Македонија VS Шпанија

Тип

• Македонија победник

Гласови: 207 43,7%
  • Шпанија победник

Гласови: 138 29,1%
  • Нерешено

Гласови: 129 27,2%

• Вкупно гласачи
    474
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Се вратив од натпреварот во добро расположение. Иако изгубивме поради неколку минути малер, сепак сум презадоволен од првото полувреме, од Пандев, Попов, Митревски, Деспотовски... Ми се наполни душата, ми се пресекоа нозете и останатите органи при нашите голови.

Само едно УА за простата раја што свиркаше и се дереше на 1 минутните молчења (за шпанскиот фудбалер и работникот од Бетон што падна од стадионот). Сепак тоа е кога за 200 денари секаква нецивилизирана стока беше на стадионот, а помалку беа вистински фудбалски фанови. Го оправдувам свиркањето по Наумовски и Седловски бидејќи го заслужија и се надевам дека ќе научат нешто од своите грешки.

Тоа е тоа, Шкотска изгуби од Норвешка 4-0 и ако продолжиме со добра игра има шанси да се пласираме на Светско!!

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Ме интрересира ако знае зошто на Запад немаше никој таму подесно накај Север скоро

I

InF3cTeD

Гостин
Ме интрересира ако знае зошто на Запад немаше никој таму подесно накај Север скоро
на овоа ќе се надоврзам....шо така на запад да нема Комити знамиња навивање...знае некој пошто секогаш се таму со обележја а сеа мислам дека не видов...

В

Вори

Гостин
Кажав претходно..Комитите ги бојкотираат натпреварите на репрезентацијата,затоа што на натпреварот со Шкотска лани,цајканите го тргнаа знамето од Јохан.Исто така и се скарани со ФФМ.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
на овоа ќе се надоврзам....шо така на запад да нема Комити знамиња навивање...знае некој пошто секогаш се таму со обележја а сеа мислам дека не видов...
За Комити знам бојкотираат ради тоа што беше тргнат транспарентот за Јохан против Шкотска кога игравме така нешо... сега имаше Комити ама не организирано

I

InF3cTeD

Гостин
ааа....ја знам дека Чкембари ја бојкотираат репрезентацијата а за Комити поима немав...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.072
Поени од реакции
74.764
Da bojkotirame. Pricina odzemenoto zname za Johan na mecot so Skotska, odnosot so nas na mecot so Holandijakoga ni ja pratija cela vojska da ne tepa pred zapadna (eh koe ponizuvanje bese da gledame kako siptarov so familija Imer selmani vlaga na stadion i si ide na poluvreme a nas kako zajci ne brkaat po cel park) i treto nasiot sudir so FFM
Mislam deka ti si iljaditiot na koj mu objasnuvam zasto bojkotirame

I

InF3cTeD

Гостин
како и да е....фалеше и тоа како оноа континуирано навивање и подршка за фудбалерите а не вака ќе се викне на периоди....не е тоа тоа

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Кога ќе се направат трибините ќе имаме еден од најдобрите стадиони во европа и ќе грми тек тогаш ќе паднат сите у плус да се смени раководството на ффм топ ќе биде

Unknown Artist

I reject your reality and substitute my own.
Член од
16 ноември 2007
Мислења
322
Поени од реакции
15
Добро луѓе дали сте нормални?!

Читам наназад постови и се глеам “изгубивме ама горд сум“ или “фантастичен натпревар“, “ова ке се памти со години“...:uvo:

Незнам дали ви е јасно ама изгубивме, успеавме да пое*еме водство од 2:0 за 5 минути и вие на тоа сте горди... како натпреваров ке се памети? ...со селективна меморија на првото полувреме?

Да, дечките изиграа супер во прво... е сеа можеби ке звучи клише ама фудбал се игра 90 минути.

Како може да се примат 3 гола во 5 минути???
Па што ако Шпанија е европски шампион... играш на домашен терен, “отварање“ на стадион, публика грми од навивање и радост, повеќе од пола дошле да ги видат ѕвездите (иако со очекување дека ке не згазат) и згора на се имаш водство од 2:0 на полувреме и тоа не било какво водство, туку со одлична игра... заслужено водство!

И што се дешава? Доста беше за денес, 2 гола против европскиот шампион во едно полувреме, таман... веке сме морални победници и онака сите очекуваа дека ке не згазат. Ние победивме во прво, нека тепаат они во второ! :nesvest:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Кога ќе се направат трибините ќе имаме еден од најдобрите стадиони во европа и ќе грми тек тогаш ќе паднат сите у плус да се смени раководството на ффм топ ќе биде
Зарем ке се најде мужиште да го смени ??? :nesum:

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Пошто скоро секогаш попуштаме после 20мин. ова беше изненадување што се случи,да изиграме перфектно едно цело полувреме.

I

InF3cTeD

Гостин
Пошто скоро секогаш попуштаме после 20мин. ова беше изненадување што се случи,да изиграме перфектно едно цело полувреме.
абе за едно полувреме(прво по обичај) секогаш се способни да го изиграат на ниво....ама како по навика второ се влечат по теренот без никаква идеа да нападнат и слично

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Сега се враќам од натпреварот (од Охрид сум) и можам да кажам дека онакво прво полувреме Македонија никогаш нема одиграно...феноменално,одлично,еуфорично :vozbud:, а за второто полувреме...молк (од ко ни начукаа 3 гола за 5 мин.)

Пандев и Попов беа најдобри ама кога би морал да изберам за man of the match за мене беше Попов, одигра маестрално!!!

Пандев одлични 2 гола, Седло исто одлично, а најповеќе што потфрлија беа Лазарески и Стојков...Стојков мораше да реализира кога излезе сам пред голот али :toe:

Еве ги голчињата:
Pandev
Pandev
Torres
Pique (мислам дека голот е постигнат од офсајд...поправете ме ако грешам)
0:37 при шутот на играчот од Шпанија Пике е веќе во офсајд
Riera

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom