Македонија VS Шпанија

Тип

• Македонија победник

Гласови: 207 43,7%
  • Шпанија победник

Гласови: 138 29,1%
  • Нерешено

Гласови: 129 27,2%

• Вкупно гласачи
    474
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.618
Поени од реакции
6.422
Можам да кажам само едно големо браво.И докажавме на шпанија дека сме мала земја,но со големо срце.Момците гинеа на теренот.Пандев,Попов,шуми,и сите други се надминаа самите себе и им докажаа на сите дека вреди оваа генерација и дека може да изненади.Имам големи пофалби на сметка на пандев и попов.Изгледа го разбуди шамарот од седло.А по оваа партија на пандев се надевам дека некоја од поголемите екипи ке се осмели да плати толку колку ке побараат бидејки не би сакал да скапе кај лотито :toe: :smir:

I

InF3cTeD

Гостин
гледам никој не го спомна човекот шо запре многу налети на Шпанците..ако не беше Митрески назад ќе не наполнеа додатно....мислам дека ја изигра најдобрата партија во дресот на Македонија

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Ах, бре македонче се дојадов...Зошто бе, зошто и ние еднаш да не се издрадуваме како нација ох мори мајко, ме утепаа од зборување постарите шо бев со нив на фудбал после натпреварот, ама никој нема да ме убеди во тоа што сум сигурен, а тоа е дека кога сакаме да играме кога не се бранеме со класичен бункер можеме да направиме СЕ и против СЕКОГО.Шпанија била таква, Шпанија кога сакала можела гол да ни даде , да споредуваш Шпанија и Македонија било исто како и Југо-БМВ и незнам кој глупости, неможам да се помирам и неможам.
Дали сварно дека сум мал несваќам, или незнам во што е проблемот.И да после оваа утакмица, ве молам - значи ВЕ МОЛАМ повеќе да не прочитаме барем не на овој форум лоши зборови за Пандев.Уште еднаш докажа дека е КЛАСА играч.Реина,Касиљас паметете го пријатели :vozbud::vozbud:
Попов - немам зборови.Игра во Херенвен, далеку од тоа дека Херенвен е слаб клуб, но ако утакмицата ја следеа повеќе менаџери јас мислам дека му се отвара врата во некој поголем,подобар клуб од Херенвен.Тие 2цата за мене беа најдобри денес , а и преморен сум неможам повеќе да пишувам :)

п.с Имам одлични слики.Мислам дека прочитав дека некој бара кога Пандев се лизгаше по требата кога го постигна голот, имам и таква слика ама преморен сум сега здравје утре(т.е веќе денес).Поздрав !:wink::oeoeoe:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.359
Поени од реакции
701
Сега стигнав пред малце од на натпревар (од Ресен сум)...и едно ќе речам.

Да се играше фудбал само во прво полувреме ќе бевме светски прваци :)

Само чудно ми беше ,многу луѓе денес како да не веруваа во можноста да победиме ,и од напред се имаја предадено - а најразочарувачки ми беше што забележав дека половината од нив беа дојдени да ги гледаат шпанските примадони , а не да навиваваат за победа за нашите дечки...

Редовен сум на натпреварите на репрезентацијата и можам да кажам дека со исклучок на првиот натпревар со Англија , денеска (во првото полувреме) имаше најголем спектакал досега ...секако стимулирано со добриот резултат од првите 45 минути.
Во второто полувреме видена слика...срамежливо на теренот,молк на трибините..

И уште една забелешка....за прослава на 100 години ,многу беше слаба пропратната програма на стадион...
Џорлев многу малце испеја ,Трајанов не беше баш прифатен одлично...Влатко добар али неможи да направи атмосфера...единствено Тавитијановци беа на ниво....а срамота беше исвиркувањето на Каролина, и мое мислење е дека повеќе нетреба да има пејачи кои ќе ја пејат химната без пропратна музика...посебно не пејачи кои не го знаат добро темпото на химната !!

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Еве player ratings според goal.com

MACEDONIA

Nikolovski 5
- Had little to deal with before the first goal and then looked helpless as Spain found their range and beat him with ease.

Noveski 5 - The defender looked shattered after Spain's incredible start to the second half and he was quickly replaced.

Sedloski 5.5 - After such a good first period, the entire Macedonia defence will be disappointed with the way they lacked focus at the start of the second period.

Mitreski 5.5 - Another who may feel he could have done more to prevent the three quick goals and help his side from suffering defeat.

Popov 6 - A tough character that led his side in the first half as he ensured that Spain were limited to long range efforts.

Despotovski 5.5 - Another player that was asked to track back rather than be able to express himself.

Georgievski 5.5 - Was part of the eight-man defensive unit employed by the hosts and was not particularly missed when he went off.

Sumulikoski 5.5 - Worked tirelessly as he powered back and then moved forward as the game ebbed and flowed.

Naumoski 6- Heavily involved, but mainly for either being fouled or trying to win free-kicks. Did set up Macedonia's second goal to show what he can do.

Stojkov 6 - Looked to back up the striker and did well as he was involved as the hosts look to break clear.

Pandev 9 - What more can a team that plays one up front ask of their striker against the European champions as he produced exemplary finishing.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SPAIN

Reina 5 - Beaten twice by Pandev with the first one being particularly unimpressive as he lost out on the one-on-one to the striker.

Capdevila 5.5 -Did well patrolling down the flank in the second period, but was absent as Pandev went through to net Macedonia's second.

Pique 6.5 - Scored the winner and could have had another as he was given the freedom to go forward and show how effective he can be up front.

Puyol 5.5 - Cannot be pleased with the way Pandev went passed him in the first half or his dive, but he made up for it with a strong second half.

Arbeloa 5.5 - Stepped up and should have been helped his centre-backs out when Pandev raced clear to open the scoring.

Xabi Alonso 5.5
- Has only had a few days of pre-season training and it showed as he contributed little.

Xavi 6.5 - Applauded as he went off by the home fans for a controlled display that ensured Spain were able to mount their comeback after uncharacteristically lashing out.

Silva 7 - Did not find the net, but busy throughout and impressed with his technique and creative side.

Cazorla 5.5 - Sent over one cross and had a couple of long-range shots, which meant he was more successful then most.

Villa 5 - Hit the post when offside and sent a shot well wide in what was a poor return to international football for the striker.

Torres 6.5 - Worked hard to earn his goal and took it well when he was given the chance before he went off in a move to please his club manager.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
гледам никој не го спомна човекот шо запре многу налети на Шпанците..ако не беше Митрески назад ќе не наполнеа додатно....мислам дека ја изигра најдобрата партија во дресот на Македонија
Апсолутно си во право за ова! Одигра над просечно, поточно како дефанзивец од светска класа.

Slock92

Топчија во СРЖ!!!!!
Член од
13 септември 2008
Мислења
277
Поени од реакции
9
A i Za Popov Muabet da ne praime...Deckoto si igrase Janica kostelic so Slalom megju Spancite...I cvrst bese pozadi...Sekoja cest!

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Значи како прво едно ГОЛЕМО БРАВО за целата репрезентација на Македонија за денешната игра со европскиот првак Шпанија... играа со срце како што доликува да се игра за репрезентација... според мене денеска Пандев и Попов се надминаа себеси и беа најдобрите играчи на теренот од нашата репрезентација, додека Силва и Риера кај Шпанците беа најдобри... Илчо Наумовски треба да биде свесен и сам да се откаже од репрезентацијата, бидејќи само ја нарушува атмосферата во репрезентација... тој ја направил тепачката на тренингот, а денеска повеќе паѓаше на теренот и се расправаше со противничките фудбалери одколку што играше фудбал... затоа кога го извадија од игра доби силни свирежи од цел стадион... браво и за атмосферата, добро осмислено со огнометот, балоните, големото знаме на двете трибини... ова беше спектакл кој долго ќе се зборува... само штета што не успеавме на силната Шпанија да и земеме барем бод :)

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.246
Поени од реакции
8.150
Добро луѓе дали сте нормални?!

Читам наназад постови и се глеам “изгубивме ама горд сум“ или “фантастичен натпревар“, “ова ке се памти со години“...:uvo:

Незнам дали ви е јасно ама изгубивме, успеавме да пое*еме водство од 2:0 за 5 минути и вие на тоа сте горди... како натпреваров ке се памети? ...со селективна меморија на првото полувреме?

Да, дечките изиграа супер во прво... е сеа можеби ке звучи клише ама фудбал се игра 90 минути.

Како може да се примат 3 гола во 5 минути???
Па што ако Шпанија е европски шампион... играш на домашен терен, “отварање“ на стадион, публика грми од навивање и радост, повеќе од пола дошле да ги видат ѕвездите (иако со очекување дека ке не згазат) и згора на се имаш водство од 2:0 на полувреме и тоа не било какво водство, туку со одлична игра... заслужено водство!

И што се дешава? Доста беше за денес, 2 гола против европскиот шампион во едно полувреме, таман... веке сме морални победници и онака сите очекуваа дека ке не згазат. Ние победивме во прво, нека тепаат они во второ! :nesvest:
Колку само си во право со постов. Како може некоја репрезентација да прими три гола за 5 минути и тоа да биде добро и нешто со што можеме да се гордееме. Јас разбирам дека Шпанија е фудбалска велесила и дека е со векови пред нас на фудбалски план, ама луѓе свестете се, таа иста фудбалска велесила ја имавме во џеб и имавме единствена, можеби неповторлива можност да ја победиме и дозволивме сето тоа да се сруши како кула од карти за 5 ебани минути. Сега на сето ова вие викате, "добро е", "задоволен сум", итн. Не да не сум задоволен, туку вријам од нервоза затоа што сум свесен што испуштивме. Во историјата на македонскиот фудбал ќе остане запишан уште еден во низата порази а играта од првото полувреме нема никаде да биде запишана и верувам дека брзо ќе биде заборавена.

Што се однесува до дел од публиката, можам само да кажам дека беа срамота за македонскиот народ. Ти да исвиркуваш свој репрезентативец а еден мочко Торес да го испратиш со громогласен аплауз, мора да си изрод. Немам зборови, разочаран сум. Кој е тој Торес, крв му ебам, да добие аплаузи а нашиве да бидат исвиркувани. Што држава ќе бевме, не ми е јасно. Изроди!!!

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.767
Поени од реакции
6.557
Првиот гол коа го дадовме мислам дека во тој момент сите македонци бевме најсрекни оваа година како и за 2 гол зс дојде после него.Одлична игра во прво ги надигравме шпанците зш мислеа дека сме слаби и во второ запнаа и се виде кој е кој. Повторно ке пишам попов,пандев,митревски заслузуваат да играат во поголеми клубови денес показаа како се игра посебно попов ги праеше мајмуни од позади коа ке тргнеше во напад,за пандев исто го прати по кикирики реина а исто го снајде и пујол браво момци за тоа прво полувреме

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Се сложувам дека кавгата помеѓу Седлоски и Попов мора да се заборави и дека такви исфиркувања во иднина се само лоша слика за нашата репрезентација. Седлоски прво полувреме ги сопре сите напади за Попов доволно беше кажано, едноставно одиграа феноменално.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Фантастична игра во прво полувреме, европските прваци беа надиграни во секој поглед. Во второ полувреме потоп за 5 минути, незнам што да кажам, тотално ме разочараа. Едно браво само за Пандев и Попов, дечките покрај тоа што играа со срце, покажаа и храброст да направат и потег повеќе.

п.с. За оние што не знаат, односно што беа на стадион и натпреварот го следеа во живо, а не на МРТВ, да ги известам дека пропуштија историја. МРТВ за првпат во нејзиното постоење стави во употреба тајмер, па така гледачите имаа претстава во која минута тече акцијата и слично.
Направија некои експерименти, тајмерот го оставија погоре, па подолу, наидоа на технички проблеми во врска со истиот но сепак не смее да им се забележи. Голем подвиг, историја.

Член од
28 април 2009
Мислења
1.831
Поени од реакции
253
седловски излеа на сите треба шамари да им дели за да играат боље:muahaha:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom