SLaCk напиша:
OK de, kako sakas. Znaci ti si od vrabotenite a te nerviraat nevrabotenite sega sfativ
Vi rekov idete tepajte gi vo petok pak ke ima protest a moze ke dojdat i tutunarite pa ke ima poveke od iljada luge. Ej ako ima iljada luge na protestot moze da go blokiraat gradot? Ili kolku treba spored tvoi standardi kazi? 2000? 5000? 100000? Kazi kolku treba zosto vo petok ke odam na protest pa za da ne te nerviram za dzabe da ne blokiram...
Восхитен сум од твојата способност за изведување грешни заклучоци.
Да, како ти ќе кажеш, од вработените сум.. full-time student.
Успеа да станеш и психоаналитичар, па да заклучиш дека ме нервираат невработените, дека, нели, јас сум вработен. Туку, зашто не ти е јасно дека тие малкумина што "протестираат" не прават ништо добро? Дека се' додека се толку малку ништо нема да направат, освен што ќе изнервираат неколку стотици илјади луѓе? Значи, не само што не прават добро, туку и постигнуваат сосема спротивен ефект од оној, посакуваниот.
Наголемо кружат гласини (најверојатно од есдеес, што не значи по дифолт дека се грешни) дека "штрајкувачите" се поддржувачи/членови на некоја од ВМРО (толку ги има денес, не можам да се снајдам). И ајде, како некој од страна да не поверува во тоа? Застанале неколку луѓе, блокираат со 10-20 коли цел град, никој не им се приклучува.
Размисли надвор од партиските рамки..
И не ми е гајле дали некој ќе ме стави во таборот на едните или другите.. не се замарам, зашто сум рекол/напишал многу пати до сега дека за мене сите се исти гомна.