Македонија - Шведска (7.4.2012, 16:00 ч.),Скандинавиум арена-Гетеборг

Статус
Затворена за нови мислења.
R

Rigel Kent

Гостин
И да надополнам... што очекувавте од репрезентацијата, пред една година бевме пресреќни да се пласираме на ЕП, а сега одма ви пораснаа апетитите... чекор по чекор, се надевам ќе учиме од грешките... мене Рио ми изгледа далеку попривлечно од Лондон :D

Lazarov i Mojsoski ke imaaat 36 god. Aluseski 44 :D. Nemam mnogu nadez , ova bese sansata.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
АБе..... :icon_mrgr:
И јас ќе се обидам на турнирот во Златибор да изборам квота. Ќе биде тешко, ама долго време се спремам. Ркам од тераса, со скок наназад веќе три месеци:icon_mrgr:
Спремај се, јас нормата веќе ја исполнив 24/7 плукам :icon_lol:
Идеме даље за ист пари, Светско е наше!

Член од
23 март 2011
Мислења
88
Поени од реакции
16
Nisto strasno, kolku sto e zalno tolku e dobro ova sto izgubivme barem vaka ke se prizemjat i se nadevam ke vidime svetsko ALI SE NA SE OCAJ

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Џабе им победата на швеѓаните коа немат Триумфална Порта за да ја прослават:icon_lol:
Нека дојдат кај нас да поминат низ нашата порта да ја прославата победата :)

Член од
19 август 2010
Мислења
1.365
Поени од реакции
2.053
Требаше да го пратиме Заев да јаде живи луѓе:D.Така е Кирчо(не Глигоров) кога се курчиш и мислиш да бидеш политичар на плоштад Македонија со изјави дека сите ќе ги мачкаме.Те измачкаа вчера, а особено денес.Бел ден не виде.Те прочитаа како буквар.Од друга страна Андерсен сам не победи.Дечкото не разби.Последни 6 гола беа од него, ама нашите тупсони не знаеја да му играат фластер како што тие играа на Кире цело време.

Одбрана катастрофа невидена.Не можеме да дадеме гол со играч вишок, а најстрашно примаме.Што очекувате после тоа?
Син му на Манасков на најбитни моменти он ја фарба пречката или бута некој у кома од публика.Изгледа дечкото треба под хитно да се одведе на ласерска операција за вид во Систина за да може конечно да го види голот.

Шундо може заедно со Мирко Попов да се дружат и да одат на техно журки.Цел натпревар е како на таблети.Изгубен у простор.Сигурно Орбитал му се омилен бенд.

Можеме да јадеме гомна до утре, али важно се усравме овие натпревари до коска.Одбраната и контрите ни беа катастрофа.Голманите ни беа жив ужас, а Диви беше за нијанса подобар овој натпревар.Овој ли е тој Борко што направи трансфер за 500 000 евра?Топка не знаеше да фати.Мислам дека и ние ги преценуваме нашите играчи и после ги плукаме кога сфаќаме всушност на какво ниво се.

Навивачите ни се жив резил.Сега Чкембари, Лозари и останати ќе се пофалат на фејсбук дека направиле гостување во Гетеборг.Со транспарент Лозари на репрезентација?Алоооо, не игра Фени или Тедико!!До кога клошари собрани од улица кај нас ќе изиграваат навивачи?

Барем ако не навивавте бидете нешто од корист и одите пуштајте се на некои пичиња од Шведска:rolleyes:

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.296
Поени од реакции
567
Ај и ја да кажам дека не го сакам повеќе Шундовски за селектор (ќе пишувам со смирен тон, ама не сум)... дека со друг селектор сега ќе визиравме за Лондон ... како бе не знае што е фластер ... истото со Хансен, истото со Перез, истото со Андерсон ... без инвентивност во напад ... треба Диви повеќе да брани, Борко е супер голман, ама и тој може да има лоши денови ... Кире премногу форсира, гледаш не ти оди па смири малку ... па и Шундовски гледа (ако виде?) дека на Кире не му оди, па стави го 1-2 напади на клупа, да се соземе, да се смири ... Швеѓаните тактички добри беа, го испровоцираа најмногу Кире ( па и останатите) и после Кире во нервоза не можеше да погоди ...

R

Rigel Kent

Гостин
Може едно оф-топик прашање?
Има некој Македонски спортист исполнето квота за настап на олимпијадата или ќе се молиме да ни фрлат некоја валд-карта?
Nikoj , ke imame fizioterapevti za 100 i 200 m i ako ni dadat nekoja vajld karta za plivanje :tapp:

Член од
23 март 2011
Мислења
88
Поени од реакции
16
Секоја чест за Кире што има направено за државата. Ама тоа што секаде го пика носот не му го заборавам никогаш!

Кире е тој што го избрка Раде! Кире е кривецот што имаме Филип Лазаров, Козла, Митков и Ангеловски! Не е Шундо крив што неможе да наметне авторитет, затоа што кај Кире важи „Или Филип игра, или ни јас не играм“ Поради него и Наум и Борко си го кренаа егото. Едниот бара миленичето да му игра, а другиот си се заебава на терен.
Што мислите, зошто Червар не го зема кормилото ? Ете, затоа што не постои никаков ред и дисциплина во тимот, зошто Кире одлучува кој ќе дојде! Со оваа геренерација МЕДАЛ можеме да освоиме! Ама ете, тоа ти е тоа.

Државата никогаш не дала ваков ракометар како Кире. Секоја чест за све, ама ова што го прави не е во ред!

Додека не дојде тренер кој ќе воведе ред, ќе се радуваме на повремени успеси на 3 години.

П.С Претерав, ама ете нервозен сум, морам да се истурам.
Samo manaskov mu e majkata za kire i se slozuvam so se ostanato

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Два пати вадите и во Србија и сега ццц... ајде да сте некоја бројна или организирана навивачка група можам да замислам ама вака незнам кој ви е филмот :facepalm:
И у Литванија имаше ;). Море кој ни е-тој ни е. Јас не разбирам ВАС шо ви е филмот,зошто се замарате...Кога бевме по 30 души на Тиквеш,тогаш сите се смеевте...Сега,кога се средија работите и кога почнавме по 250-300+ да одиме на утакмици,не сме некоја бројна или организирана група....Па ај од такви како вас нема никогаш да не биде. Иначе за утакмицата неам зборови-Кире КАТАСТРОФА,Борко КАТАСТРОФА,требаше порано Диви да влезе...Овие не сокршија од мавање,ние како пичиња се плашевме да удриме на нив...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Olimpiskiot son ke ni ostane samo son za zal.Koga gi gledav mecevite se custvuvav kako pak da go gledam debaklot na Pepi Manaskov.Anemicna odbrana,uste poanemicen napad,ne znaeja kako da igraat so igrac poveke,ne znaeja sto e toa borbenost.Deka sudiite bea so svegjanite bea,ama toa ne e izgovor.Prvo sredete se kako treba,a posle obvinuvajte drugi ako treba.

Геврек

O ALQUMISTA
Член од
6 ноември 2008
Мислења
770
Поени од реакции
483
Distance between: 1871.72 km

проблем !?

Сега најмногу ме нервира, што повторно ќе изникнат оние мрчатори, кои нема да мрчат за состојбата у репрезентацијата и у ракометот од што се загрижени за тоа, туку ќе мрчат за да им се издигне егото и она хејтерското у нив кое неможеа да го истакнат до сега.

Пу да ти е*ам менталитетот глуп !!!
o_O

Друже не хејтам бе :свиркам:

Кога ке кажеш илјадници искрено кажи ми отприлика на колку илјади те асоцира ? на 1000 на 1500 2000?? ако е така тогаш дефинитивно нешто не е во ред со мене :cautious:

за бројката од 1800 неможеш да кажеш неколку илјади а не пак илјадници :ROFLMAO:

Другарски поздрав :rolleyes::coffee:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom