobro e sto tie 10 min se slucija na ovoj natprevar kako pouka deka ne smee da se ima takvi padovi vo igrata,a i da se primi gol ne e kraj na svetot treba da se prodolzi ponatamu.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.517
Едно видео, најинтересните моменти од натпреварот:

Инаку, голема радост во првото полувреме - голема тага во второто.
Додека во првото рипав на прозор и урлав на головите, во второто ја бркав мајка ми од соба пошто уште еднаш потврди дека е баксуз најголем. За тие 5 минути додека беше во соба, примивме 3 гола. И да, ви текнува кога изгубивме на Европското во ракомет против Србија и покрај големото водство? Епа, она влезе у соба и се случи пресврт :)))

Шала на страна, прекрасен натпревар, барем првото полувреме.
Во второто се изгубивме тотално, ама тоа и не ме болеше толку. Ме болеше тоа што имавме полн стадион, ама со најморонската публика што некогаш присуствувала на еден фудбалски натпревар. Не видовме никакво навивање, со исклучок на свирежите на сопствените играчи, свирежите за време на МОЛКОТ и аплаузите на шпанските голови. Второ полувреме како да гледавме театарска претстава, а не фудбалски натпревар против европски првак на 100-годишнина.

На страна од тоа како изигра, Наумовски изгледаше очајно и исфрустрирано. Мислам дека му е потребна сериозна помош.
Па добро бе, има ли психолог во тимот?

Пандев зачудувачки добро, кога станува збор за репрезентацијата. Што имаше да одработи - го одработи како што треба. Браво.

Стојков беше одличен. Брзо копиле е, ама не успеа да постигне гол. Стварно ми е жал за тоа. Ајде, ќе научи со тек на време.

Попов беше за десетка. Кога го гледам како игра, добивам невообичаено чувство (за играчите од нашата репрезентација) дека гледам првокласен играч.

Жал ми е што не играше Шаќири и жал ми е што мораше да прави измени Јонуз. Да не беше така, најверојатно ќе имавме позитивен резултат.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Прво кога ќе почнеш од химнава кога испадна Каролина беше загреови цела публика пее она одлоговлекува :kesa:.
Митревски животна утакмица заедно со Попов одлична игра и на двајцата.Митревски секоја топка ја пресече,секој дуел го доби.Попов имаше одллични продори како им бегаше на Шпанциве незнам.Не можеа да го стасаат.
Средниот ред беше слаб едино Шумоликовски играше добро.Нападот сите плукаа по Наумовски правеше многу фаули но он секогаш е таков не е многу спретен се бутка и провоцира сепак се враќаше цело време покриваше ако сите плукаа по него и го исвиркуваа изигра за мене солидно.Пандев како што рече Јонуз ќе дојде ден кога ќе избувне немам зборови за него одлично ги изврте и Пујол и Пике.
Јонуз мислам дека требаше некој од замените да освежи на средниот ред уште на полувреме,да го стави Тасевски и Филип Ивановски место Наумовски или Аце.
Се на се добар натпревар убаво беше кога се скандираше Артим Шакири :).
На крајот да влезеше пречката од слободниот ќе беше супер ќе изрипаше цела публика урнебес ќе беше.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.345
Поени од реакции
75
Едно видео, најинтересните моменти од натпреварот:

Инаку, голема радост во првото полувреме - голема тага во второто.
Додека во првото рипав на прозор и урлав на головите, во второто ја бркав мајка ми од соба пошто уште еднаш потврди дека е баксуз најголем. За тие 5 минути додека беше во соба, примивме 3 гола. И да, ви текнува кога изгубивме на Европското во ракомет против Србија и покрај големото водство? Епа, она влезе у соба и се случи пресврт :)))

Шала на страна, прекрасен натпревар, барем првото полувреме.
Во второто се изгубивме тотално, ама тоа и не ме болеше толку. Ме болеше тоа што имавме полн стадион, ама со најморонската публика што некогаш присуствувала на еден фудбалски натпревар. Не видовме никакво навивање, со исклучок на свирежите на сопствените играчи, свирежите за време на МОЛКОТ и аплаузите на шпанските голови. Второ полувреме како да гледавме театарска претстава, а не фудбалски натпревар против европски првак на 100-годишнина.

На страна од тоа како изигра, Наумовски изгледаше очајно и исфрустрирано. Мислам дека му е потребна сериозна помош.
Па добро бе, има ли психолог во тимот?

Пандев зачудувачки добро, кога станува збор за репрезентацијата. Што имаше да одработи - го одработи како што треба. Браво.

Стојков беше одличен. Брзо копиле е, ама не успеа да постигне гол. Стварно ми е жал за тоа. Ајде, ќе научи со тек на време.

Попов беше за десетка. Кога го гледам како игра, добивам невообичаено чувство (за играчите од нашата репрезентација) дека гледам првокласен играч.

Жал ми е што не играше Шаќири и жал ми е што мораше да прави измени Јонуз. Да не беше така, најверојатно ќе имавме позитивен резултат.
Ами јас,за 1 гол за малце ке го скинев дресот.Мене идол ми е Тасевски,како ја погоди под пречка,ама за жал не беше гол.Одлична игра Момци.А за мајка ти,требал да ја заклучиш собата,шала на страна!

M

Mario Gómez

Гостин
Јас пак имав една ракета која ја чував три години за посебен момент и на полувремето ја испалив и врескав како будала во дворот или тоа е се што е убаво не крае долго.Мислам дека е ова чекор напред за нашиот фудбал и вистинската победа треба да ја направиме на Хемден парк, победа која ни е многу побитна од овој пријателски натпревар за кој не фати преголема еуфорија.

брицо

liverpool
Член од
22 мај 2009
Мислења
567
Поени од реакции
2
прво полувреме игравме маестрално второ како да играа други тимови штета

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Колку само си во право со постов. Како може некоја репрезентација да прими три гола за 5 минути и тоа да биде добро и нешто со што можеме да се гордееме. Јас разбирам дека Шпанија е фудбалска велесила и дека е со векови пред нас на фудбалски план, ама луѓе свестете се, таа иста фудбалска велесила ја имавме во џеб и имавме единствена, можеби неповторлива можност да ја победиме и дозволивме сето тоа да се сруши како кула од карти за 5 ебани минути. Сега на сето ова вие викате, "добро е", "задоволен сум", итн. Не да не сум задоволен, туку вријам од нервоза затоа што сум свесен што испуштивме. Во историјата на македонскиот фудбал ќе остане запишан уште еден во низата порази а играта од првото полувреме нема никаде да биде запишана и верувам дека брзо ќе биде заборавена.

Што се однесува до дел од публиката, можам само да кажам дека беа срамота за македонскиот народ. Ти да исвиркуваш свој репрезентативец а еден мочко Торес да го испратиш со громогласен аплауз, мора да си изрод. Немам зборови, разочаран сум. Кој е тој Торес, крв му ебам, да добие аплаузи а нашиве да бидат исвиркувани. Што држава ќе бевме, не ми е јасно. Изроди!!!
Точно од А до Ш !!!
Посебно за тоа болдираното - срцето ми се кине и уште неможам да се помирам со фактот што се случи за тие е...и 10 минути.. и да престанеме со муабетот стварно добро изигравме, се годееме, игравме со втората светска велесила, ова она... Едина светла точка беа првите 45 минути - некои гледам постираат и дека до 52 мин сме играле одлично... Па добро бе, кој фудбалери излегоа на терен у второ, на Лихтеншајн ли :uvo: Ова беше прав Резил на фудбалерите и на Публиката - ма на се бре !!! (со исклучоци секако и у публика и на терен :smir:) ДА, МАкедонци сме, и мора да ме горди - ама од овој натпревар горд сум само на извиците на публиката на уууу...ааааа...македонија...македонија, знамето македонско што го направија, Пандев :zver:, Митревски и Попов... Другото се, далеку од потпросечно да не речам срамно за ваква манифестација 100 години Мак фудбал
Шо да прајме, толку ни се можностите :toe:
Да се надеваме само дека првите 45 мин ќе ги повториме на 4 пати и конечно и ние да се израдуваме на успех на фудбалски план :salut:

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Добро бе луѓе човек се заебава дека е наместена дека стварно испадна кец у два вие одма драми праите тука олабавете малце

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.875
Поени од реакции
20.469
Мене баш ми се бендиса натпреварот, дури во првото полувреме шпанците беа доста изненадени после првиот гол, па да не зборуваме за вториот, мислам дека одлучија второ полувреме да се свестат и разбудат и бидна што бидна. Како и да е знаеме и ги изненадивме мислам дека следниот пат нема толку многу да се перчат, обично фудбал гледам само кога игра Македонија, и тогаш срцето ми е најполно, нема што да се дразнам на некој фудбалски ас од шпанија си ијаме ние наша гордост и се надевам дека ќе успееме да отидеме на светско. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom