Македонија тотално блокирана

MarthaGraham

Олд Скул
Член од
21 ноември 2005
Мислења
673
Поени од реакции
8
Сосема оправдано, сегде низ свет луѓето масовно штрајкуваат, земете за пример само коа штрајкуваат железници у Франција или коа блокираат аеродроми со денови - илјадници луѓе со денови не можат да стигнат кај што треба. Ама тоа е толку нормално и секојдневно, и луѓето си се информираат на време дали има штрајк, и тогаш ќе си бара секој некое друго чаре.
А кај нас не функционира зашто ги заболе нашиве олабаени политичари за луѓето. Море ако не се опаметат политичариве да си ја сватат сериозно и одговорно работата ја би све тоа да се скине :pishtoldz

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Bev "ispadnat" minatata nedela be brat. I sto sea? Da me citas malce ke vidis kade se sum protestiral a ti sto napravi osven sto ne odis na protesti i sto ne gi poddrzuvas? Dojdi utre ke se vidime. Moze ne ste za SDSM ama ste teski komunjari u mozokot. I edvaj cekam da go donesat toj zakon prv da go prekrsam. BTW vie nekoas ramzisluvate za nesto osven za toa dali 5 minuti ke stignete pokasno negde? Imate vrska sto se slucuva vo drzavava ili samo na sebe mislite?

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Е баш си тврдоглав за ова :)
Па јасно ти кажав дека не е во ред да се штрајкува на 100 места, нека биде тоа пред влада и готово. А уште повеќе не е оправдано бидејќи вкупно има 200 штрајкувачи, а Скопје е град со преку 500.000 жители.
Што се однесува до штрајковите, во најголем дел од случаите имаат политичка заднина, некој ги буцка, инаку од кај само неколку стотини луѓе, зошто не искочат 10.000 луѓе, нели сите се против продажба на ЕСМ ?
* не сум член на сдсм ниту пак комуњар (за да не ме сватиш погрешно) :wink:

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
SLaCk напиша:
Bev "ispadnat" minatata nedela be brat. I sto sea? Da me citas malce ke vidis kade se sum protestiral a ti sto napravi osven sto ne odis na protesti i sto ne gi poddrzuvas? Dojdi utre ke se vidime. Moze ne ste za SDSM ama ste teski komunjari u mozokot. I edvaj cekam da go donesat toj zakon prv da go prekrsam. BTW vie nekoas ramzisluvate za nesto osven za toa dali 5 minuti ke stignete pokasno negde? Imate vrska sto se slucuva vo drzavava ili samo na sebe mislite?
Па другар што си го пишал испаднат во наводници, дали тоа значи дека во 12 саатот кога се штрајкувало ти си лежел дома, а нозете ти биле на џамот па сам себеси си рекол "јас протестирам"? Веќе кога цело време спомнуваш сдсмовци, комуњари ај кажи ни за твоите ценети вмроовци, продавањето на телекомот и твоето тогашно протестирање среде Скопје.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Во Македонија излезе дека луѓето не смеат да протестираат,оти на некој не му е кеиф за тоа.Обично на оние кои се на власт,па сакат да си донесат законче да ограничат уставно загарантирани права.Бог да ;ува и да брани од ваква власт.Овиe колеги од форумот ке речат дека сум член на некоја опозициона партија,ама,за жал ке ги разочарам.Не сум член на ниедна партија.Епа луѓе,почекајте малце бре!Извртете некој километар повеќе.Знаете ли оти некои луге кои живеат само од тутунот неможат на овие цени да сврзат крај со крај?Знаете ли колкави сметки за струја ке плаќаме?Или не ви е гајле?Може сте многу богати?Па,нив повеке ги боли да платат поскапо.Треба да се поддржат сите протести и блокади.Ако веке не учествуваме барем да им изразиме една морална подршка,ослободена од теснопартиски интереси.Сепак,ако успеат,успеваат и за нас.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
SLaCk напиша:
OK g-dine seznajko prosvetli ne (dodeka ima struja). Sto e resenieto?
resenieto :ne zaboravaj da ja isklucis glavnata sklopka na odenje vo Evropa, koga ke dojde pak strujata moze veke korodiranata instalacija da se zapali, pa da ni ja izgori Makedonija :):):)!!!

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Batistuta напиша:
Е баш си тврдоглав за ова :)
Па јасно ти кажав дека не е во ред да се штрајкува на 100 места, нека биде тоа пред влада и готово. А уште повеќе не е оправдано бидејќи вкупно има 200 штрајкувачи, а Скопје е град со преку 500.000 жители.
Што се однесува до штрајковите, во најголем дел од случаите имаат политичка заднина, некој ги буцка, инаку од кај само неколку стотини луѓе, зошто не искочат 10.000 луѓе, нели сите се против продажба на ЕСМ ?
* не сум член на сдсм ниту пак комуњар (за да не ме сватиш погрешно) :wink:
Jas sum tvrdoglav ti ne razbiras pa sea vidi ti sto e podobro. I sto sakas da kazes so toa imaat politicka zadnina? I neli so vakvite kvalifaikacii se odvlekuva vnimanieto od problemot i lugeto se zaplasuvaat za da ostanat doma da ne recat ej ovie se za VMRO ako protestiraat za bilo sto sto pravi vladata? I poslednata recenica mi kazuva kolku se razbiras... znaci spored tebe lugeto se ZA prodazba na ESM? Smesno isto kolku sto e i tragicno.
* da bese sdsmovec ili komunjar ke te razberev ama vaka ako ne si ne te razbiram ich.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
vardarce напиша:
Па другар што си го пишал испаднат во наводници, дали тоа значи дека во 12 саатот кога се штрајкувало ти си лежел дома, а нозете ти биле на џамот па сам себеси си рекол "јас протестирам"? Веќе кога цело време спомнуваш сдсмовци, комуњари ај кажи ни за твоите ценети вмроовци, продавањето на телекомот и твоето тогашно протестирање среде Скопје.
Vo navodnici napisav zosto se vika IZLEGOV a ne ispadnav ama nema vrska. i ne bese poentata dali jas site denovi do sega sum protestiral tuku bbitna e i moralnata poddrska a ne ko nekoi idioti sto gi butkaa transparentite na tie sto protestiraat ili vaka gi navreduvaat po forumi i po vesti. Ako tvojata logika e deka sekoj sto e portiv SDSM e za VMRO nema sto da diskutirame. Za napomena prvpat izlegov na protest koga bese VMRO-DPMNE na vlast za namaluvanje na participacija na fakultetite...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Да бе, ќе си најдеме ние друго чаре што не можеме да стигнеме на работа, ќе се собереме 8 души, сите по 500 денари и ќе си купиме хелихоптер, дззззззт.

Денес, задоцнив цел час на работа. Би ми било сеедно доколку во фирмата каде што работам не е строг режимот за редовност и навремено доаѓање. Одбрана е сосема погрешна тактика за протестот, обичните луѓе трпат најголема штета од блокадите, не дај боже кола на брза помош да заглави, ни крив ни дужен ќе си рикне некој. Блокирај влада ебате, блокирај собрание, шо курац ме блокираш мене.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Само една работа ќе ви кажам-тие луѓе таму мрзнат по 3-4-5 саати за да СИТЕ ВИЕ не плаќате сметка за струја голема колку вашата плата. И треба да го цените тоа.Јас разбирам дека некој неможел да отиде ама наместо да плукате по нив заблагодарете им се што го прават тоа и во ваше име.Ако протестираат само пред влада кур ќе ги заболе министрите-за нив секад ќе има место да поминат.
Јас сум за у буквална смисла ТОТАЛНА блокада на цела Македонија почнувајќе од границите за да тие буљаши у владата се свестат дека вака иднина во Македонија нема.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Мистичен напиша:
Блокирај влада ебате, блокирај собрание, шо курац ме блокираш мене.
Тоа е тоа, многу едноставно, не може 200-300 души да го блокираат цел град.

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Batistuta напиша:
Тоа е тоа, многу едноставно, не може 200-300 души да го блокираат цел град.
Ти сакаш да плаќаш поголеми сметки за струја?или ти е галје пошто (ваљда) твоите плаќаат?си ги прашал тие 200-300 луѓе што сигурно зимаат по некои смрдливи 100-200 евра месечно плата а издржуваат 3-4-5 члено семејство како ќе плаќаат струја после поскапувањето ?
Протестите пред влада и собрание не носат ништо зошто со таква блокада ти и уствари не блокираш ништо...кога Македонија ќе биде тотално(дај боже) блокирана ,од влез до излез по 10 саати на ден нешто ќе се смени...до тогаш-додека се само 200-300 луѓе а другите од дома им серат зошто блокираат-нема промени

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Dani^^^ напиша:
Само една работа ќе ви кажам-тие луѓе таму мрзнат по 3-4-5 саати за да СИТЕ ВИЕ не плаќате сметка за струја голема колку вашата плата. И треба да го цените тоа.Јас разбирам дека некој неможел да отиде ама наместо да плукате по нив заблагодарете им се што го прават тоа и во ваше име.Ако протестираат само пред влада кур ќе ги заболе министрите-за нив секад ќе има место да поминат.
Јас сум за у буквална смисла ТОТАЛНА блокада на цела Македонија почнувајќе од границите за да тие буљаши у владата се свестат дека вака иднина во Македонија нема.
Тие буљаши од владата ги здоболе мандалото доколку улиците се блокирани и доколку Мистичен, Дани, Слак, Батистута...неможат да стигнат кај што наумиле. А тие што мрзнат во наше име, ако мрзнат нека мрзнат барем таму каде што ќе има ефект од мрзнењето.

Дани, сеуште не си вработена и незнаеш колку го боли таквото шефот доколку ти си задоцнил бидејќи имало блокади, и кое е чувството додека влегуваш низ врата доцнејќи цел час.

Пак ќе речам, со овие блокади вакви какви што се, единствена штета има обичниот човек.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Dani^^^ напиша:
тие луѓе таму мрзнат по 3-4-5 саати за да СИТЕ ВИЕ не плаќате сметка за струја голема колку вашата плата
А од кај знаеш дека и доколку не се продаде ЕСМ цената на струјата нема да рипне ?
Друга работа, гледаш дека никој не се замара со тоа, само 200 души има по раскрснициве. И јас викам АКО, нека штрајкуваат не сум против, само не смее цел град да го окупираат. Со овој потег наместо да наидат на поддршка од другите сограѓани ствараат револт кај сите нас па ни пука филмот, касниме на факултет/работа, па на некои дури и од плата може да им кинат, и што ???
Затоа има едноставно решение, пред владата има доволно место за штрајк ем сите ќе бидат на едно место, па пцуење, свирежи и со јајца гаѓање ако треба . . .

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
Argentina's unemployment rate is now around 18%, (невработеноста била 18% а во Македонија е 30% а таму народот направи цело востание ако се сеќавате даваа на вести,имаше жртви,плачкања ,анархија а кај нас ништо ,арно ни иде ко не ебат,Албанците зедоа пушка и во парламент стигнаа,Шо народ изрод ќе бевме

Kajgana Shop

На врв Bottom