- Член од
- 14 јануари 2008
- Мислења
- 4.251
- Поени од реакции
- 909
Апла офсајд :helou:Pique (мислам дека голот е постигнат од офсајд...поправете ме ако грешам)
Апла офсајд :helou:Pique (мислам дека голот е постигнат од офсајд...поправете ме ако грешам)
Апсолутно си во право за ова! Одигра над просечно, поточно како дефанзивец од светска класа.гледам никој не го спомна човекот шо запре многу налети на Шпанците..ако не беше Митрески назад ќе не наполнеа додатно....мислам дека ја изигра најдобрата партија во дресот на Македонија
Колку само си во право со постов. Како може некоја репрезентација да прими три гола за 5 минути и тоа да биде добро и нешто со што можеме да се гордееме. Јас разбирам дека Шпанија е фудбалска велесила и дека е со векови пред нас на фудбалски план, ама луѓе свестете се, таа иста фудбалска велесила ја имавме во џеб и имавме единствена, можеби неповторлива можност да ја победиме и дозволивме сето тоа да се сруши како кула од карти за 5 ебани минути. Сега на сето ова вие викате, "добро е", "задоволен сум", итн. Не да не сум задоволен, туку вријам од нервоза затоа што сум свесен што испуштивме. Во историјата на македонскиот фудбал ќе остане запишан уште еден во низата порази а играта од првото полувреме нема никаде да биде запишана и верувам дека брзо ќе биде заборавена.Добро луѓе дали сте нормални?!
Читам наназад постови и се глеам “изгубивме ама горд сум“ или “фантастичен натпревар“, “ова ке се памти со години“...:uvo:
Незнам дали ви е јасно ама изгубивме, успеавме да пое*еме водство од 2:0 за 5 минути и вие на тоа сте горди... како натпреваров ке се памети? ...со селективна меморија на првото полувреме?
Да, дечките изиграа супер во прво... е сеа можеби ке звучи клише ама фудбал се игра 90 минути.
Како може да се примат 3 гола во 5 минути???
Па што ако Шпанија е европски шампион... играш на домашен терен, “отварање“ на стадион, публика грми од навивање и радост, повеќе од пола дошле да ги видат ѕвездите (иако со очекување дека ке не згазат) и згора на се имаш водство од 2:0 на полувреме и тоа не било какво водство, туку со одлична игра... заслужено водство!
И што се дешава? Доста беше за денес, 2 гола против европскиот шампион во едно полувреме, таман... веке сме морални победници и онака сите очекуваа дека ке не згазат. Ние победивме во прво, нека тепаат они во второ! :nesvest: