Македонија тотално блокирана

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
tebe mozocen da te strefi :)

SLaCk напиша:
Ух тоа ги надмина и моите очекувања! Нема врска само сакав да кажам убаво е малце да се прошета хехехе не за друго пошто коа ќе дознаеш дека КПМ се распадна да не те стрефи одма срце.
Zarem ti imas ocekuvanja vo zivotov.???
wow.
Vikas KPM se raspadnala e mamu i ebam a ja ja cekam da dojde pak.
Steta.

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
Ти бре Јакове да ни си бил у кома од '79 па наваму? Па зар незнаеш дека во денешно време паради наместо за државни празници се одржуваат секој ден пред ЦК. Сите се организирани као у Северна Кореја, масовни и дисциплинирани.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Е овие неколку дена како што ме накурчиле штрајкувачиве . . . абе гоВнари !!!
Денес беше капак на се, се враќам со такси од факултет и 10 души со 5 коли ја блокирале раскрсницата кај ДОС, па кој им дозволува не знам. Ај од таму пешки до дома по дождот . . . не ми е криво за тоа ама барем да штрајкуваат 300-400 луѓе на раскрсницата.

А плус дознав дека ВМРО ги плаќа по 600 до 800 денари од ден + сендвичи. Јасно беше дека никој не седи со колата цел ден на дождот за општонародно добро, партиски игри се ова, сите го сакаат колачот од ЕСМ па не бираат средства. СРАМОТА !!!

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
E u pravo e Batistuta neka strajkuvaat ama ne da blokiraat raskrsnici neka idat tamu pred vlada ili so znam jas kade :):)

Член од
21 декември 2005
Мислења
196
Поени од реакции
0
humanoid напиша:
Се испровоцирав да ја отворам темата кога скоро во сите дневни весници и телевизиски страни налетав на наслови како:

Тутунарите со блокади во битолско

Блокада на лозарите од кавадаречко

„Глас на Светлина“ ќе го блокира Скопје

...

Знаеме дека овие блокади не се прават поради добрата состојба на економијата, стопанството и политиката, но дали се оправдани ваквите постапки и кои се другите опции што им остануваат на овие луѓе?
Jas gi opravduvam protestite na lugeto sigurno ne protestiraat od lesno i blagosostojba. Ama da imashe nekoj popameten da im kaze da odat da blokirat pogonite vo kombinatite ke imase pogolem efekt otkolku da blokirat ulicite i da provocirat javen bes. Ama neli ima security, nikoj ne saka nasilje posto ovie odma mavat, a ne se najde nekoj lud da zeme da preseche celata rabota pa taka i jas odloziv nekolku vazni patuvanja so imav planirano.

DACY

DON JUAN
Член од
9 февруари 2006
Мислења
282
Поени од реакции
0
Strasno lugje..strasno..toa makedonijata ni e uzasna..temava e makedonija celosno blokirana...aham...ja ne znam bre sto pravat ova nasive drzavnici..edno vreme..vikav ura aj promeni..sakam da se smeni nesto..si vikav abe kolku da ne bide isto...a i bev mal pa sto znam..interesno mi bese...e koga interesnoto pomina..i dojde taznoto..vikav pak..ajde stari dojdete si nazad..cak i so brat se karav za niv..dobri se ova ona..gospoda lugje. So da vi kazam..katastrofa e da si vo mkd i da ja gledas drzavata kako propagja ali pa da ja vidite od strana..od evropskive zemji..pa da vidite kako oni gledaat na nea..hihihihihihiihih..jupiiiii!!! Zatoa e normalno da si sedat lugjeto tamu pred vratite..da gi mota nekoj i da im dava sitnis ... i ne e ni cudno ako toa trae uste godini i godini i godini!!! Sramota..sto da se kaze..zal za narodot..ali znaete kako e pogovorkata " nikoj drug ne moze da ti bide kriv..krivi sme si samite nie"!!! zato..mukla:)

B

BushMan

Гостин
DACY напиша:
Strasno lugje..strasno..toa makedonijata ni e uzasna..temava e makedonija celosno blokirana...aham...ja ne znam bre sto pravat ova nasive drzavnici..edno vreme..vikav ura aj promeni..sakam da se smeni nesto..si vikav abe kolku da ne bide isto...a i bev mal pa sto znam..interesno mi bese...e koga interesnoto pomina..i dojde taznoto..vikav pak..ajde stari dojdete si nazad..cak i so brat se karav za niv..dobri se ova ona..gospoda lugje. So da vi kazam..katastrofa e da si vo mkd i da ja gledas drzavata kako propagja ali pa da ja vidite od strana..od evropskive zemji..pa da vidite kako oni gledaat na nea..hihihihihihiihih..jupiiiii!!! Zatoa e normalno da si sedat lugjeto tamu pred vratite..da gi mota nekoj i da im dava sitnis ... i ne e ni cudno ako toa trae uste godini i godini i godini!!! Sramota..sto da se kaze..zal za narodot..ali znaete kako e pogovorkata " nikoj drug ne moze da ti bide kriv..krivi sme si samite nie"!!! zato..mukla:)
Да да затоа долу влада.

Kajgana Shop

На врв Bottom